Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте!

Синът ми, на 10 г., е умно, мило, още по детски наивно дете. Също така е и амбициозен и обича да печели, но не успява да приеме, че за да постигне целите си, трябва да положи и съответни усилия. Той е спортист, много добър, но има натрупани определени грешки, които може да преодолее само с "правилни" тренировки. Не си пести физическите усилия, но определено не проявява нужното старание целенасочено и последователно сам да си наложи избягване на прословутите грешки. Провеждали сме много разговори с детето, но явно с баща му не успяваме да намерим правилния подход.Не знам как да му помогна, чувствам се много объркана, защото детето наистина страда от неуспехите си, но не иска да се откаже, а  същевременно явно му липсва психическа зрялост само да осмисли какво трябва да направи, за да подобри представянето си.

# 1
  • София
  • Мнения: 499
Здравейте,
2.А къде загубихте удоволствието от играта, доброто представяне, колективната работа? Обикновено най-добри на определено поприще са хора, които се кефят на това, което вършат. От там идва хъсът, интерпретациите, творчеството. Какво и как трябва да се направи за да се възвърне удоволствието от самите тренировки и мачовете? Когато има преживяване и емоционалност най-лесно се учи, тренира, повтаря.
2.Само откриването и култивирането на различието от другите и научаването да си служиш с него може да те направи най-добър в определен спорт. Всеки има различни качества и умения. Кои са твоите? Кои от тях те правят добър и перспективен? Как да ги развием и приложим в играта? Със адекватното, добро самочувствие ще дойдат успехите и самостоятелността в тренировките, дозирането на усилието, неговата посока..
Дайте му нишките, пътечките, но отговорността и усилията са си негови. Има битки, които са лично негови, не може да водите  вие, от негово име. Желая ви успех!
Даниела Тахирова - психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт