Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 19 фев. 2018, 10:45 ч.

Defendyl® - имунитет за Вас и Вашето дете!

 • 13 930
 • 142
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4
Научете от проф. Георги Момеков повече за хранителната добавка с положително действие върху защитните сили на детския организъм "Defendyl®"


   
Проф. Момеков д.ф. е председател на Българското научно дружество по фармация и преподавател в катедра „Фармакология, фармакотерапия и токсикология” при Фармацевтичен факултет на МУ, София.

Проф. Момеков, на прага на сезона на респираторните заболявания Вие изнесохте лекция за лечението и превенцията им. Кога говорим за повтарящи се инфекции?
Съществуващите дефиниции са многобройни. Ако се фокусираме върху неусложнените респираторни инфекции, в случай че те са повече от 6 през един сезон или над 3, но със засягане на долните дихателни пътища, говорим за повтарящи се инфекции. Хората често се плашат от тази дума, но дихателните инфекции са често явление и всъщност са нещо нормално.

Инфекциите на дихателните пътища са една от най-често срещаните патологии в педиатричната практика. Какво бихте препоръчали за превенция и лечение при тези деца?
Наблюдава се интересен дисбаланс между очакванията на пациента или на родителите и възможностите, които медицината дава. Над 90% от тези инфекции са вирусни. Често вирусът не е грип, за който имаме налични лекарства, а е друг тип, който ние не можем да атакуваме директно. Поради тази причина тези заболявания често се лекуват симптоматично.
Интересен подход е модулирането на имунната функция. Проблемът тук е, че при част от имуномодулаторите свойствата са само подозирани. От научна гледна точка ефектите на тези продукти са митологични – да, те показват полезни инвитро свойства или ефекти при експериментални модели. Но единствено клиничните проучвания биха могли да докажат или опровергаят клиничната полза от тези продукти.
Това, което прави Defendyl особен, не е само съставът. Да, разполагаме с продукти с подобен състав, но Defendyl съдържа стандартизиран глюкан, който е имуномодулиращ. Какво обаче е по-важно дори от състава? И най-добрата концепция може да претърпи фиаско при едно клинично проучване. Defendyl е тестван чрез различни студии, някои от които са плацебоконтролирани.

Споменахте различни клинични проучвания, включително и при деца.
Да, това придава допълнителна тежест на продукта, тъй като разрешаването на такъв тип проучвания е много проблематично поради етични съображения. Тези студии са проведени в Централна и Източна Европа, тоест голяма част от държавите са от Европейския съюз.
Лично за мен това е предимството на Defendyl като продукт. Пак пояснявам – съставът и хипотетичното действие са важни, но имунната система е безкрайно сложна. Ние знаем, че подобни полизахариди са в състояние да взаимодействат с т.нар. Пайерови плаки – първата линия на имунна защита в червата. Но дори и механизмът да не е изцяло изяснен, ключов е крайният резултат. А той сочи намаляване на честотата на инфекциите в тестваните групи.

Какво е приложението на Defendyl по отношение на алергиите, които също са често срещан проблем в детска възраст?
Винаги, когато прилагаме имуномодулиращ агент, съществува опасението от влошаване на подлежащото състояние на детето. Студиите, с които разполагаме по отношение на болестта на Крон, която не е алергия, но е свързана с абнормна имунна реакция, доказват липса на повишение на маркери и показатели, свързани с влошаване на състоянието. Defendyl е продукт, който модулира имунната функция, без да създава автоимунитет.
В момента имаме и данни от български неонатологични проучвания, проведени във водещи клиники и публикувани в списания с добър авторитет.

Какво е приложението на Defendyl при респираторните заболявания в детска възраст?
По време на презентацията си направих бърз преглед на наличните данни по темата. Независимо че се касае за сравнително нов препарат, който не е със статут на лекарствен продукт, Defendyl е подложен на няколко студии. Изследвани са различни крайни точки, даващи ни основание да говорим за количествена оценка на ефекта. Честотата на респираторните заболявания доказано бива намалена. Разбира се, ефективността е различна при различните заболявания – обикновена простуда, пневмонии, фарингити, ларингити. В някои от проучванията обаче превенцията спрямо контролната група е над 60%. В други проучвания бива проследена динамиката на някои цитокини, която показва статистически значими промени. Докато клиничната картина е субективна при различните индивиди, нивата на различните субстанции са напълно обективни и измерими. В заключение, Defendyl е добре проучен и ефективен продукт.Включете се в нашата дискусия!
Споделете до 28.02. като коментар в темата как подсилвате имунната си система.  
Десет от вас ще спечелят на томболен принцип награда от Медис Фарма – комплект химикалка + тефтерче.
Победителите ще бъдат обявени в настоящата тема на 01.03.

Последна редакция: пн, 19 фев 2018, 11:12 от Редактор**

# 1
 • София
 • Мнения: 10 685
Давам сутрин и вечер по една таблетка Шуслерови соли №5 и 7, също сироп Имуномикс, понякога пчелно млечице и/или Витамин С.
Правя много чай с домашен мед, давам сокчета и плодове.

# 2
 • София
 • Мнения: 849
Здравейте! Още в края на есента и в началото на зимния сезон увеличавам приема на витамини и хранителни добавки. Правя повече фрешове. Повече грижи обаче полагам за детето, защото имунната му система трябва да успее да се пребори и с вирусите, които върлуват в детската градина. Получава се така, че отива здрав и след ден пак е заразен. Давам му пробиотици и витаминни добавки. Много съм доволна от ефекта на Ехинацеята.

# 3
 • Мнения: 2 907
Аз давам Sanostol. Наблягам повече на фрешовете и пресни плодове. За сега съм доволна.

# 4
 • Мнения: 2 210
Собствената си имунна система не подсилвам .  На детето давам по 1 таблетка Екомер, предписан от лекар.

# 5
 • Мнения: 236
Подсилвам имунната система с Ехинаця.

# 6
 • Мнения: 620
За подсилване на имунната система през зимните месеци пием домашно приготвен сироп от бъз и много билков чай.

# 7
 • Мнения: 854
Опитвам се да я подсилвам без допълнителен прием на витамини, но понякога е трудно. Все пак наблягам на плодовете и зеленчуците, както и чайове и мед.

# 8
 • Stara Zagora, Bulgaria
 • Мнения: 128
Подсилвам имунитета на детето със сироп с витамини.Повече сокове от пресни плодове.

# 9
 • Мнения: 877
Имунизирам се. Пътувам предимно с градския транспорт, където доста "индивиди" подсмърчат и си трият носа с ръкав, кихат си в ръцете и после пипат дръжките, така че не мога да рискувам. В повечето случаи сме уцелили щамовете, нямам проблеми от самата ваксина.

# 10
 • Мнения: 433
Аз винаги съм разчитала на ампули витамин C.

# 11
 • Мнения: 4 056
Повече консумация на плодове и зеленчуци - целогодишно.

# 12
 • Мнения: 533
Давам сироп от черен бъз и витамин с, чай и пресни плодове!

# 13
 • Бургас
 • Мнения: 6 035
"Споделете до 28.02. като коментар в темата как подсилвате имунната си система." - Със спокойствие, смях, движение, разходки на чист въздух и слънце. Понякога с витамини, клеева тинктура. Като цяло, избягвам да пия и да давам на децата си "патерици" на имунната система, предпочитам сама да се справя. Ако все пак се налага, по време на или след някое боледуване примерно, бих пробвала продукт като Defendyl.

# 14
 • Мнения: 1 407
Давам много и всеки ден плодове, прясно изцедени сокове, също така по една табл Инфлуцид сутрин преди градина

Общи условия

Активация на акаунт