Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 фев. 2018, 23:58 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 45 934
  • 742
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 405
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 116 Simple Smile

Заповядайте в новата тема !



и старата тема, ако някой  е забравил въпросче  там Simple Smile

# 1
  • Мнения: 3 268
Пепи  bouquet, с удоволствие чета твоите полезни постове!

# 2
  • here and now
  • Мнения: 882
Записвам се и аз за полезности и да споделя:
В предишната тема питах за пуйка, която да не е пълнена. В крайна сметка я приготвих "су вид" и стана перфектна.

# 3
# 4
  • София
  • Мнения: 1 241
Пепи  bouquet, с удоволствие чета твоите полезни постове!
И аз !
И искам да я попитам ...преди време беше споменала че прави торта с готов крем на който пише за бисквитена торта ,дали е хубав ,какъв вкус има и колко гъст става ?(опаковката на самия пакет е оранжева ?

# 5
  • София/Испания
  • Мнения: 769
Здравейте,купих от Лидл оризови кори,не са много големи,16см в диаметър.Чудя се какво да ги правя.Моля,дайте идеи.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 11 930
 bouquet
Мерси за темата!

Марчева,рецептата от пр.тема за Табуле не се отваряше...

# 7
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 478
Здравейте,купих от Лидл оризови кори,не са много големи,16см в диаметър.Чудя се какво да ги правя.Моля,дайте идеи.

Може ли снимка на корите.
Имам една виетнамска рецепта за тези твърдите, които като ги намокри стават жилави и могат да се навиват, като суши.

# 8
  • München, Deutschland
  • Мнения: 3 108
Здравейте,купих от Лидл оризови кори,не са много големи,16см в диаметър.Чудя се какво да ги правя.Моля,дайте идеи.
Присъединявам се донякъде към мнението на Мони, че се навиват, но не на суши.
Потърси в ютюб за пролетни рулца, ако не знаеш как се правят. Може да се напълнят с каквото искаш, ето стандартни и поне където съм яла, задължителни съставки.

- соеви кълнове сурови
- свеж! кориандър
- скариди или пилешко
- моркови за пръчици
- червен сос - има различни видове
- соев сос

Освен тези, всички останали съставки са варирали, та по мое мнение тези са типичните за пролетни рулца.

# 9
  • Мнения: 7 527
Пепи  bouquet, с удоволствие чета твоите полезни постове!
И аз !
И искам да я попитам ...преди време беше споменала че прави торта с готов крем на който пише за бисквитена торта ,дали е хубав ,какъв вкус има и колко гъст става ?(опаковката на самия пакет е оранжева ?

Не съм Пеп-чо, но аз също съм правила този крем за бисквитена торта (намирам го в Кауфланд, както и в СВА). Лично за мен, с нищо не е по-различен от обикновеното нишесте. Аз го приготвям само като крем, в купички, когато нямам нишесте.

Благодаря за темата!

# 10
  • На брега на реката
  • Мнения: 3 737
Как мога да приготвя бейби царевички. Сурови са,  не от тези в буркан. Варят ли се, за салата ли са?

# 11
  • Мнения: 547
Здравейте,купих от Лидл оризови кори,не са много големи,16см в диаметър.Чудя се какво да ги правя.Моля,дайте идеи.

Ето,  тези кори предизвикаха любопитството ми от този клип:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=4tax_G7OnzA

https://www.youtube.com/watch?v=mRZZwIpOsXs


А на кое място в Лидл мога да ги открия??


# 12
  • Мнения: 3 025
пеп-чоFlowers Hibiscus

От любопитство купих каперси в марината. Така ли се консумират, към салати ли се слагат или в ястия?

# 13
  • София/Испания
  • Мнения: 769
Благодаря за отговорите относно оризовите кори.

Оризовите кори купих от испански Лидл.Тук няма голям интерес към тях.

# 14
  • Мнения: 6 405
Пепи  bouquet, с удоволствие чета твоите полезни постове!
И аз !
И искам да я попитам ...преди време беше споменала че прави торта с готов крем на който пише за бисквитена торта ,дали е хубав ,какъв вкус има и колко гъст става ?(опаковката на самия пакет е оранжева ?

никога не съм правила торта, или сладкиш с готов крем  за торти  Naughty Правя бисквитената торта  с маскарпоне с царевично нишесте, или пакетче пудинг - обикновен, който си е обикновено нишесте вътре, с есенция някаква.  Затова тези обикновени нишестета и пудинги ги "обогатявам" с масло и жълтъци.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт