Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 141
  • 884
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 4 305
при нас днес ще е първият урок по пиано на дребчо и мисля по повода да не готвя, а да излезнем навън, за да го отпразнуваме Simple Smile

иначе за събота и неделя мисля да наблегна на зелените неща - лапад с ориз и малко сушени манатарки за аромат, копривена супа с кисело мляко и орехи и много зелени салати Simple Smile

# 166
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
крем супа от аспержи  (детето яде дори и след като му казах, че е с аспержи  Whistling)
пържени тиквички със сос от заквасена сметана и зелени треволяци/подправки
аспержи на тиган с паста
мекици
пица (за нас low carb  с купено тесто, за детето - пълнозърнеста)
сладолед от замразен банан
кюфтета от червено цвекло и просо

за утре нямам планове, трябва да напазарувам първо  Whistling

# 167
  • София
  • Мнения: 4 305
днес и при нас са зеленчукови кюфтета на фурна - елдени със спанак и зелена салата с краставици и репички

нищо особено не съм правила тези дни. стана топло и се радваме на зеленината навън Simple Smile

# 168
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 732
При нас едно зеле от местен произход, с едни огромни листа,но се оказа много вкусно. За първи път го ям. А и фаве пресни в тиган. Ометох половината,докато ги вадех от шушулките.
За вечеря мисля да наблегнем на салата. Купих три вида марули на пазара - канаста, романа, каталония. Тази последната е една такава рошава,но е хрупкава и вкусна.

# 169
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Таратор, яйца на очи със заливка от лук основно с подправки, млечна баница (този път я пекох под похлупак и за пръв път не ми спадна след като се надигна, стана с 50% по дебела от първоначалната си дебелина).

# 170
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 732
Имам едни кори,не се бях сетила за млечна баница. Още утре ще пробвам!!!

# 171
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
danilu, аз този път за подсладител сложих агаве, не знам дали това имаше нещо общо с дебелината и. За пръв път слагам агаве, преди само мед или мешано малко захар и мед.

# 172
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
пица за детето
запечени кореноплодни
песто от листа на глухарче, седмолистник и листа от репички
таратор
изпеках и патладжани за кьопоолу (много върви у нас  Whistling)

# 173
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Ася, как го правиш това песто точно? И дали би станало от френски спанак? (киселек мисля се казва на български)

# 174
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
листата бяха 1:1 горе долу. измих, подсуших леко, наситних.
 слагам орехи, слънч. семки, олио (рапица), сол и шайба био лимон с кората (много приятен аромат продава) и с пасатора пасирам. после добавям зехтин, ако е гъсто (при миксирането зехтинът става горчив и затова го слагам после). слагам в бурканчета със слой олио отгоре.
понякога слагам и чесън, но при нас се яде и на обед, та не го сложих.

що да не стане с киселец, аз слагам каквото имам под ръка.

# 175
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Благодаря.  bouquet Ще взема да пробвам, но имам само бадеми и фъстъци, а утре няма да имам време да мина през магазина.

# 176
  • Мнения: 9 192
При мен захладня и си поискаха палачинки за закуска.Бананови.
За обяд имам салата и оризови спагети.
За вечеря ще са зеленчуци и омлет.Поне така си мисля.

# 177
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Благодаря.  bouquet Ще взема да пробвам, но имам само бадеми и фъстъци, а утре няма да имам време да мина през магазина.

с бадеми също става добре, но не толкова ароматно като с орехи. Peace

# 178
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
при нас на детската площадка бяха нацъфтели много глухарчета и преди няколко дена с детето набрахме една купа. от тях със захар направих "мед". вчера го дегустирах: има си аромат на мед, само не е толкова сладък, защото аз спестих доста захар и сложих хуск за сгъстяване  hahaha
ядах го с изварени бухтички.

детето каза, че има вкус на мед, но не му е вкусно (т.е. липсваше му захарта  ooooh!)

днес направих на мъжа ми смути с кейл на прах. опита една лъжица и го остави.
мирише доста натрапчиво... чудя се какво да го правя сега този прах?... newsm78

вчера крем супа от аспержи. днес нещо с аспержи  Mr. Green
около нас на полето само аспержи растат и сега им е сезона.

# 179
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Ася пестото се опитах да го направя, но не ми се получи много добре, явно блендъра е проблема, Аз го чакам вече толкова време да се скапе, че да го сменя, но той си бръмчи и за сега не ми се да взимам още един.

Прах от кейл, в някакви сладкиши като правиш по малко или в смути но пак по много малко слагаш, може и в палачинки.

Общи условия

Активация на акаунт