Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 март 2018, 11:24 ч.

Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 56 450
  • 872
  •   1
Отговори
# 630
  • София
  • Мнения: 1 675
Tuon, страхотни съвети! И аз си мислех, че кафето може да е виновника, защото пия доста, макар и къси и уж ниско кофеинови. Сладкиши също ядох тези дни, а по принцип не ям сладко.

# 631
  • Германия
  • Мнения: 788
adelinda,
Скрит текст:
ти май вярно не разбираш. Rolling Eyes Прочети и ти линка, който си дала. Там пише точно това, което твърдя. Способността ни да обработваме лактоза като бебета си я имаме ВРОДЕНА, защото сме бозайници. Никакъв естествен подбор няма тук. Вследствие на генна мутация организмите на някои от нас произвеждат лактаза и СЛЕД кърмаческа възраст. Виж съдържанието на което и да е адаптирано мляко. Всички съдържат лактоза, от краве мляко най-често. Химичната формула на лактозата е една. Дядо ми е оцелял, защото и в козето/овчето мляко има лактоза. Е, другите нутриенти не са били в оптимално съотношение, но явно не е било фатално. Мога да отгледам и коте с краве мляко, защото и то е бозайник и може да усвоява лактозата, без да е минавало какъвто и да било естествен подбор, генни мутации и т.н. Толкова ли е трудно за разбиране? Аз приключвам по темата.

# 632
  • Мнения: 4 384
Harpalike ,сетих се още нещо.Можеш да изполваш сапун за измиване на лицето със салицилова киселина.Аз използвам този на Biotrade. А ако ползваш фон дю тен черните опаковки на Vichi и те имат салицилова киселина,а и са много покривни и нищо не се вижда.Задължително основа,за да не се запушат порите.
Основното при мен излизат от кафето.За това го отказах,колкото и да го обичам.

# 633
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 507
Днес правих печени ябълки. През ваканцията си купихме една касетка и сега започнаха леко да се спаружват. Не ми се ще да ге хвърлям.  Днес с голямо съжаление обаче изхвърлих една развалена. Стана нещо като мармалад, но с цели резенчета и почти без захар. Надявам се да ми остане и за закуска утре.

# 634
  • Мнения: 328
 
Днес правих печени ябълки. През ваканцията си купихме една касетка и сега започнаха леко да се спаружват. Не ми се ще да ге хвърлям.  Днес с голямо съжаление обаче изхвърлих една развалена. Стана нещо като мармалад, но с цели резенчета и почти без захар. Надявам се да ми остане и за закуска утре.
Много обичам печени ябълки. Понякога приготвям ябълков мус- сгъстени ябълки, гладко пасирани и го използвам просто за хапване или вместо банан в сладкиши. Тази година много ябълки и под дърветата също- жал ми е да ги оставя- от тях направих вече няколко партиди оцет. Първите  са вече във втора фаза.
Основно сурови салати и плодове. Не остава време за готвене . Закуската ми, т.е. огладняването е чак към обяд и не ми се яде нищо освен студено и свежо смути , малинова лимонада  или купичка с плодове, няколко круши( открих един човек, почти му изкупих крушите- ароматни със зърнеста текстура, твърди и сочни едновременно, сладки с кисела нотка, всяка хапка е истинска наслада), грозде- едно с малки зрънца, много ароматно с наситен сладко кисел вкус от лозите на село, малини, праскови, къпини и така станало време за вечеря. Салата с домати и босилек или зелена с репички, авокадо, краставици, кълнове и семена, понякога печен патладжан или пипер. Няколко пъти правих пържени камби-много по-вкусни са ми от пипера.
Купих една тиква хокайдо, но няма да и дойде скоро времето- по скоро ми се ходи на плаж. Ако завали и застудее със сигурност ще я приготвя- на супа или печена с розмарин и/или салвия и сол и черен пипер.
Ходихме на гости и приготвих шоколадова торта без брашно . Много ми хареса и на останалите също, но ми се иска да намаля захарта и дори да не слагам изобщо, която няма как да стане технологично- не се сещам поне какво би работило.

# 635
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 4 147
   Днес чистих хладилника и попаднах 😉. на голямо количество забравен  кейл, стръкове селъри и отворена консерва мляни домати. Прибавих накрая яйца и се получи един по-различен миш маш.



   В хладилника отлежава и любима салата с различни зърнени и зеленчуци.



    Вчера пеках гъби с моцарела и сладки картофи.



  Сега пека и едно сладко нещо измислено от рикота, яйца, мляко и канелени бисквити.

# 636
  • Мнения: 8 471
adelinda,
Скрит текст:
ти май вярно не разбираш. Rolling Eyes Прочети и ти линка, който си дала. Там пише точно това, което твърдя. Способността ни да обработваме лактоза като бебета си я имаме ВРОДЕНА, защото сме бозайници. Никакъв естествен подбор няма тук. Вследствие на генна мутация организмите на някои от нас произвеждат лактаза и СЛЕД кърмаческа възраст. Виж съдържанието на което и да е адаптирано мляко. Всички съдържат лактоза, от краве мляко най-често. Химичната формула на лактозата е една. Дядо ми е оцелял, защото и в козето/овчето мляко има лактоза. Е, другите нутриенти не са били в оптимално съотношение, но явно не е било фатално. Мога да отгледам и коте с краве мляко, защото и то е бозайник и може да усвоява лактозата, без да е минавало какъвто и да било естествен подбор, генни мутации и т.н. Толкова ли е трудно за разбиране? Аз приключвам по темата.

Шанса на новороден бозайник, да отгледаш с мляко от друг животински виж е почти нулев и откровено не те съветвам да го правиш. Няма да се извинявам, че не слагам в скрит тела поста, защото пиша пт телефон. Тема за спам не са закривали, нак-много да ми острият поста. Ако толкова те притеснявам се чувствай свободна да ме докладваш.

# 637
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 507
Печените ябълки ме връщат в детството!
Останаха ми дори за обяд.
За обяд ще е салата и някакви веган готови шницели за мен и паста за дзверо(  да се подразбра мм)с доматен сос.

# 638
  • София
  • Мнения: 1 675
Tuon, благодаря за съветите. За кожата полагам грижи, които ми се отблагодаряват. Но пък ми е и слабо място - ако не съм наред, веднага си проличава по нея. Кафето не ми влияе по принцип, но когато имам дисбаланс и то ми пречи. Не искам да го спирам, но вместо 4 ще пия 2, а когато пак се оправя - минавам на нормалната ми доза от 3. Захарта със сигурност не е моята добавка - от нея се чувствам и изглеждам зле. Спрях я отново. За всеки случай и не пия алкохол. Сега залагам на повече сурова храна и по-малки количества като цяло. По-добре съм и считам положението за почти овладяно, след седмица няма и да помня, че е съм била зле Simple Smile

Момчетата си поискаха паста. Направих им сос за довечера - доматен с много босилек, малко люто и маслини. Класика.
На мен не ми се полага хранене довечера. Опитвам да видя как би се чувствало тялото при хранене в рамките на 8 часов прозорец само, а тази сутрин закусих. Трудно е, защото по принцип не ям големи количества и бързо огладнявам. Стартирам подготовката за полумаратон и май няма да го бъде този режим, но да видим.

# 639
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 076
Харпа, мъжът ми скоро беше на полумаратон и яде за закуска поридж. по принцип ги яде овесените ядки несварени, но този път се напъна. не се е оплаквал после. Peace
при интервалното хранене трябва да следиш добре приема на протеини, за да не ти пада рязко кръвната захар. Peace мазнините също засищат добре, но за маратона ти трябват въглехидрати преди това. Peace

от зеленото на резенето направих песто, но без ядки и стана много добре.
аз имам по-плоския сорт, който се яде сготвен, но се оказа доста крехко. аз хич не го харесвам с жилки.
явно защото сега е супер прясно откъснато и затова беше крехко.

вчера направих гювеч и зелена салата с печеното червено цвекло (сама си я ядах  Rolling Eyes). имах и останал ориз.
за днес имам наложено едно месно сирене, яде се с черен хляб. за мен ще направя салата и трябва да измисля още нещо за мъжете за засищане. newsm78

# 640
  • Мнения: 4 384
Сопа ел куарто де ора,но с веган шунка.В превод от испански означава "Супа за 15 мин."
Това е и едни картофчета с подправки.

# 641
  • Мнения: 1 832
Запеканка от просо и настърган морков, отгоре шайби патланджан със заливка магданоз, яйце и настърган кашкавал.

# 642
  • Германия
  • Мнения: 788
Полента + доматен сос с каперси и босилек + биволска моцарела, мъфини с ябълки, "бисквити" с ябълки, орехи и шоколад.
Последните дни не готвя много-много. Караме на салати с добавки, а аз злоупотребявам с пресни орехи и угнили круши.

# 643
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 502
Нищо не съм готвила, но ще готвя запеканка от праз+тиквички + яйца + сирене или извара, чудя се. Караме на салати с хляб и плодове. Изобщо не ми се готви последните дни/седмици (срам).

# 644
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 076
тарта с праз, cottage cheese, яйца. блатът от тесто от нахутено брашно. много сполучливо за беглутеново.

брауни с червен боб

от много време се каня на суровата подправка (морков, целина, лук, магданоз, чушки, домати, сол), но нямам машинка за мелене на месо. newsm78
в смутимейкъра няма да успея да смеля всичко и се чудя как бързои лесно да надробя нещата, за да пробвам дали издържа без хладилник... Whistling

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт