Готварска книга за сладкиши

  • 1 032
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 310
По принцип не творя такива неща, но все пак смятам, че ще е добре да си направим една обща тема за сладкишите. Предлагам всеки да напише колкото може рецепти от готварската му книга дори и да не ги е правил.

Аз ще започна с рецепти от една книжка за дребни сладки. Повечето не съм ги правила и се надявам някой да каже дали са вкусни     chef

РОХЛИ

Продукти:3 яйца, 1 чаена чаша свинска мас, 1 чена чаша кисело мляко, 2-3 ванилии, мая колкото кибритена кутийка, лимонова кора.

Омесва се тесото, втасва 20-30 минути, разделя се на топки и се разточва.Оформят се кифлички с плънка от мармалад и орехи. Отгоре се намазват с белтък и се поръсват с орехи. Краищата се овалват в кристална захар.

ЧЕШКИ ВЪЗЛИ

Продукти: 3 чйца, 0.200л прясно мляко, 0.200л олио, 2 супени лъжици захар, 30 г мая на хляб, кора от лимон, 700-800 г брашно.

В прясното мляко се разтваря маята. Прибавят се яйцата, олиото, захарта, кората от лимона и брашното и се замесва тесто, което се завива в кърпа и се пуска в хлатка вода за да втаса. Когато изплува върху повърхностана водата, тестото е готово. Правят се топки с големина на орех, а с двете ръце се оформят пръчки с дебелина 1 пръст. Завързват се на възел. Овалят се в захарта на пясък и се пекат в умерена фурна в тава , намазана с масло и посипана с брашно.

За сега ще напиша само две, а после, ако харесате темата и другите  Grinning

Ето и две други рецепти :

ЯПОНСКИ  СЛАДКИШ на baby_world

3 яйца
1 пак.масло
1 ½ ч.ч. захар
½ ч.ч. пр. млеко
3 суп.л. какао
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
2 сметани от малките или 1 голяма
2-3 суп.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Захарта, брашното и какаото се смесват хубаво и се прибавят
3-те яйца. Разбива се хубаво и се прибавя разтопеното масло.
Накрая слагаме и млекото и ванилията.
Пече се почти 15мин. в умерена фурна.
След като изстине хубаво се намазва със сметаната в която
предварително сме разбили 2-3 суп.л. пудра захар.
Украсява се с шоколадови пръчици.
След това се слага в хладилника за няколко часа.

Торта Татяна   на Катя (Сливен)

Ето и една рецепта за торта:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. стафиди
1 ч.ч. едро смлени орехи
1 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. мед
1 ч.л. сода бикарбонат
0.5 л. течна сметана

Всичко се разбива на ръка и се оставя в хладилника да престои поне 6 часа. След това от сместа се изсипва на тънък пласт върху намаслена тава и се пече при 180 градуса около 15 минути. От тази смес излизат 3-4 блата. След като изстинат блатовете се слепят с предварително разбита сметана и се украсява по желание.

Когато се съберат повече рецепти ще ги напиша по азбучен ред.

# 1
И какъв е смисълът да се повтарят за n-ти път рецептите за сладкиши?

Общи условия

Активация на акаунт