Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
  • Мнения: 1 144
Мнооооого полезно.Страхотна тема.Благодаря на авторката  bouquet

# 46
  • Там....където всичко е възможно ....
  • Мнения: 698
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ ЛЮБОВ И ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ ЗА СТРАХОТНАТА ТЕМИЧКА

Последна редакция: нд, 27 апр 2008, 13:55 от kras8204

# 47
  • София
  • Мнения: 1 214
Нещичко и от мен:

Трикче за дивеч - наследство от баба  Wink
За да премахна специфичният мирис  /не го понасям/, когато варя/пека месото изсипвам около 100 гр. водка /оригинално е с домашна ракия/. Като поври 10-15 мин., миризмата изчезва и  прибавям останалите продукти.
Изпробвала съм го с глиган, див заек и фазан - действа дори при овнешко...

Кайма:
Принцеси: Когато сложите мазнината /масло, олио маргарин/ отгоре - не се свива. Предпочитам да поставям отгоре кашкавала /на кубчета/, стават красиви и по-вкусни.

Сърми: За да станат рехави, трябва много мазнина при омесването. Приблизително около 150-200 гр. на кг. кайма. Друг вариант е, да се слага малко кубче прясна сланина във всяка сърмичка. Аз слагам повечко вода, при готовност изгребвам мазнината и пак са рехави.

Ако се сетя още нещо, ще пиша - извинявам се ако се повтарям  Embarassed


# 48
Един интересен мит - Ако ползваме алкохол в рецептата си -  след термичната обработка ястието не съдържа вече алкохол - ГРЕШНО
Ето и данни според обработката, колко алкохол остава.

Печене -

15 минути - 40% алкохол остават
30 минути - 35%
1 час - 25%
1.5 часа - 20%

Без термична обработка - оставен да "пренощува"  - 70%
Добавен във вряща вода - 85%


# 49
Hug супер сте момичета! само малко да допълня за ориза, че ми е слабост : независимо какъв е бял, кафяв или т.н.  най-добре е да се измие хубаво и да се  около 15 мин в хладка вода. след това се изцежда и се слага в добре загрята мазнина - така не се разварява и попива мазнината хубаво.  освен това спазвайте съотношението 1:3 с течността, като е хубаво след това да с еостави на не много силна фурна или котлон, за да си попие ориза. бон апети!

Здравейте! Grinning Нова съм, днес се регистрирах. И аз искам нещо да допълня за ориза, от моята практика. Аз го измивам в 7 води, редувам студена-гореща и т.н, завършвам със студена. При тези процедури на разширение-свиване се отделя нишестето и оризът при готвене запазва формата си-не се слепва или разкашква.

И за белене на варени яйца: Видях едно клипче, за съжаление, не помня адреса.  Та в него един младеж избелваше само краищата- острия по-малко, тъпия-повече. Духаше силно през дупчицата в острия край и яйцето падаше обелено през тъпия. Веднага пробвах, получи ми се от първия път. По-късно отново се помъчих с друга партида яйца, получаваше се 1 от 5 опита, вероятно зависи от това колко са пресни яйцата, но въпреки всичко, дори след несполучливите опити яйцата се белят значително по-лесно-въздухът прониква между ципицата и белтъка. А и дробовете се вентилират:))

И все пак намерих клипчето:http://www.atas.ru/moviem/ce10f7a60a66450094429a41fd65f607.html

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 16:10 от zlatce

# 50
  • Мнения: 11
За да се белят яйцата лесно аз правя следното:след като ги сваря ги чуквам да се пропукат и ги слагам в съд със студена вода/желателно е дори отначало съда да е под течаща вода/така престояват докато се охладят след което ги беля. newsm10

# 51
  • Мнения: 59
 Ей, много полезно. Браво!

# 52
  • Мнения: 4
и от къде да намеря наи вкусните подправки?моля даите мнение?
ако може за варна?

# 53
  • Мнения: 1 777
и от къде да намеря наи вкусните подправки?моля даите мнение?
ако може за варна?

Ами те всички подправки са вкусни,важното е правилно да се използват. Simple Smile

# 54
  • ПЛОФДИФ
  • Мнения: 679
Евала за положения труд!!!Толкова полезна изформация намерих в тази тема че... незнам даже какво да кажа!Благодаря ви   bouquet  bouquet  bouquet

# 55
  • Мнения: 11 610
100гр. мед колко супени лъжици е?

# 56
  • Мнения: 1 113
Може ли да ми кажете колко грама е 1 кубче прясна мая?
И колко грама е 1 пакет суха мая?
Предполагам,че грамажа е отбелязян на опаковката,но не съм в Бг и нямя как да проверя.
Благодаря!

# 57
  • Мнения: 11 610
Може ли да ми кажете колко грама е 1 кубче прясна мая?
И колко грама е 1 пакет суха мая?
Предполагам,че грамажа е отбелязян на опаковката,но не съм в Бг и нямя как да проверя.
Благодаря!

1 кубче прясна мая е = 42 гр.

За сухата варират предполагам според марката и там си пише за какво количество брашно е. На д-р Йоткер е 7гр., пише,че е за 500гр. пшенично брашно и отговаря на 1/2 кубче прясна мая.

# 58
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Сухата мая е 7гр. и 9гр. и е за 500гр брашно.

# 59
  • Мнения: 1 113
Мама Цоцоланка и Teopr благодаря за бързите отговори!  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт