Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 март 2018, 17:19 ч.

Постъпвам ли правилно

 • 11 545
 • 134
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 4 905
Авторката има лентичка, детето е на 9 години.

# 46
 • Мнения: 311
"В началото му правех скандали, всичко разбрах като му следях телефона, разпечатки и т.н"....тва дразни яко ,и представи си на теб да ти ги правят тия шитове когато си говориш с някой ,как ще ти е?И няма ли да се издразниш и чакаи малко тоя човек няма ли право на лично пространство?Като правиш скандали и го следиш тва най мн да го накара да го направи точно заради тва  [/i]
Не смятам, че съм направила нещо лошо. При положение,че ме лъжеше постоянно не съм от хората, които позволяват това. Иначе никога нямаше да разбера истината.

# 47
 • Мнения: 4 905
Естествено, че като те лъжат, ще провериш. Това е здрав разум. Имало си е причина, не си тръгнала да следиш без нищо.

# 48
 • Италия
 • Мнения: 1 414
И аз съм на същото мнение - някой ще ме баламосва, аз ще му пазя “личното пространство”. Ако си безхарактерна блейка е много удобно да се правиш на заспала и да се оправдаваш с личното пространство.

# 49
 • Мнения: 554
От моя гледна точка би било редно обаче той да се изнесе. Първо е по-лесно за сам човек да се пренесе, второ детето си е свикнало, трето раздялата е по негово желание и инициатива.
От моя гледна точка, също. Защо детето ти да напуска своя дом, заради увлечение на бащата?
Детето няма своя дом. Това е дом на родителите го. То само живее при тях и ще тръгне към 18-20

PS. Нормално да е поживете разделно. Сещам че тая "любовта" бързо ще мине и тогава премислете пак. Вие и двамата вече наговорихте глупости един на друг, няма нужда да влошвате ситуация.

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 10:21 от horseride

# 50
 • Мнения: 3 177
Гледайте напред, Лора. Няма смисъл да се дълбае в посока "кой какво би направил ако"... този етап отдавна е заминал. И за двама ви е по-добре така.

Относно следенето на разпечатки и телефони... моето скромно мнение е, че мъжът Ви е позволил това да се случи.... идва един момент, в който вече не ти дреме дали ще бъдеш "заловен" и щом се е стигнало до този "момент" няма връщане назад и няма смисъл от опити за подклаждане на огън. Кой как и защо също няма смисъл да анализирате.... (това е по повод няколко коментара по-назад за това как ако е нямало дуга жена е щял да си кротува.... ми не е така!)

# 51
 • Мнения: 2 852
Авторке, в подобна на твоята ситуация аз останах в семейния дом, същия като твоя, извън града. После "мачото" се вразуми и пада на колене за прошка и втори шанс. Успяхме да изкретаме още 6-7 години.
Сега аз съм на квартира с децата, но не той ми я плаща, а аз, и ме изкара виновна пред децата, че съм разбила семейството.
Смятам, че постъпваш правилно. Просто се грижи за интересите си. Нека договорките за наема и каквото друго се разберете да ги има черно на бяло.
Не изпадай в моята ситуация да броя стотинките и да се чудя коя дупка да запълня, а скъпият ми бивш съпруг да си сбъдва мечтите със съответните скъпи момчешки играчки - мотори, техника и т.н. и да ми се жалва как не му стига заплатата. И да ми удържа парите за данъка на къщата, в която от половин година НЕ живея, от издръжката за децата (минималната).
Не допускай моята грешка!

# 52
 • Мнения: 7 239
Да, правилно си постъпила. Hug
Тук ключовото е, не дали ще му мине, а че си е признал, че о т 6 г е изстинал към теб.
Така че не разчитай, че е заради новото увлечение.

Случват се такива неща. Особено в дългите връзки, където и двамата партньори растат и се развиват в годините. За мен по-честният начин е да си признае това (което не му е било лесно и изисква серизен вътрешен самоанализ), отколкото да си измие ръцете с тръпката.
Това, че сте се разбрали културно и очевидно е поел отговорност - е много добър варинат и най-вече за детето.
 Hug

# 53
 • Мнения: 4 905
Изисква вътрешен самоанализ - глупости Simple Smile Всеки мъж, като е запален по една жена, естествено, че изстива към другата. Какво има да се самоанализира, не е много трудно да събереш 2 и 2.

# 54
 • Мнения: 7 239
Бианка, пълно е със силно запалени мъже по млади или не мацки, но и не напускащи жените си и поемащи разходите им.

# 55
 • Пловдив
 • Мнения: 1 524
Много хора, с които комуникираш реално те съветват да не се изнасяш, а да почакаш да му мине.
Какъв е смисъла от това?
Вече всички тук са написали, че е по-добре да се изнесеш.
Подреди си своя живот с детето си, а дали на него ще му мине... Може и да се случи така, но това едва ли има връзка с твоето изнасяне. То може да му мине и когато ти си се изнесла и по някакъв начин настоящата му любов го разочарова и да дойде при теб и да съжалява. Може пък и никога да не му мине.
Имала съм подобно ситуация преди да се омъжа. Влюбих се в колега и се колебаех дали да остана с приятеля ми. Огромната разлика обаче беше, че когато реално във всички скандали се стигна до момента да се разделим ли или ще ми мине аз бях убедена в себе си, че ще ми мине. Приятеля ми остана с мен, онова увлечение ми мина и се омъжих за човека, с който живеех.

# 56
 • Sofia
 • Мнения: 9 049
Абсолютно правилно постъпваш. Няма какво друго да направиш. Аз никога не бих си причинила унижението да живея с някой, който не ме иска.

# 57
 • Мнения: 185
Живот насила с някой, който не те обича и не те иска не е живот, така че правилно постъпваш и адмирации за достойната постъпка. А дали ще му мине или не към момента няма значение. Честно казано и да му мине, аз лично не бих се събрала с него, защото рано или късно пак ще го направи.

# 58
 • Мнения: 660
В началото клонях към " Останете заедно, ако е възможно, заради детето". Но с прочитането на всички мнения, се разколебах.
Ти никъде не пишеш за твоите чувства- обичаш ли го, искаш ли да останете заедно? Той очевидно отдавна е изстинал към теб, нещата са вървяли по течението, но е имало катализатор да приключат и това е колежката. Дали със нея, дали без нея, чувствата му няма да се върнат в първоначалното си състояние. Ако ти смяташ, че го обичаш и може да му мине, не късай съвсем всички връзки. Случвало се е хора да се събират след такива драми. Но ако и ти нямаш чувства, тогава не виждам какво ще ви спаси.

# 59
 • Мнения: 1 711
Иска да е сам, каза ми че няма да се насилва да живее с човек, когото не обича.Бил празен към мен от 6 години...

Е то след тези му думи какви чуденки може да има дали постъпваш правилно. Не е като от теб да зависи. Той си ти е казал в прав текст, че не иска повече да живее с теб. Ако настояваш, най-много да си спечелиш презрението му. Това, че някой си те съветвал да останеш какво значение има, ако самият човек не иска да бъде с теб и животът заедно ще бъде "насилие" в неговите представи.

Общи условия

Активация на акаунт