Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 165
 • Far away from here...
 • Мнения: 959
Да се включа и аз по темата,макар и малко късно Grinning
С мъжа ми доста дълго отлагахме идеята за дете,точно заради нсиките ни доходи.
Сега работя за 650 лв. на месец,получавам и премии,но той изплаща заем и чисто взима около 200.
Тъй като моята заплата е по-голяма и не можем да разчитаме на помощ от никъде,определено се притеснявам от момента,когато ще трябва да се справям с онези 160 лв. майчинство.
Мисля,че 400 лв. в никакъв случай не са достатъчни,за да се издържаме трима души и отсега се настройвам,че ще ни бъде доста трудно.
Ако едно семейство реши да има дете,то е добре да му осигури нормален стандарт,за да не се измъчват всички около него,че не могат да удовлетворят неговите или своите си потрбности.За България смятам,че 800-900 лв. са добре.

# 166
 • София
 • Мнения: 314
Виждам, че пак назрява спор. Момичета, защо просто не отговорите на въпросът: "Колко пари са ТИ необходими, за да си отглеждаш нормално детето, пък и да мислиш и за второ?", а спорите, кой е по-добър родител - бедният или богатия...

Според мен за първо дете е нужно да имаш пари, колкото да не умирате от глад и от студ. (при нас, когато решихме да имаме бебе, мъжът ми беше без работа, а аз взимах около 500лв)

За второ дете - трябва да имате пари, които да гарантират поддържане на вече постигнтия стандарт за сегашните членове на семейството, дори и при спиране на работа от страна на майката за период на майчинството. ( в моя случай това означава, че с времето доходите ни са нарастнали, имаме спстявания и ако желанието ми за второ бебе най-после се сбъдне, ще можем да живеем 6 месеца, лишавайки се от заплатата ми).

На въпроса колко пари трябват- толкова, колкото сте свикнали да харчите на месец, за всеки сумата е различна.

# 167
 • Мнения: 1 364
Според мен няма смисъл да се отлага. Никога няма да сте събрали достатъчно пари за дете...
За детето винаги ще се намерят пари.
Ние живеем с 300 лв на месец, с дете на 3 г. Не ни е лесно,но се оправяме.

# 168
 • София - Бургас
 • Мнения: 1 791
 Не мисля, че да се решиш да имаш дете играе главна роля - ДОХОДЪТ на семейтвото.
Семейна съм от 2 год., а чак сега съм бременна и не защото не е станало или са ни били малки доходите а просто скоро се решихме и двамата взаймно, че сме готови за това отговорно начинание.Така, че не мисля доходите да са преоритет , за да имаш дете.За съжаление има жени които мечтаят с години да имат дете, без значение доходът, а има и такива с огромни възможности, които не искат и да чуяттттттт........!
И последно, ако ти вече желаеш да прегърнеш собственото си бебче ще те спрат ли ниските финансови възможности?

# 169
 • Мнения: 1 260
Семеен девиз (макар и отскоро, защото го откраднахме от приятели)

  bouquet $Не трябва да се спестява, трябва да се печели повече!$   bouquet

Това обяснява моето виждане - когато има желание, има и начин доходите да нарастнат. И ме бройте в категорията на желаещите да си позволяват добър живот и след раждането на детето.

# 170
 • Montreal, Quebec, Canada
 • Мнения: 1 001
Искам да ви попитам нещо ... Какъв е вашия месечен доход като семейство

Дохода винаги е недостатъчен! Дали ти стига, зависи и от това къде живееш.


Искам да ви попитам нещо ...  как се справяте с разходите

Трудно, парите все не са достатъчни, но пък и не сме умряли от глад (добре, че Мама се занимава със сметкита)


Искам да ви попитам нещо ...  Искаме бебенце, но сме го отложили за малко по нататък, тъй като преценяваме че нямаме възможност сега, като приключим с изплащанията, ще започнем по сериозно с опитите, макар че и тогава ще ни е много трудно.  Явно да искаш и да имаш бебе в България е ве4е лукс! Sad  Споделете какво мислите и как е при вас?

Явно сте го решили, просто искаш подкрепа на решението си.

# 171
 • Моя родина там, где мой ребенок!
 • Мнения: 2 214
В момента доходът ни е над средния за страната и се справяме изцяло сами... но какво от това? Решихме да имаме дете още миналата година - след 2 спонтанни аборта доходът ни е най-малкото нещо което ме вълнува.
Та мисълта ми е следната - момичетата добре са ти казали, че дете се гледа и с малко и с много, не отлагайте прекалено дълго, защото не се знае през какво ще трябва да минеш за да го имаш Peace
Напълно съвпада с моето мнение.
И при мен беше така, ту чаках подходящия момент, ту още нещо, а после се оказа че немога да имам деца.Отне ми десет години преди да родя така че парите имат най малко значение в случая.

# 172
 • Мнения: 1 260
Ако четеш за проблемното забременяване, наистина няма да си промениш мнението, но ако ти дойде до главата, ще си го промениш и още как.

Не съм съгласна! Аз имам заболяване, което поставя забременяването и износването под въпрос и въпреки това не желая да правя опити за бременност, докато не подредя живота си така, както аз го чувствам комфортно. За протокола - тази година ще стана на 33.

# 173
 • Мнения: 1 260
И по време на война са се раздали деца.

Баща ми е роден февруари 1943 г. - баба ми мразеше от цялото си сърце времето, когато и трябвало да стои на опашка за масло за бебето си. Същата тази жена ме държа на 3 години 4 часа на масата, да ям грах с нож и вилица, за да се науча - никога повече не пуснах ножа.

Абсолютно съм съгласна, че е важно за си поставяме високи цели, а не да вдигаме рамене и да казваме, че така се случило, така ще живеем. Трябва да сме гневни и да се борим злостно с всеки, който ни потиска да имаме всичко, така поне ще имаме достатъчно. Онова за луната и звездите е много умна мисъл.

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 12:09 от NadG

# 174
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Ако четеш за проблемното забременяване, наистина няма да си промениш мнението, но ако ти дойде до главата, ще си го промениш и още как.

Не съм съгласна! Аз имам заболяване, което поставя забременяването и износването под въпрос и въпреки това не желая да правя опити за бременност, докато не подредя живота си така, както аз го чувствам комфортно. За протокола - тази година ще стана на 33.
Извинявай, ама до сега щом не си си подредила живота за да родиш дете, кога мислиш, че ще стане? Съвсем не се заяждам, само изказвам мнение- не искам да те засегна Peace
Аз като разбрах, че имам проблем се разбързах с бебеправенето. Но не казвам, че всички трябва да посъпват като мен...

# 175
 • Мнения: 34 802
Извинявай, ама до сега щом не си си подредила живота за да родиш дете, кога мислиш, че ще стане? Съвсем не се заяждам, само изказвам мнение- не искам да те засегна Peace
Аз като разбрах, че имам проблем се разбързах с бебеправенето. Но не казвам, че всички трябва да посъпват като мен...

Заради темата с ваксините съм останала с впечатлението, че е бременна  newsm78 странна работа ...

# 176
 • Мнения: 1 260
Извинявай, ама до сега щом не си си подредила живота за да родиш дете, кога мислиш, че ще стане? Съвсем не се заяждам, само изказвам мнение - не искам да те засегна Peace

Не казвам, че не съм  Peace, просто се наслаждавам на живота, който имам. По мое мнение жената трябва да има пълна финансова независимост (ЛИЧНО МНЕНИЕ -  Praynig Praynig моля, не се обиждайте.), да има интересна за нея самата и доходна работа (което се постига с доста усилия), да си избере партньор, с когото да споделя множество интереси - в обобщение да се изгради като личност преди да стане майка.

Пак за информация - аз съм противник на ранните бракове, а още повече на ранните раждания. Това за моя си живот. Аз смятам, че всеки от нас има един живот да живее и има право да му се радва. Децата са просто част от него.

Целият ми коментар беше с идеята, че проблемът със забременяването не ме направи вманиачена в тази посока, както и не ме накара да се откажа от пътя, по който бях поела. Смятам, че детето получава по-големи възможности от спокойни и осигурени родители, но това не спира другиго да мисли или действа различно от мен   bouquet

# 177
 • Мнения: 1 260
Заради темата с ваксините съм останала с впечатлението, че е бременна  newsm78 странна работа ...

Уморявате ме вече с този коментар. Бетер дир-а сме и тук  Wink Wink.

Не не съм бременна, помагам на няколко жени, които имат малки деца или очакват такива, но не обсъждам този факт тук, защото те си имат причини да не коментират неща за живота си открито . Аз задавам въпросите по всички необходими ни отговори за отглеждането на тези дечица. А и изказвам личното си мнение. Ок?  #Crazy

# 178
 • NL
 • Мнения: 4 363
Искам да ви попитам не6то ,скъпи кандидат МАМИ. Какъв е вашия месе4ен доход като семейство,и как се справяте с разходите? Ние с приятеля ми работим и двамата и об6тия ни доход е 450-500 лв. който за малкия ни провинциален град е горе-долу.  Имаме заем,лизинг и сега като се разплатим ни остават колкото за преживяване.   Искаме бебенце,но сме го отложили за малко по нататък,тъй като преценяваме 4е нямаме възможност сега,като приклю4им с изпла6танията,6те запо4нем по сериозно с опитите,макар 4е и тогава 6те ни е много трудно.  Явно да искаш и да имаш бебе в България е ве4е лукс! Sad  Споделете какво мислите и как е при вас?

И ние сме от малък град ,той работи аз не и майчинство не ми се полага
имаме заем,ток вода,телефони,цигари,храна за нас и бебето ,памперси и подръжка по колата,определено не ни е лесно
много пъти се притеснявам как ще се справим и наистина живота ни се върти около аванс-заплата-аванс-заплата та така,нямам помощ аз от никъде,но се справяме,да за да имаш дете си е лукс особено без майчинство като мен да си го гледаш ,сега добре догодина,но пък е най прекрасното нещо на света 
ooooh! Grinning

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 16:53 от Дея

# 179
 • Мнения: 34 802
... А и изказвам личното си мнение. Ок?  #Crazy

Нищо не казвам против личното ти мнение. Ок?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт