Мили майчета,
начинът по който се чувствате след раждането се дължи на промени в биохимията на мозъка в резултат на тежкото хормонално изръсване по време на бремеността и раждането, съчетано с всичко ново около новия член на семейството, постоянните грижи за него, умората и БЕЗСЪНИЕТО, особен в началото.
Тежка е задачата на жената и вие сте едни героини, само че рядко си давате сметка за това.
Рязко се променя начинът на живот, часовете за сън, липсата на активна почивка и време дори за храна, а какво остава за времето за себе си..? Трупат се килограми, особено ако кърмите трудно се пазят диети, а не е и препоръчително да лишавате организма и да гладувате, особено сега.. При някои жени се отключва следродилна депресия и това не не нещо ново, а просто отскоро се говори за него.
Спокойно. Отминава. Само не се предавайте на черните мисли. Информираността помага. Важно е да знаете, че не сте само вие в такава ситуация, а много жени. Включително и аз. Боря се с умората, с безсънието, с нервите. Няма да забравя какъв кошмар беше 4 дни в болницата с по 2 часа съм на денонощие, дори се случи да припадна, емоции, емоции, да ама тялото си иска сън.

Предлагам ви една чудесна статия с много инфо да прочетете какво се случва с вас и колко нормално е то:
http://www.maikomila.bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0% … 0%D0%B0%D0%B5-10/

Пожелавам ви да откриете пътя към това, да се чувствате на първо място вие по-добре, да намирате мъничко време за себе си, за да можете да се чувствате по-добре емоционално и естествено да имате повече енергия за бебечто си, да включвате роднините си повече в помощ в домакинството и в обгрижването на новороденото и да споделяте с други майки как се чувствате, говорете повече за емоциите и намирайте време за хобито си, малко спорт и малко повечко сън, ще ви осигурят по-добро настроение и самоусещане:) Можем да споделяме тук кой какво прави да се чувства по-добре или кой как се справя.