Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 149
Здравейте , живот и здраве скоро ще стана майка, но ме мъчат разни противоречия относно ваксините . вие какво мислите за тях за или против ваксините сте .

# 1
 • Мнения: 1 988
Страшно много инфо има и тук във форума. Би могла да формираш мнение като прочетеш стари теми и т.н Това е дъвкано, дъвкано...

# 2
 • в кукувиче гнездо
 • Мнения: 1 647
От форума мнение не може да се формира, най-много да се обърка и да вземе да не ваксинира детето си. Няма нещо такова, като информиран избор при ваксинирането. Може да си добре информира, ако си лекар и можеш да разбереш това, за което става въпрос.

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 245
Всеки сам прави избора си. Информиран не значи да избереш да Не ваксинираш, а да имаш достъп до същността на нещата, което без медицинско образование, мисля е малко трудно.
За мен е важно като избереш нещо да си носиш последствията. Против съм това да избереш да не ваксинираш, обаче да си вземеш бележка от лекар,че детето има ваксини, за да взимаш детски, да го запишеш на градина/ясла, да не платиш глоба. Това е право на избор с всичките му последици. По същият начин като избереш да ваксинираш си носиш последствията, ако има някаква реакция след ваксинирането. Много е важно да имаш до верие на лекаря на детето, да не ваксинираш ако има и най-малко съмнение, че може да е болно.
Като цяло инфо из нета много, защитаващо и двете позиции. Намери, прочети, питай, разпитвай и вземи своето решение, но с ясното съзнание какви последици може да има то, и дали си готова да ги приемеш

# 4
 • Мнения: 1 747
Аз съм За, и не защото “аз съм ваксинирана и съм жива и здрава” , а защото това за мен е по-малкото зло . Да треперех всеки път преди ваксина, за да не двигне Т или недай си боже нещо по-страшно, но вече има всички задължителни ваксини и ги понесе леко без никакви реакции.
В 21 век детето ти да няма ваксини за мен не е ОК. Поемаш голям риск и отговорност.
Мое мнение , не го налагам на никой!! : )

# 5
 • Мнения: 1 416
[/За!]

# 6
 • София, London
 • Мнения: 13 639
От обикаляне по репродуктивни клиники знам, колко ядосани са деца на майки, които не са им сложили ваксини и са ги лишили от възможността да имат потомство по свое осмотрение...

 ЗА! Ваксините съм.

# 7
 • Мнения: 1 988
Как неслагането на ваксина лишава детето от потомство???

# 8
 • Мнения: 149
Да това какво общо има с потомството

# 9
 • София
 • Мнения: 16 872
Ами простата заушка влияе на мъжките репродуктивни способности необратимо.
Абе въобще такива "готини" болести има и те са толкова близо, че не ми се мисли на какво си излагат децата някои хора. Вместо да четете за или против ваксините, защо не напишете в Гугъл какво е дифтерит?

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 23:57 от Free Agent

# 10
 • Мнения: 1 988
Едно време ваксината срещу заушка не е била задължителна. Аз и мъжът ми сме я карали, аз като бебе, той като тийнейджър. Не е задължително да доведе до стерилитет при мъжа, но има риск. Аз съм ваксинирала детето си. Избрала съм това, свива ми се сърцето, като трябва да го ваксинирам, но страхът, че може да се разболее от нещо лошо също е голям. Но в Германия, например, ваксините не са задължителни.

# 11
 • в кукувиче гнездо
 • Мнения: 1 647
Да, аз също се страхувам, като стане време за слагане на ваксини, но слагам. Това са толкова страшни болести, че не ми се мисли, ако нямаше ваксини...

# 12
 • Мнения: 2 673
Не бих рискувала да не ваксинирам детето си. За съжаление сега е много "модерно" да не се ваксинират децата. Лошото, обаче, е че се водят "ваксинирани" и съответно не може да се каже какъв процент от децата са ваксинирани.

На авторката само ще кажа, че когато плъзне следващата епидемия от морбили и бебето й не е достигнало възрастта за тази ваксина, ще тича при педиатъра да пита кога най-рано може да я сложи. Да прочете и за нещото наречено общ имунитет на населението. Ако броят на неваксинираните стане твърде голям, и тръгне епидемия, тогава и ваксинираните са изложени на сериозен риск от заразяване. Тоест неваксинирането застрашава както здравето на самото дете, така и на околните.

# 13
 • София, London
 • Мнения: 13 639
В Испания имаше епидемия свързана с неслагане на ваксини.

# 14
 • Пазарджик
 • Мнения: 81
Ние все още не сме ваксинирали детето си. То е на две. Глоба, лишаване от детски и т.н сме си ги понесли.

 Преди всички да ми скочите, нека само да споделя защо това е нашето решение. Не съм против ваксините. Против съм да се избързва с тях. Против съм това те да са задължителни и лекуващият лекар да не може да постъпи индивидуално според заболяванията в семейството, историята им. Не се обяснява какви са съставките на ваксините (освен ако родителите не разпитват) и най-лошото е, че се поставят няколко наведнъж, съъдържащи алуминии, а само една такава трябва да бъде, защото е твърде токсично. Питам училите за лекар в кои случай има опастност от зараза с Хепатит Б??? Само по кръвен и полов път е отговорът. Тогава защо ако майката не е носител на хепатит Б, трябва на току що роденото да се слага ваксина? Аз ще изчакам и с тази!
Варицелата някога всички сме я карали, а сега е задължителна. Защо неразвитият мозък на малкото трябва да се бумка с толкова много субстанции още в първата годинка? Трябва да се поставят ваксини като Дифтерия, Тетанус...с полио ваксината също не трябва да се бърза...и т.н
Моето решение е да изчакам момчето ни да навърши три, когато вече напълно е развито мозъчето му и след това не всичките, но повечето ще разреша да му ги поставят.

Който иска нека поразгледа в търсачката в кои държави са задължителни и в кои не. Ще остане с впечатлнието, че в третите страни те са задължителни. Защо ли?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт