Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 22 апр. 2018, 18:00 ч.

Как да постъпя?

 • 9 543
 • 114
 •   1
Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте! Искам да напусна сегашната си работа, поради факта, че не се справям със задачите си изключително трудно ми е, от скоро съм там, работата е държавна, спокойна, но просто не мислех, че ще ми е толкова трудно учат ме, но просто не се получава. Проблемът е, че мъжът ми казва, че ако напусна да съм напуснела и неговия апартамент, не искал да има тъпа жена така каза. Как да му обясня, че не искам да съм там това ме съсипва излагам се направо и ходя със страх вече на работа. Моля посъветвайте ме какво да правя.# 1
 • Мнения: 9 605
Задължително напусни и работата, и апартамента, и "умния" си мъж.

Ти виждаш ли се добра в нещо?

# 2
 • Мнения: 6 027
Изказването на мъжа ти за мен означава неуважение към теб и към това как ти се чувстваш.
Напусни работата и апартамента и мъжа си, намери си работа, която ти харесва.
Знам че е лесно така да се даваъ съвети, но от две изречения, толкова мога да анализирам.

# 3
 • Мнения: 5
Момичета, благодаря ви, големия проблем е, че съм с този мъж от 3 години, живея с детето си в неговия град, дъщеря ми учи тук, страхувам се, че ако се разделим ще трябва да се върнем да живеем при родителите ми в моето село, а там няма никаква работа, а и как да прекъсна училището на малката в края на годината?

# 4
 • Мнения: X
Потърси си друга работа, ако мислиш въобще да работиш. Надявам се, че мъжа ти може да снабдява средства без ти да работиш.

# 5
 • Мнения: 3 626
Как така работата е хем държавна и спокойна, хем не можете да се справите? Всичко ново е трудно, особено ако нямате стаж до момента. Ако така се отказвате от всяка нова работа как ще я карате? Как ще се научите? Мъжът Ви може би е реагирал пресилено, но се замислете .... след като се отказвате така лесно дали проблемът не е във Вас. Simple Smile

# 6
 • Мнения: 9 605
Каква работа би ти харесала?
Честно да ти кажа, без да съм тъпа въобще, не бих работила в държавна администрация. Тоя змиярник не бих го понесла нито ден. Не всеки става за всичко.

# 7
 • Мнения: 6 027
Намери си първо друга работа и след това напусни сегашната.

# 8
 • Мнения: 7 680
А дали просто не се подценяваш? Дай си още малко време, ще се обучиш, ще свикнеш...Другите там да не са гении. Не се отказвай толкова лесно.

# 9
 • Мнения: 1 802
че не се справям със задачите си изключително трудно ми е, от скоро съм там, работата е държавна, спокойна, но просто не мислех, че ще ми е толкова трудно учат ме, но просто не се получава.
Мъжът Ви е грубиян, но аз лично също не бих искал да имам за партньор човек, който не може да се справи дори със спокойна държавна работа, на която при това е от скоро (т.е. не е положил достатъчно усилия, че да каже, че наистина не може да се справи).

Лесно на този свят няма, ако смятате, че ще Ви е по-лесно сама на село - последвайте горните доста неадекватни (без последния) съвети. Моят съвет би бил да се постараете малко повече и да поработите върху самочувствието си - обикновено то е основната пречка човек да се справи в подобни ситуации.

Пък грубияна, ако продължи да е такъв, винаги можете да го напуснете - от обясненията разбирам че е малко "брак по сметка" май, че да не трябва да си се върнете на село. Мисля, че знаете много добре какво е най-добре за Вас.

# 10
 • Мнения: 5 649
За пръв път чувам някой да не може да се справи с държавна работа. Код ли те карат да пишеш?
Всяко ново начало е трудно, дай си време, неслучайно изпитателния срок в повечето случаи е 6 месеца. Не се подценявай толкова, ще се научиш, стига да имаш желание.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 18:42 от Нинес

# 11
 • София
 • Мнения: 2 035
А дали просто не се подценяваш? Дай си още малко време, ще се обучиш, ще свикнеш...Другите там да не са гении. Не се отказвай толкова лесно.

+1
По мои наблюдения държавните служители ( поне тези, с които съм общувала по разни поводи в институциите ) не преливат от гениалност. Съвсем нормални хора са, които в началото на своята трудова кариера сигурно също не са схващали с лекота всичките си ангажименти.
Вярвай повече в себе си. Не бъди прекалено самокритична. Опитай се да бъдеш спокойна на работното си място - така ще ти е по-лесно да разбереш каквото ти обясняват. Лесно е да се кажат тези неща, но не е лесно да се изъплнят, ако си неуверен човек по принцип. Обаче не е невъзможно. Трябва ти упоритост и вяра в собствените възможности.

Ако ситуацията ти с детето не беше такава, аз също щях да те посъветвам да напуснеш мъжа си, а и работата .Но при тези обстоятелства, може би наистина е по-добре да се опиташ първо да се успокоиш и да повярваш във възможностите си. Ако пък имаш възможност, търси си друга работа без да напускаш тази.

# 12
 • Мнения: 1 225
На нова работа се свиква трудно понякога, минават 2, 3 месеца за усвояване на нещата. В първия месец не очаквай да ти е лесно и да разбираш всичко. Нормално е да ти е объркано и пълна каша в главата. Но веднъж свикнеш ли, ще стане приятно и доста по-леко. Все пак в държавната администрация работят хора без особен интелектуален багаж, които не могат да се реализират в натоварения частен сектор, така че едва ли те превъзхождат.

# 13
 • Пловдив
 • Мнения: 5 314
... Код ли те карат да пишеш? ...
Това ли е най-трудната възможна работа, на фона на всичко друго, което е просто като фасул?

# 14
 • Мнения: 646
Все пак в държавната администрация работят хора без особен интелектуален багаж, които не могат да се реализират в натоварения частен сектор, така че едва ли те превъзхождат.
Това сериозно ли го мислите?

Общи условия

Активация на акаунт