Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 3
Здравейте,мами !
Темата може да се повтаря,за което се извинявам,но доста разгледах и не открих подобно нещо. 
Преди седмица родих,бебчо е по-голям и се наложи да го вземат в Неонатология ,за да наблюдават дишането му,тъй като трудно се адаптира.Всичко е нормално,родих в 40г.с. седмица преди термин.Не ми позволяват още да го кърмя заради дишането и от четири дни се изреждам с Ел.помпа,за да му нося кърма.Тази Ел.помпа е доста силничка,кърмата ми тръгва на 3тата минута след засмукването и имам чувството,че много малко тече.Гърдите ми бяха напрегнати първите два дни,но вече са добре.Въпросът ми е дали ще омекнат и кърмата дали ще излиза по-лесно по-натам ? Като пробвам ръчно да изцедя излизат две три капки ,но доста по-трудно.Страх ме е дали бебчо,че може да се храни от мен и ако не може дали ще мога поне да се чедя с ръчна помпа(която ми се струва много слаба и нищо не става),тъй като сме в болницата и използваме тук Ел.помпата.
Благодаря предварително за отделеното Ви време и отговорът ! 😊

# 1
  • Мнения: 799
Свържи се с консулант по кърмене и ще получиш най-пълен отговор http://www.podkrepazakarmene.com/consulting

# 2
  • Мнения: 3
Благодаря

# 3
  • Мнения: 5 018
Аз с помпа никога не съм можела да цедя.

Най-добре цедях на ръка. Без помпа.

За по-лесно потичане на кърмата - топъл душ или компрес преди цедене/кърмене.

За да си запазиш кърмата докато вече е възможно да кърмиш - изцеждай на интервали от 2 часа. Не прави по-големи паузи. Имитирай естественото хранене на бебето. То евентуално би сукало през час и половина - два. Така са бебетата първите седмици. Кърмените бебета на правят големи паузи като бебетата на АМ.

Изцеждай задължително и през нощта - нощното кърмене най-много стимулира производството на кърма.

Гърдите са много твърди и преливащи първите 1-2 седмици. После стават по-меки.

Веднага щом кажат лекарите, че е възможно, слагай бебето на гърда да се учи да суче.
Че като свикне с шише, трудно става вече да засуче.

Моята голямата дъщеря се роди по-рано и седя месец в кувьоз. За това време аз с изцеждане съм поддържала кърмата си. За съжаление тя не се научи да суче. Няколко месеца я храних с изцедена кърма.

Малката вече бях твърдо решена да я кърмя и я кърмих до малко над три години.# 4
  • Мнения: 3
Благодаря за изчерпателният отговор.Искам да направя всичко възможно,за да кърмя и ще се опитам.За момента ще използвам Ел.помпата,докато бебчо е готов.

# 5
  • Мнения: 1
Здравейте, мами,
И аз искам да споделя моят опит с кърменето. С първото с дете не можах да кърмя, защото се оказа, че имам плоски зърна. Изцеждах се с помпа, но успявах да изцедя едва една трета от необходимото количество. Така карах 4 месеца и се отказах повече да се занимавам, защото беше твърде трудоемко. За второто си дете Бях решила да се справя с проблема с плоските зърна като си купя от тези помпи за зърна, също и коректори за зърна, защото някъде бях гледала по интернет да обясняват, че така   ставало. Но като започнах да кърмя се оказа, че тези неща поне на мен не ми помагат. Тогава реших да правя кръгови движения с пръсти върху зърната. И така се получаваше. Те щръкваха. /Може и с леко щипване, но това е болезнено/. В началото правех това нещо около 5-6 пъти при всяко  кърмене, но постепенно зърната се оформиха и след около 2 седмици вече нямаше нужда да го правя. Надявам се да помогна с това и на  други мами със същия проблем като моя, защото се оказа , че решението е лесно, само трябва малко повече постоянство и да не се отказваме бързо / поне при мен беше така/

Общи условия

Активация на акаунт