Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Бихте ли казали на най-добрия ви приятел/ка, ако знаете, че му/ѝ изневеряват?

Опции:

# 45
 • Пловдив
 • Мнения: 2 113
Аз ако видя с очите си, ще кажа. Все едно съм казала "видях мъжа ти на бензиностанцията". Е, няма да ми е толкова лесно, но смятам, че е нужно да знае. Но ако тя изневерява, няма да кажа на мъжа ѝ, разбира се, от солидарност.

# 46
 • Мнения: 20 336
Тролче, въпросът ми е точно по темата. Как информирането на приятел, че му изневеряват се явява раздаване на правосъдие? Мисля, че това е елементарен въпрос. Ако те е затруднил и нямаш смислен отговор, ОК.

# 47
 • Мнения: 4 628
Аз навремето избрах училище на детето извън селото в което живея -защото то мм и беше писнало разни доброжелателни да ме информират какво правил или казал. Честно казано с хорското мнение не мога да се натоварвам. Всеки си има проблеми в живота и не разбирам тая нужда да ходиш да оправяш чуждите. Знам за много семейни приятели дето изневерява и в работата има достатъчно любовници -не е моя работа. И да кажа какво -само ще огорча човекът, нищо добро няма да постигна. А забравих форумите похват -ще бъде изгонен изменникът и ще срещнем принца -принцесата. Добре и един мормот  развива шоколад. Гледайте си вашите проблеми.

# 48
 • Мнения: 946
Много зависи от човека и придружаващите обстоятелства. Ако е поредна изневяра и жената си затваря умишлено очите и не иска да знае нищо повече, защото си заравя главата в пясъка, много ясно, че ще си трая, няма смисъл от още сълзи и разочарование, при положение, че нищо няма да се промени. Обаче ако знам, че човекът е непримирим към такива неща и да бъде с изневеряващ би съсипало живота му според неговите представи, ще кажа. Т.е. зависи изцяло от характера на съответния приятел. Но да, винаги има опасност да те изритат от приятелския кръг, защото си имал смелостта да кажеш истината, и да се съберат отново, а ти да излезеш виновният.

# 49
 • Мнения: 20 336
Може да не бъде изгонен изневеряващият, може и да бъде изгонен. Това няма значение. Значение има дали потърпевшият знае с кого/какво си има работа и дали има възможност да вземе информирано решение. Да, хората сме различни. Някои предпочитат да живеят в блажено неведение. Други не могат така и искат да са наясно с нещата.

# 50
 • Мнения: 1 650
Дала съм пълна свобода на мъжа ми, нито ровя, нито търся, нито проверявам.
И не те е страх, че може да те зарази с нещо?
Да се появи дете, което да ти е наследник и т.н.
Евала, аз хич не съм толкова смела...
Човече, понеже и аз се изразих подобно, мисля, че тук не става дума за свободнно хойкане, а за това да дадеш на партньора да диша, да се чувства свободен, а не непрекъснато да го подозираш, да му ровиш в личните вещи  и т.н.  Аз не мисля, че щях да имам 25 годишен брак и двамата да сме съюзници във всичко, ако непрекъснато се подозитахме и дебнехме, особено с вечните ни пътуваници.  Друг е въпросът, че преди да се оженим живяхме няколко години заедно.
Имала съм следната случка с "приятелка"-позната . В началото на брака ни, още нямахме деца. Та среща ме въпросната и ми кърши китки, и  казва" .......аз такова, преди малко видях мъжа ти на кафене с една стройна, зеленоока мадама". Така здраво я отрязах..... Въпросната мадама беше сестра ми.

# 51
 • София
 • Мнения: 1 863
Да, бих казала ако съм сигурна. Винаги предпочитам да знам истината, съответно и аз се отнасям така с приятелите си. Да, не искам никой да ми се рови в завивките, но на 100% предпочитам ако ми се случи това на мен, да ми се каже.
Но става въпрос само за близки приятели, естесвено, че няма да стоя и да гледам как ги лъжат.

# 52
 • France
 • Мнения: 101
никога нищо няма да кажа. Живота е достатъчно сложен и объркан та и аз да обърквам хората. Аз също не искам да знам и няма да ми е приятно да ми кажат такова нещо - а и ще избягвам човека който ми го е казал.
Много точно казано. Не би ми харесало ако мой приятел, колкото и да ми е близък, си въобрази че знае за личния ми живот повече от мен самата. По същата причина не бих докладвала нищо. Да не забравяме че за някои двойки изневярата не е изненада нито е края на света.

# 53
 • Varna
 • Мнения: 14 704
Да. Правила съм го, но не бяха женени а само гаджета и бях 100%. Разделиха се, сега приятелката ми е с друг и е щастлива. Можех да не кажа, пак щеше да стане ясно, просто щеше да загуби време и нерви... ако на мен ми изневерят и приятел знае, бих искала да ми се каже.

# 54
 • France
 • Мнения: 101
Тролче, въпросът ми е точно по темата. Как информирането на приятел, че му изневеряват се явява раздаване на правосъдие? Мисля, че това е елементарен въпрос. Ако те е затруднил и нямаш смислен отговор, ОК.
Не Wishmaster, просто не намирам за необходимо да отговарям на " въпрос" който реално няма никакъв принос за темата.

# 55
 • Varna
 • Мнения: 14 704
Ако това което знаете е само слух, не сте го видели лично ще кажете ли ?
Не.

# 56
 • Мнения: 20 336
Тролче, въпросът ми е точно по темата. Как информирането на приятел, че му изневеряват се явява раздаване на правосъдие? Мисля, че това е елементарен въпрос. Ако те е затруднил и нямаш смислен отговор, ОК.
Не Wishmaster, просто не намирам за необходимо да отговарям на " въпрос" който реално няма никакъв принос за темата.
Разбира се, че има принос за темата. На зададения въпрос дали би информирала приятел, че му изневеряват, ти отговаряш, че не искаш да раздаваш присъди. Явно приравняваш информирането с раздаване на присъда, откъдето произтича и твоят отговор. По тази причина питам защо поставяш знак за равенство между информиране и раздаване на присъди. Аз не възприемам информирането на когото и да било за раздаване на присъди, откъдето произлизат поне част от разликите между нашите отговори по темата. И точно по тази причина зададох въпроса си.

Бих искала да попитам тези, които няма да информират. Ако техният мъж им изневерява и се окаже, че приятел/ка е бил/а напълно в течение на историята, но си е замълчал/а, ОК ли ще сте с това?

# 57
 • Down south
 • Мнения: 3 588
Да, за мен е ОК.
Моите работи са лични!

# 58
 • Мнения: 20 336
Лили, а това означава ли, че предпочиташ да не знаеш?

# 59
 • Мнения: 233
Много добре познавам най-близките си приятелки и знам коя наистина би искала да знае, коя уж казва, че иска, но всъщност не иска Laughing, коя даже би ми се разсърдила, че се намесвам по такъв начин. Само на първата бих казала.

Общи условия

Активация на акаунт