Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 май 2018, 22:19 ч.

Бързо и здравословно хранене

  • 14 063
  • 83
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 19 566
Аз не включвам. Между другото, контрафилето е изключително добър избор за начинаещ с тази рецепта, защото е крехко и става лесно. Най-много да го пресушиш, но пак не е лошо, а следващия път ще знаеш да намалиш времето.

# 76
  • Стара Загора
  • Мнения: 618
Благодаря ти много.
С месо имам много малък опит, ама толкова изкусително си го описала, че нямаше как да не пробвам! Smile

# 77
  • Мнения: 19 566
Аз съм прасе лакомо и затова всичко описвам изкусително. Успех и сладко да си хапнете!

# 78
  • Мнения: X
Правя си хумус. Суров нахут се намира малко трудно(в буркани се намира по-лесно), но като намеря го варя около час и нещо и после на блендера с малко вода, чесън, сусамов тахан, лимонов сок и зехтин. В момента на ядене може да се добавят сушени домати или кьополо, става много вкусно. Проблема е че доста бързо се разваля - за два-три дена и не знам как да предотвратя това.

Като го изядеш веднага 😆

# 79
  • Копенхаген
  • Мнения: 30
От скоро съм запалена по здравословните рецепти, та ето една изпробвана, по-различна салата с дресинг, която на мен и приятеля ми ни е много вкусна и често си я правим вкъщи.

Продукти за салатата:
1. 1,5 чаша пшеница - около 250 гр. някъде
2. 1 краставица
3. 3 домата
4. Половин лук
5. Магданоз
6. Сол

Продукти за дресинга:
1. 3/4 йогурт - около 200 гр.
2. 1/2 лимон
3. 2 ч.л. зехтин
4. 1 ч.л. черен пипер
5. Копър
6. Магданоз

Приготвяне:
Първо изплаквам пшеницата и я поставям в тенджера, като заливам с вода така, че да я покрие. Почвам да варя и когато водата кипне, покривам тенджерата и оставям за около 25 минути. През това време нарязвам краставицата и я посолявам, нарязвам и доматите (тях не ги посолявам, но ако желаете, го направете).
За дресинга - в купата, в която ще е салатата, изсипвам йогурта и изстисквам лимона, прибавям зехтина, пипера, копъра и магданоза и след това разбърквам. Когато пшеницата е готова, я прибавям в купата, след това краставицата, домата и лука и разбърквам. Може да се добави и сирене, ако желаете.

Става бързо и засища, така че лично аз не готвя нищо друго, когато решим да вечеряме такава салата. Simple Smile

Добър апетит. Simple Smile

# 80
  • София
  • Мнения: 26 123
Kazmii
Рецептата е интересна, но едно предложение от мен. Wink
Пшеницата, може да я накиснеш за 24 часа във вода, като водата сменяш 1-2 пъти. Много по-здравословно е.
Преди време бях фен на накиснатите семена и ядки и специално пшеница /Камут, Спелта, Лимец,  Фаро и т.н. - тези видове / идеално се получаваше чрез накисване / освобождават се полезни ензими, които подпомагат смилането, запазват се и полезните елементи - витамини и т.н./ и е ...  вкусна.

# 81
  • Копенхаген
  • Мнения: 30
Kazmii
Рецептата е интересна, но едно предложение от мен. Wink
Пшеницата, може да я накиснеш за 24 часа във вода, като водата сменяш 1-2 пъти. Много по-здравословно е.
Преди време бях фен на накиснатите семена и ядки и специално пшеница /Камут, Спелта, Лимец,  Фаро и т.н. - тези видове / идеално се получаваше чрез накисване / освобождават се полезни ензими, които подпомагат смилането, запазват се и полезните елементи - витамини и т.н./ и е ...  вкусна.

Благодаря! Relaxed Следващия път, като си я правя, ще накисна пшеницата от предишната вечер.
Откъде купуваш Фаро? Навсякъде търся и не мога да намеря. Thinking

# 82
  • София
  • Мнения: 26 123
Скрит текст:
Kazmii
Рецептата е интересна, но едно предложение от мен. Wink
Пшеницата, може да я накиснеш за 24 часа във вода, като водата сменяш 1-2 пъти. Много по-здравословно е.
Преди време бях фен на накиснатите семена и ядки и специално пшеница /Камут, Спелта, Лимец,  Фаро и т.н. - тези видове / идеално се получаваше чрез накисване / освобождават се полезни ензими, които подпомагат смилането, запазват се и полезните елементи - витамини и т.н./ и е ...  вкусна.

Благодаря! Relaxed Следващия път, като си я правя, ще накисна пшеницата от предишната вечер.
Откъде купуваш Фаро? Навсякъде търся и не мога да намеря. Thinking
Oт един американски сайт /iHerb.com/ -  има тема. Предлагат се различни видове пшеница и други много интересни семена - пробвала съм почти всичко. От пшеницата, най-много харесвах Камут - най-едри зърна, по-мека /за разлика от Лимеца напр./ и много вкусна, но от сайта, в БГ не съм попадала на толкова хубава.
Ето  Organic Farro

# 83
  • Мнения: 41
От скоро съм запалена по здравословните рецепти, та ето една изпробвана, по-различна салата с дресинг, която на мен и приятеля ми ни е много вкусна и често си я правим вкъщи.

Продукти за салатата:
1. 1,5 чаша пшеница - около 250 гр. някъде
2. 1 краставица
3. 3 домата
4. Половин лук
5. Магданоз
6. Сол

Продукти за дресинга:
1. 3/4 йогурт - около 200 гр.
2. 1/2 лимон
3. 2 ч.л. зехтин
4. 1 ч.л. черен пипер
5. Копър
6. Магданоз

Приготвяне:
Първо изплаквам пшеницата и я поставям в тенджера, като заливам с вода така, че да я покрие. Почвам да варя и когато водата кипне, покривам тенджерата и оставям за около 25 минути. През това време нарязвам краставицата и я посолявам, нарязвам и доматите (тях не ги посолявам, но ако желаете, го направете).
За дресинга - в купата, в която ще е салатата, изсипвам йогурта и изстисквам лимона, прибавям зехтина, пипера, копъра и магданоза и след това разбърквам. Когато пшеницата е готова, я прибавям в купата, след това краставицата, домата и лука и разбърквам. Може да се добави и сирене, ако желаете.

Става бързо и засища, така че лично аз не готвя нищо друго, когато решим да вечеряме такава салата. Simple Smile

Добър апетит. Simple Smile

Това ще го пробвам задължително, мерси.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт