Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 май 2018, 16:06 ч.

Обрив след посещение при гинеколог

 • 3 762
 • 28
 •   1
Отговори
 • Мнения: 64
Откривам тази тема защото живея под стрес вече повече от месец.
Отидох на преглед в Пловдив за да видя дали се е пукнал фоликула ми /просто се случи да бъда във Пловдив в този период от 2-3 дни/. Отидох при първият лекар който отговори на телефона и веднага ми даде час за същият ден в исканото от мен време. Това беше Росен Петров - ул. Кавала 20.
Като влиазох в кабинета му - се стреснах, но останах - за съжеление.
По бюрото му имаше пари разпилени и други неща, както и едно шишенце на което  пишеше спирт, но изглеждаше от втората световна война.
Пода беше с плочки, прашен, нямаше къде да се съблечеш, направо пред него на един  стол и обуваш едни разсъхнати бели чехли и студено.
Генекологичня стола е от другата страна на бюрото му - сигурно стола е от 60-те години.
Прегледа ме - и преди да си тръгна го попитах какви мерки за безопасност използва, поне  презерватив слага ли - той каза да. Но аз не видях презерватив.
Сега имам всички признаци да съм болна от СПИН.
Имам обриви по тялото, гърлото ме боли и езика ми е с гъбички. Страх ме е.
Обадих му се по телефона и го питах пак за мерките за безопасност - като направо му казах  че в по-мизерен кабинет не съм влизала и имам всички признаци да съм заразена. А той ми  каза пак, че  винаги слагал презервативи - невидими сигурно, и вече бил сложил паравн за  събличане на пациентите и да ида на кожен лекар за обривите. И ми затвори...
Ходих да си направя кръвни изследвания - отрицателни са, но ми казаха че поне 45 дена  трябва да са минали от предполагаемата дата на зараза - а при мен бяха минали 15 дни.
Още 30 дни трябва да изчакам, но сякаш отговора го знам - имам всички симтоми на  ХИВ - СПИН.
Виждам че все му се изписва че няма свободни часове в “Супердок“, всички са много  доволни от него, но лично аз повече в такъв кабинет няма да стъпя.
След като е толкова зает / има пациенти-има пари/ защо не си направи приличен кабинет, във ветринарните кабинети е по добре /поне в тия които съм посещавала/.
Страх ме е... като ида пак да си правя тест-сигурно ще откaча до като си чакам резултата
Мисля че трябва да има някакви минимални изисквания за хигиена и подредба за генекологичните кабинети...
Дали ме е заразил - искам да съм ЗДРАВА...
Може наистина да е голям специалист, но в много кабинети съм ходила, но такава мизерия  не съм виждала...
P.S. Това го бях написала преди седмици-не го публикувах с надеждата че симптомите ще отминат, но се добави и -  лицето ми гори и имам 37.2 температура и устата и усните ми също. Гледам си езика има налепи, а в гърлото ми има сякаш суполи и посточнно преглъщам за да се чисти.
Както изглежда търся упора и сили, някой да ми каже че не съм болна от ХИВ, че не може да ме е заразил защото доктора е искал да спести 20 стотинки за презерватив или защото не му пука.
Но това гърло, език, налепи ме побъркват вече месец!.
Имате ли представа за работата на този лекар?
Какво мислите имам ли шанс да съм здрава...СТРАХ ме е. Най -ме страх от промените по езика и гърлото..

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 16:38 от Не се сърди, човече

# 1
 • Мнения: 7 232
а на доктор за обривите ходи ли?

# 2
 • Мнения: 64
а на доктор за обривите ходи ли?


Да, изписа ми мехлем и като ги мажа отшумяват

# 3
 • Мнения: 7 232
едва ли да те е заразил. по скоро имаш някаква алергия.
вземи случилото се като урок. следващият път като попаднеш на доктор, който не ти харесва просто си тръгваш и си спестяваш неудобството и притесненията.

# 4
 • Мнения: 13 654
Избягвай да се самодиагностицирал, вкарваш се сама в страшни филми. Едва ли имаш спин. Изчакай си времето за изследванията, направи си ги. А температурата и гърлото толкова ли не се сети, че може да идват от някой вирус, а веднага отсече, че си спинозна?

# 5
 • Мнения: 64
едва ли да те е заразил. по скоро имаш някаква алергия.
вземи случилото се като урок. следващият път като попаднеш на доктор, който не ти харесва просто си тръгваш и си спестяваш неудобството и притесненията.
Да, но всички тия неща които се случват с мен, с тялото ми ме водят до най страшното ХИВ. Побърквам се от претеснение. Мъжът ми как ме издържа незнам, може и да ме напусне преди да е видял резултата. Моля се само да не е +.

# 6
 • Мнения: 7 232
при преглед с вагинален ехограф се слага презерватив. няколко пъти ми се е случвало и в бг. и в чужбина та знам със сигурност.
друг е въпроса каква е вероятността да се хване точно спин по този начин, но самовнушенията са голяма работа.

# 7
 • Варна
 • Мнения: 13 860
СПИН толкова бързо ли се проявява? За 2 седмици след заразяването вече имаш разгърната клинична картина, обаче изследванията са отрицателни? Това е абсурдно. Или е пързалка тази тема или си внушаваш много яко.

# 8
 • Мнения: 13 654
Внушава си, че и явно вече е успяла да побърка и мъжа си. Горкия човек.

# 9
 • София
 • Мнения: 4 174
Определено имаш нужда от консултация, но с друг вид специалист.

Хайде помисли и за следното. Трансдюсера на ехографа е скъп. Лекар няма да си спести стотинки, за да изхвърли след това апаратура за няколко хиляди, като я вкарва незащитена в тялото. Така че е ползвал презерватив, просто не си го видяла вторачена в другите неща в кабинета.

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 1 392
Даже за кръвни изследвания е рано, но вече имаш разгърната картина на СПИН?! Ти си медицински феномен!
Хайде стига глупости!

# 11
 • Мнения: 64
СПИН толкова бързо ли се проявява? За 2 седмици след заразяването вече имаш разгърната клинична картина, обаче изследванията са отрицателни? Това е абсурдно. Или е пързалка тази тема или си внушаваш много яко.
Всичко което съм написала е 100% истина, тази ми е 5 седмица от срещата с доктора. На 17 отивам пак на кръвен тест. Ще пиша за резултата, дано да си въобразявам, дано всичко да е просто съвпадение на симптоми.
Сега пия парацетамол за гърлото. Има бели налепи, дори мъжът ми ги вижда и изринатия език. Това за съжеление не халюцинация. Дано да съм се побъркала, моля се.

# 12
 • Мнения: 13 654
А нещо ангина, това онова? Налепи, болки в гърлото и температура по ми се вижда вероятно да е ангина, а не спин. Ти като си се запънала само за тая диагноза мъжа ти поне не се ли сети да те прати на лекар за гърлото?

# 13
 • Мнения: 9 394
Ти на преглед ли ходи или да правиш секс с някой там? Как ще хванеш СПИН от преглед?! Това, че нещо ти е било във влагалището, не означава, че може да хванеш СПИН - за да го хванеш си трябва мъжки полов член, спинозен.

Последна редакция: вт, 08 май 2018, 00:28 от Не се сърди, човече

# 14
 • Мнения: 64
Ти на преглед ли ходи или да правиш секс с някой там? Добре ли си с главата? Как ще хванеш СПИН от преглед?! Това, че нещо ти е било във влагалището, не означава, че може да хванеш СПИН - за да го хванеш си трябва мъжки полов член, спинозен.
Ако е имал преди мен заразен пациент, заразата се предава от използване на заразени инструменти също. Затова се иска навсякъде дезинфекция и хигиена. При зъболекар, маникюрист и също и на преглед. Не съм глупава нито неграмотна. Напълно е възможно да се заразиш от спин ако преди теб е бил преглеждан пациент носител на вируса и не е имало презерватив и в двата случая.
Доста четох по въпроса за хив - спин.
Така че определено може човек да се зарази и по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт