Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4
Здр.имам чпв вирус.във момента кандидатствам за работа в чужбина(фабрика за парфюми)изискват и медицинско .дали ще ме вземат на работа с този проблем и какво мога да работя в чужбина с този вирус.благодаря ви!

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 05:40 от AnMary

# 1
 • Мнения: 1 451
Чвп се предава по полов път, така че този вирус едва ли има значение за работната . По скоро медицинското е за алергии.
Всичко можеш да работиш.

# 2
 • Мнения: 7 325
То надали има човек без ЧПВ. Медицинското за работа не е обект на неговото търсене.

В кръга на шегата- предполагам, че с ЧПВ няма да те вземат като проститутка или компаньонка, защото се предава полово. Но това са доста трудоемки професии  Mr. Green

# 3
 • Мнения: 10
Здр.имам чпв вирус.във момента кандидатствам за работа в чужбина(фабрика за парфюми)изискват и медицинско .дали ще ме вземат на работа с този проблем и какво мога да работя в чужбина с този вирус.благодаря ви!

HPV не може да те спре да работиш където и да е, но може да ти докара рак на шийката на матката...
Преди да избягаш в чужбина вземи малко се образовай какво е HPV...

# 4
 • Мнения: 4
Благодаря,ще се прегледам преди да тръгна.

# 5
 • София
 • Мнения: 9 341
ЧПВ не се предава само по полов път, а може само допир до кожа, затова и презервативите не са ефикасни за предотвратяване на евентуално заразявне.
ЧПВ има над 100 щама, някои от които са причинители на много кожни невъвършенства( брадавици),други са виновни за проблемите и развитое на болести по лигавиците( на устата, гърло,половите органи, анус).
Над 90% от световното население има някакъв щам на ЧПВ, което в никакъв случай не е предпоставка за проблем в ежедневието, изключая здравето.
Запознайте се добре какво може да причини ЧПВ и какви мерки и лечение се прилагат.
Успех!

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 13:08 от ДХ3

# 6
 • Мнения: 3 709
Да не е HIV?

# 7
 • Мнения: 4
Не е HIV.венерически брадавици е  HPV.

# 8
 • Мнения: 3 709
Ми кой ти пусна мухата, че някой ще го вълнува това точно, че чак и за работа?

# 9
 • Мнения: 1 605
Едва ли ще имаш проблеми с намиране на работа, даже не съм чувала за някакви рандом позиции да се искат подобни тестове.

Но си прави цитонамазка и колпоскопия (този преглед е по-сигурен от цитото) всяка година. В това отношение вируса може да бъде опасен.

# 10
 • Paris, France
 • Мнения: 3 646
Ох, как сте запели всички за рак на шийката на матката! Ами ако човекът има стотици брадавици по ръцете? Предполагам има дейности като обслужване на болни, стари хора или деца, за които това би било пречка и сигурно това пита.

Цитонамазката ако няма такъв вирус тук се прави веднъж на 2 години а за колпоскопия никой не ми е казал нищо никога. За вирус пък да пратят е абсурд без лош ПАП. Евентуално при бременност и след това, ако тестът е отрицателен за всички изследвани типове, никога повече такъв не се полага освен при видим проблем.

Всеки човек някога е бил носител на поне един или повече видове ЧПВ. Ако сме в добро състояние видими признаци няма.

Авторът, иди при ДжиПито! Има лекарства, които подобряват имунитета така че да се отърве от вируса.

# 11
 • Мнения: 1 605
И това, че теб никой не те е преглеждал по-обстойно, трябва да е някаква константа ли? Не се споменава нищо за брадавици по ръцете, авторката явно не е много наясно щом пита дали ще я вземат на работа. Добре е да знае, че вирусът има шанс да причини рак, може да е минимален, но го има.
Прегледите веднъж годишно са задължителни така или иначе.

# 12
 • Paris, France
 • Мнения: 3 646
Елунария, всеки път питам и настоявам и всеки път отказват. А имам хубава застраховка. Знам за риска за рак. За пръв път чувам за работа да се изисква такова изследване, което е хубаво всъщност. Жалкото е, че много лекари оставят нещата така при наличие на вируса. На съседката детето не можеше да ходи от болка. Гориха му стъпалата с лазер, криотерапия, мазила и гадината не се махаше. Добре че сама се информира и ДжиПито предписа някаква форма на цинк през устата, но не помня каква беше. За 2 месеца, без болка всичко изчезна. Все едно нищо не е имало а целите стъпала бяха в дебели, твърди кокоши тръни.

Месарите също страдат от такива брадавици по ръцете и докато ги имат не може да работят.

# 13
 • Мнения: 1 605
Вирусът има много щамове, за повечето може и никога да не разбереш, но има някои, които са ужасни и могат много бели да направят. Добре е авторката да се изследва и да разбере за какво точно става дума.
А за колпоскопията, моят лекар си я прави винаги (ако не съм ходила през последните 6-12 месеца). То не е някакво сложно изследване, че да трябва специално разрешение? Отнема 5 минути.

# 14
 • Paris, France
 • Мнения: 3 646
Елунария, благодаря, виртуален букет от мене. Да, зная че е бърза колпоскопия, обаче гинекологът се ослушва и казва, че нямало нужда. И да, типизацията е много важна, защото ако сме носители на онкогенни щамове, особено 16, 18 и още няколко става зле. Самият факт, че организмът не може да се справи с тях е тревожен и показва проблем. Съквартирантката ми преди 25 години направи докторат за тези гадинки, та покрай нея се бях уредила с безплатни типизации. Но нищо нямах тогава. От нея зная, че всяка жена ги хваща през първите месеци полов живот, но повечето се отърваме е а някои не могат. Помня, че 6 и 11 даваха брадавици отдолу, но и по врата, ако човек е диабетик и това бил един от първите признаци. Сега има ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт