Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 май 2018, 17:14 ч.

Хормони и килограми,имат ли връзка ?

  • 5 261
  • 83
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 139
Здравейте момичета.Много се извинявам,ако вече е писано по тази тема,но не успях да намеря нищо по моя въпрос.На кратко - последната година и половина качих 20кг ,като си мислех,че проблема е в това,че нямам достатъчно движение и че не ям здравословно.Преди да кача тези 20кг ходих от време на време на аеробика (казвам отвреме на време като имам предвид,че ходя два месеца,после спра за 4-5 месеца,после пак повторя и така) и винаги съм сваляла около 4-5 кг на месец като съм ходила 3-4 пъти в седмицата..Та след като видях,че съм качила 20кг ,декември месец се записах отново с идеята да не прекъсвам,защото положението никак не ми харесваше и трябваше да отслабна.Да,ама не. 4 месеца,всеки Божи ден ходих да тренирам и НИЩО. Реших,че сигурно има някакъв проблем,защото си познавам организма и просто не беше възможно за 4 месеца всекидневни тренировки да не съм свалила и 1 кг.Та личната ме прати на ендокринолог,който пък ме прати да си направя изследванията,които съм написала по-долу.Понеже ще му ги давам чак в петък ,а умирам от притеснение относно двата хормона anti tg и anti tpo ,защото виждате какви са им стойностите,реших да пиша тук да видя дали има и други като мен с такъв проблем,защото колкото повече чета в нета,толкова повече се обърквам.Първо четох за anti tg и там пишеше,че това е хормон,които не позволява свалянето на килограми независимо колко си активен или колко здравословно се храниш и че диетите са абсолютно противопоказни за него.После стигнах до извода ,че имам това Хашимото,но там пък не видях да има някаква връзка с килограмите....абе като цяло,страшна каша ми е в главата ! Имали ли сте подобен проблем с килограмите заради хормони ? Лекували ли сте се и свалихте ли колиграмите си след нормализирането на хормоните ?
Ето и моите изследвания... Sad

TSH - 0,27 - 4,20 (моя резултат е 3,79 )
Глюкоза серумна (GLU S) - 2,78 - 6,11 ( моя резултат е 5,29 )
Anti Tg до 115 ( моя резултат е 680.40....  Sad )
Аnti TPO до 34 ( моя резултат е 100.50 Sad )
IRI ( инсулин ) 2,60 - 24,90 ( моя резултат е 19,52 )

# 1
  • Мнения: 133
Хормоните са основните виновници за рязко напълняване. Не се панирай, явно имаш някакво нарушение на щитовидната, но ендокринолога ще каже какво и как ще се лекува, диетува и спортува.

Не бързай сама да си слагаш диагноза Wink Нали знаеш оня майтап, на лекарския кабинет виси табелка с надпис: "Който си е сложил диагноза според Google, за второ мнение да види и Yahoo!"

И да, имах проблем с напълняването заради хормони - 20 кила качих, но заради поликистоза и ИР.

# 2
  • Австрия
  • Мнения: 1 733
Наличието на антитела и повишаването на ТСХ говорят за Синдром на Хашимото. Нека ендокринолог прегледа ЩЖ с ултрашал. Вероятно ще ти назначи терапия, с която да се нормализират хормоните. Защо не си изследвала Т3 и Т4? И връзка между хипофункция (с или без Хашимото) и напълняване има и още как! Основно защото настъпват промени в метаболизма. Напълняването е един от първите симптоми за хипофункция (намаляване производството на хормони и отслабване на функцията) на ЩЖ.

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 139
Grin
Наличието на антитела и повишаването на ТСХ говорят за Синдром на Хашимото. Нека ендокринолог прегледа ЩЖ с ултрашал. Вероятно ще ти назначи терапия, с която да се нормализират хормоните. Защо не си изследвала Т3 и Т4? И връзка между хипофункция (с или без Хашимото) и напълняване има и още как! Основно защото настъпват промени в метаболизма. Напълняването е един от първите симптоми за хипофункция (намаляване производството на хормони и отслабване на функцията) на ЩЖ.

Ох....половината думи не ги разбрах Smile Иначе той ми прегледа ЩЖ с ехограф и ме прати да се изследвам за тези неща,които съм написала,а защо не ме е пратил и за Т3 и Т4......нямам идея.
Като цяло в момента съм на инжекции с алергени (лекувам се от две алергии,) и забравих да му кажа,не знам дали има някаква връзка с хормоните и напълняването,но бях питала още в началото алерголожката дали от тях се качват килограми  и тя каза,че не.А и като цяло аз вече си бях с тези килограми,когато започнах инжекциите.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 139
Хормоните са основните виновници за рязко напълняване. Не се панирай, явно имаш някакво нарушение на щитовидната, но ендокринолога ще каже какво и как ще се лекува, диетува и спортува.

Не бързай сама да си слагаш диагноза Wink Нали знаеш оня майтап, на лекарския кабинет виси табелка с надпис: "Който си е сложил диагноза според Google, за второ мнение да види и Yahoo!"

И да, имах проблем с напълняването заради хормони - 20 кила качих, но заради поликистоза и ИР.

Хахахахах,не,не го знаех това за надписа,но ми хареса Grinning По принцип съм си казала,да не гледам симптоми в интернет,защото там винаги в последствие стигаш до някоя нелечима болест Grinning Но не мога да издържа до петък и за това исках някой да сподели собствените си премеждия с тея хормони.Когато бях на 17 не ми беше идвало 3 месеца и тогава ми казаха,че имам хормонален дисбаланс,пих едни хапчета около година и мисля,че горе долу нещата се бяха нормализирали (казвам ,че мисля,защото май така и не отидах да си направя изследвания,просто спрях хапчетата един ден) .Сега съм на 25 и пак явно става нещо ... още повече ме притеснява,че четох някакви страшни работи относно бременността, при високи стойности на TSH ...както е при мен дефакто.... 3,79 при максимум от 4,20 Sad

# 5
  • Разград
  • Мнения: 498
Здравейте момичета.Много се извинявам,ако вече е писано по тази тема,но не успях да намеря нищо по моя въпрос.На кратко - последната година и половина качих 20кг ,като си мислех,че проблема е в това,че нямам достатъчно движение и че не ям здравословно.Преди да кача тези 20кг ходих от време на време на аеробика (казвам отвреме на време като имам предвид,че ходя два месеца,после спра за 4-5 месеца,после пак повторя и така) и винаги съм сваляла около 4-5 кг на месец като съм ходила 3-4 пъти в седмицата..Та след като видях,че съм качила 20кг ,декември месец се записах отново с идеята да не прекъсвам,защото положението никак не ми харесваше и трябваше да отслабна.Да,ама не. 4 месеца,всеки Божи ден ходих да тренирам и НИЩО. Реших,че сигурно има някакъв проблем,защото си познавам организма и просто не беше възможно за 4 месеца всекидневни тренировки да не съм свалила и 1 кг.Та личната ме прати на ендокринолог,който пък ме прати да си направя изследванията,които съм написала по-долу.Понеже ще му ги давам чак в петък ,а умирам от притеснение относно двата хормона anti tg и anti tpo ,защото виждате какви са им стойностите,реших да пиша тук да видя дали има и други като мен с такъв проблем,защото колкото повече чета в нета,толкова повече се обърквам.Първо четох за anti tg и там пишеше,че това е хормон,които не позволява свалянето на килограми независимо колко си активен или колко здравословно се храниш и че диетите са абсолютно противопоказни за него.После стигнах до извода ,че имам това Хашимото,но там пък не видях да има някаква връзка с килограмите....абе като цяло,страшна каша ми е в главата ! Имали ли сте подобен проблем с килограмите заради хормони ? Лекували ли сте се и свалихте ли колиграмите си след нормализирането на хормоните ?
Ето и моите изследвания... Sad

TSH - 0,27 - 4,20 (моя резултат е 3,79 )
Глюкоза серумна (GLU S) - 2,78 - 6,11 ( моя резултат е 5,29 )
Anti Tg до 115 ( моя резултат е 680.40....  Sad )
Аnti TPO до 34 ( моя резултат е 100.50 Sad )
IRI ( инсулин ) 2,60 - 24,90 ( моя резултат е 19,52 )



  И аз съм като теб. Свалих 5 килограма и до там, не мърда по-надолу. А имаш ли повишен апетит? Като споделих с личната лекарка, та ми вика ЕГН било вече. Изобщо не спомена за хормони, камо ли за ей тия, които са ти изследвали на теб. Как ти ги назначи ендокринологът и как се казват тия изследвания?

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 139
Teya75 ами ти имаш ли за сваляне ? Защото повечето жени като ги знам са слабички пък мрънкат,че не сваляли Grinning и как да стане като нямат какво хахаха . А и ти поне си свалила нещо,а аз изобщо...Повишен апетит нямам,ям си вредни храни,но ми се струва,че ги ям в рамките на нормалното.2-3 пъти на ден се храня.
Относно лекарката,и аз като казах на личната,че не мога да сваля килограми и тя ми каза същото,че било вече от годините (аз съм на 25 ??!? ) абсурдно ми се видя.Но след това тя ми предложи да си направя изследвания на щитовидната жлеза ,което дефакто е това THS.След като ги видя,ми каза,че съм в нормата и ми е наред жлезата,но отивъм към високата граница и ако искам да забременея щяло да стане по трудно,което доста си ме притесни и ми предложи да ми изпише някакво лекарство,което щяло да намали стойността към по ниската граница.Но слава Богу е кадърна жена и сама после се спря и ми каза,по добре да отида на ендокринолог понеже имало много хормони в ЩЖ и можело там да има някакъв проблем.След това ендокринолога видя изследванията (тези които са за жлезата THS ) , после ме погледна на ехограф и ми каза,че нямам проблеми със самата жлеза и сам ме прати на останалите изследвания.Относно имената им ,не знам как се казват защото той беше написал всичко на направлението и сестрите в лабораторията си ги разчетоха и ми ги направиха.Но пък виж ,че едно момиче по горе беше ме питало защо не са ми направили и още някакви си Т3 и Т4...явно изследванията никога не са достатъчни Smile

# 7
  • Разград
  • Мнения: 498
Нечупливо цвете, ако при теб е от ЕГН-то, при мен трябва да е почти двойно Simple Smile Имам, за сваляне, около още 5. Аз имам струма нодоза, установиха ми я преди години, тогава Т3 и Т4 ми бяха в норма  и всичко спря до там. Щом хормоните са ОК и нямам оплаквания, проблем няма.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 139
А какво е това Т3 и Т4 ?

# 9
# 10
  • Мнения: 36 946
TSH - 0,27 - 4,20 (моя резултат е 3,79 )
Въпреки че е в норма пак е високо. Около 2 и под 2 е на здрав човек.
Има връзка с килограмите, аз съм в същото положение, но се забавих доста с лечението и се появиха и други симптоми. Добре си обърнала внимание, ако спазваш лечението всичко ще е наред.


# 11
  • Бургас
  • Мнения: 139
Ами дали и аз не съм обърнала внимание прекалено късно ? Все пак anti tg ми е близо 5 пъти над нормалното.До колкото четох по форумите,повечето момичета се притесняват,че тяхното tg e 2-3 пъти над нормалното,а аз какво да кажа.....Какви са симптомите за които говориш,ако не е тайна ?

# 12
  • Мнения: 36 946
Боцкане в гърлото, задушаване - имах чувството, че дробовете ми спират.
Болки в ставите.
Шум в ушите.
Сърцебиене при най-малкото физическо усилие, дори нощем да се обърна от едната на другата страна.
Ускорен пулс.
Безсилие.
Чупещи се нокти и косопад.
Промени в цикъла.
Кожата ми стана суха (преди това беше нормална към мазна).

# 13
  • София
  • Мнения: 2 755
Инсулинът 19,52 ако е на гладно, това е много сериозно и говори за ИР.
TSH също е високо. Антителата и те.

Та до тук инсулинова резистенност (инсулин), хашимото (антитела) и хипофункция на щитовидната жлеза(TSH). Добре дошла в отбора.
Ще качваш и още как.  Тук за ИР си приказваме.

# 14
  • Мнения: 59
Грета Ей ти е казала абсолютно всичко както е. Аз имам същото. Слушаш ендокринолога си, дано да е читав и всичко ще е наред.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт