Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 май 2018, 21:42 ч.

Измъчвам се

 • 5 735
 • 30
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте!След 8г. връзка с приятелят ми се разделихме.Той ме биеше и накрая взех решение да се разделим.Аз съм мюсюлманка и семейството ми няма да ме разбере,ако им кажа,че съм си спала с него.Аз знам,че вече сме в 21 век,това е отживелица,но как да ги убедя в това.За това те не знаят.За в бъдеще,ако срещна друг човек,как да му го обясня?Знам,че има начини,с които мога да го излъжа,но не ми е това целта.Мислите ли,че заради това може да ме отблъсне някой?И по какъв начин да му го обясня?С приятелят ми съм си спала само 2-3 пъти,към края на връзката ни,той ме биеше и ме принуждаваше,да направих грешка може би като си спах с него,но въпреки това реших да се разделим.Сега съжалявам за това,което съм направила,много се измъчвам и се обвинявам.Имам чувството,че това ще ми попречи за бъдеща връзка.Благодаря!

# 1
 • Мнения: 2 049
Зависи - какъв мъж си търсите? Има много модерни мюсюлмани. Ако случайно не държите да се омъжите за човек изповядващ Вашата религия, то не мисля, че за някой ще е проблем.

Добре сте направили, че сте напуснали човека, който Ви е подлагал на физически тормоз толкова много време. Иска се смелост, особенно след толкова много години - браво!

# 2
 • Мнения: 2 902
Цитат
.Той ме биеше и накрая взех решение да се разделим.Аз съм мюсюлманка и семейството ми няма да ме разбере,ако им кажа,че съм си спала с него.Аз знам,че вече сме в 21 век,това е отживелица,но как да ги убедя в това.За това те не знаят.За в бъдеще,ако срещна друг човек,как да му го обясня?
За тях няма проблем, че те бие, а че си спала с него, така ли? Ами, закривай. В 21-ви век, ако някой не разбира разликата, значи нещата са жестоко сбъркани. И, не, не е в теб проблема.

# 3
 • Мнения: 5 967
Не  ако, а  когато срещнеш друг човек,това от което се притесняваш  може да е  тест дали си струва човекът.Ако те обикне няма да брои  какво и колко са преди него, ще гледа теб  и нищо друго.Права си да се притесняваш в такава среда, в която си, но наистина сме в 21  век и жената с нищо не  е по-долу от мъжа, равни са. Не  се обвинявай   и не се подценявай, то заради такива малоумщини от миналото си се хванала с някакъв побойник, насилник.Да  го д"уха...животът е пред теб, не бързай, ще намерих точния  за теб човек.А близките ти хора няма нужда да знаят тези подробности от живота ти...Те  сигурно са праведни   и безгрешни във всичко,та това  е големият проблем. От височината на тези ми години наистина смята ,че липсата на всякакъв сексуален опит  е  недостатък, а  не предимство.Разбира се не призовавам за безразборни връзки.Станалото - станал ,грешката е,че си била с човек, който не заслужава.

# 4
 • Мнения: 7
Зависи - какъв мъж си търсите? Има много модерни мюсюлмани. Ако случайно не държите да се омъжите за човек изповядващ Вашата религия, то не мисля, че за някой ще е проблем.

Добре сте направили, че сте напуснали човека, който Ви е подлагал на физически тормоз толкова много време. Иска се смелост, особенно след толкова много години - браво!Наистина доста мислих,но реших ,че по добре да съм сама,отколкото с човек,който ме бие.Какво ще стане,ако живеем заедно или се оженим.
Нямам претенция относно религията.Не деля хората на религии,но там където живея повечето хора са мюсюлмами , и ако се влюбя в такъв какво ме очаква незнам.

# 5
 • Terra incognita
 • Мнения: 2 014
Това, че си спала с бившия си приятел няма да ти създаде проблем, ако попаднеш на момче със съвременни разбирания. Не знам къде живееш, но ако това е някое село, по- добре се ориентирай към големия град. Учи, развивай се, подбирай си средата.

# 6
 • Мнения: 5 854
Авторката , доста объркан пост.
През тези осем години ти у вас ли си живееше ?
Твоите родители не знаеха ли , че имаш връзка.
Ако си си живяла в къщи , какъв е проблемът , че си се разделила с приятеля си?  Кой ще им каже , че си спала с него ?
Не зная от кой край си , но предполагам , че не си първата мюсюлманка , спала с мъж преди брака си.
Нямаш ли приятелки , роднини / доверени/ и т.н , минали през нещо подобно.
Толкова е ужасно това , което написа , че ми се иска да не е истина.

# 7
 • Мнения: 7
Авторката , доста объркан пост.
През тези осем години ти у вас ли си живееше ?
Твоите родители не знаеха ли , че имаш връзка.
Ако си си живяла в къщи , какъв е проблемът , че си се разделила с приятеля си?  Кой ще им каже , че си спала с него ?
Не зная от кой край си , но предполагам , че не си първата мюсюлманка , спала с мъж преди брака си.
Нямаш ли приятелки , роднини / доверени/ и т.н , минали през нещо подобно.
Толкова е ужасно това , което написа , че ми се иска да не е истина.
Да,с родителите си живея.Нямам такива познати или поне незнам да им се е случило нещо подобно.

# 8
 • Мнения: 24 365
Това, че си мюсюлманка е поправимо - ако решиш, утре ще си християнка.

След това вече може да си мислиш за своя живот. Или родителите ти ще имат по-голяма драма от това, че си спала с мъж. Надявам се да не те пребият с камъни. Успех.

# 9
 • Мнения: 5 854
Аз предлагам следното :
Ако побоят е бил наскоро и имаш видими следи , извади си медицинско и подай сигнал в полицията за побой и изнасилване.
Можеш да го съдиш за телесни повреди. Ако имаш свидетели , разбира се - поне опосредени, тоест- обадила си се на някого веднага , видял те е наблизо до тях пребита , споделила си. Дори да няма резултат / предвиждам най-лошото/ , поне сигналът ти ще е доказателство , че се е случило нещо лошо. Все пак , имаме закони.
Авторке , успокой се първо. Постъпила си правилно.

# 10
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 053
Не е нужно родителите ти да знаят ,че си спала с него.Много правилно си постъпила ,като си зарязала побойника.
Може да отидеш в друг по-голям град ,да учиш например или да работиш.Така ще имаш шанс да срещнеш нови хора.Добре ще е да смениш средата .
Нищо нередно не си направила.
Повечето млади момчета не са задръстени и ще приемат нормално факта,че си спала с бившия си.

# 11
 • София
 • Мнения: 16 047

Да,с родителите си живея.Нямам такива познати или поне незнам да им се е случило нещо подобно.

Не съм чела съветите на другите.

Когато срещнеш някой, който да прояви интерес към теб, ако е нормален, въобще няма да те пита дали си спала с някого, особено щом си пълнолетна.
Започне ли да се интересува дали си девствена, просто " бягай с 200".
Разбери, че не си длъжна да се обясняваш на когото и да било дали и защо си спала с някого.

Проблем няма, но проблем ти имаш, докато не се отърсиш от мисълта, че първият с когото си легнеш, трябва да ти е мъж и да бъде последен.

# 12
 • Мнения: 477
aysel, в университета имах няколко приятелки мюсюлманки. Всички не бяха девствени и не се прибираха в общежитията след лекции. Не би трябвало да имаш проблем, нито да се тормозиш за избора си. Беше написано, че липсата на опит е по-лошо от това да го играем неопетнена на 30г - така е. Сещам се и един познат, мюсюлманин, като сме говорели - хич не очакваше изгората му да е...недокосната. Горе главата и където можеш, спести си обясненията - не ги дължиш на никого!

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 14 706

Повечето мъже изобщо няма да очакват да те намерят девствена - разбирам, че не и на 16. Можеш да споделяш или не каква / какви връзки си имала преди това - според както ти се чувстваш и дали изпитваш нужда да споделиш. Със сигурност не и в началото на връзка, би било твърде глупаво и не на място. Повечето мъже (и жени) изобщо не биха те питали каква е религията ти (и имаш ли изобщо такава) - не и докато не сте наистина твърде близки (не непременно физически). Подобни въпроси по принцип са крайно неуместни. религията (или вярата) е нещо лично, въпрос, който нито се споделя, нито се разисква с непознати / бегли приятели - освен, ако по някакви незнайни причини не държиш да се афишираш преди всичко като принадлежаща към дадена религия. Но помисли си - това ли е най-важното за теб? Не в смисъл дали религията ти е важна за тебе, а дали е най-важното нещо, с което да се охарактеризираш. Не, примерно, "аз съм спокоен човек", "аз съм способна на емпатия", "аз обичам котки", "аз харесвам диско", "аз не разбирам кубизма", а "аз съм религиозна мюсюлманка". Ако наистина не се сещаш за други неща, които по-добре да те описват, струва ми се, че първо трябва да си дадеш време - и да положиш усилия! - да откриеш и опознаеш себе си, пък после да се кахъриш за това какво гадже ще търсиш и как той ще реагира на твоята "нечистост".

Що се отнася до семейството ти - каквото не знаят, не може да им навреди.
Важно е, обаче, да смениш малко погледа.
Не "крия от тях, понеже ме е страх... понеже те няма да ме разберат... понеже ще се отвратят от мен"...
а
"Не споделям с тях, понеже това е нещо лично и просто не е тяхна работа".
Не "крия". Не "пазя тайна". А "не споделям". "Не афиширам".

И, да ти кажа честно, повечето мюсюлмани в България изобщо не са толкова религиозни, колкото си мислиш. Танцуват, сипват си ракийка - или "домашен" алкохол, разбъркан в лабораторията, ходят на кино и театър... и правят баклава по време на Байрама, не понеже са толкова дълбоко религиозни, а понеже това е тяхната семейна традиция и понеже човек да не пази и тачи корените си е точно толкова тъпо, колкото и да се жертва в името на стриктното придържане към тях.

# 14
 • Мнения: 4 149
   Наистина това е добър вариант, ако са пресни белезите ви, да отидете да си извадите медицинско и да подаде жалба в полицията за побой и изнасилване. Трябва да си получи заслуженото.

   Не трябва родителите ви да знаят за това, че сте имали сексуални отношения, освен ако не успеете да го осъдите в изнасилване. Не знам дали и тогава ще разберат и да не би да посочат, че вие сте го подтикнали към интимни отношения и само вие сте виновна.
 
   Имам приятелка мюсюлманка и една моя позната, но родителите им са либерални и отворени към тях, доколкото ми е известно. Когато бях студентка, в моята група имаше няколко мюсюлманки. Те бяха наистина много освободени. Носеха къси рокли и поли, дълбоки деколтета, пиеха алкохол, танцуваха разкрепостено, някои от тях имаха и приятели, които се целуваха с тях на обществени места.

   Няма какво да се притеснявате за бъдещия ви приятел. Ако ви уважава и държи на вас, няма да пита дали сте имали сексуални отношения с някого преди. Това е обидно за всяка една жена, независимо каква религия изповядва.

Общи условия

Активация на акаунт