Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте,живея в чужбина и съм едно дете.Майка ми е вдовица и се чувства самотна.Взех я при мен и издържа 7 месеца,като всеки месец имаше по един скандал от дребни неща.Положението се влоши когато почна да ме обижда и заплашва.Реших, че е по-добре да се върне в средата,която познава,но тя изключи всички телефони и умишлено не иска да контактува,което притеснява мен и внука и.Планувам да я посетя и убедя да говори с психолог.Към кого да се обърна,мисля да потърся личния и лекар и да я съпроводя и платя за разговор с психолог.Искам и аз да присъствам понеже тя ме обвинява за доста неща,включително преувеличени и искам и аз да съм в течение какво е казала,за да покажа-дам доказателства какво е било всъщност.

# 1
  • София
  • Мнения: 508
Здравейте,
Смятам, че най-важният въпрос в такива ситуации е "Кой носи отговорността?" - относно здравето и лечението. В случая, след като майка ви е на 70 г. няма как да стане, да направи нещо ако тя самата не желае. Получава се се един парадоксален кръг, в който хем не е възможно да направим това което искаме, хем се чувстваме виновни, че не сме направили достатъчно.
В конкретната ситуация смятам, че трябва откровено да си поговорите с нея. Поискайте консултация с психолог, на която да присъствате и двете, защото това е необходимо на вас. След което се опитайте да и обясните, че според вас най-доброто за нея е да продължи с консултациите. Ако пожелае - супер. Ако не пожелае - лошо, но това е положението. И в двата случая тя носи отговорността, за решенията си. Може би това ще ви помогне да се измъкнете от капана на вината. Имайте предвид, че най-лесният начин да накараш някой да направи това, което ти искаш е да го накараш да се почувства виновен. С други думи може би част от поведението, което има майка ви е манипулация.
Даниела Тахирова - психотерапевт

# 2
  • Мнения: 2
Скъпа  Даниела,Много благодаря за отговора и беше много полезен,наистина ще пробвам варианта да и кажа че аз имам нужда от разговор със специалист за отношенията ни и да ме съпроводи.Вече намерих контакт къде да отидем.Дано проработи,мисля че тя се чувства вече малко по-добре като си е в собствената държава,където да говори собствения си език с хората.Още веднъж,благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт