Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 179
Здравейте!

Наясно съм, че заглавието на темата ми е доста тъпо, може би и самата тема, но ми е любопитно да видя и други мнения, тъй че казусът е следният - отивате компания на дискотека, като един-двама души от компанията се явяват организатори и трескаво набират хора за въпросното събитие, за да сте по-голяма група. Обаче в един момент един от компанията решава да си ходи и поради ефекта на стадото, и останалите го следват. Всички без едно момиче, на което му е лошо и даже си е седнало, съответно не може да си тръгне с тях. На мацката й е видимо лошо, пияна е и си личи, и не дава вид да се кефи и затова да остава. При това положение редно ли е всички - и момчета, и момичета, да я оставят съвсем сама в дискотеката? В конкретния случай, който описвам, става точно това - момичето е оставено съвсем само, без дори някой след това да се позаинтересува прибрала ли се е, жива ли е, и от десетина души компания първоначално, после няма абсолютно никого, който да й помогне. Хората от компанията не са си близки, но на мен това ми се струва елементарна човещина и някакъв етикет на общуване. Никой на никого не е длъжен, а и ако на някого му е хубаво и иска да остане още, защо не, но случаят е друг.

Моето мнение е ясно - дори да не съм близка с всички от компанията, когато аз организирам излизане, чувствам отговорност към всички хора от компанията, включително приятели на приятели и т.н., особено към тези, които аз съм поканила. Не оставям никого сам, освен ако той изрично не го пожелае, и дори тогава след това с обаждане или СМС се интересувам от състоянието му, нуждае ли се от нещо и благополучно ли се е прибрал. В конкретния случай, който описвам, за щастие не е имало инциденти, момичето си е постояло на сепарето и като се е освестило се е прибрало само, но да оставиш съвсем сам човек, и то жена, в дискотека, не ми се вижда редно. Да уточня, че преди да си тръгнат, мацката не е правила циркове и мизерии или да се кара с някого, за да я зарежат, просто си танцува, а като вижда, че й става лошо, си сяда, за да не се излага допълнително. Онези просто си тръгват, защото им е дотъпяло, а момичето не им е казало изрично, че се чувства зле, но тези неща се виждат, а и пак казвам, дори и да не е казала изрично, дори и да не й е лошо, според мен не е редно като си отишъл някъде с някого да го оставиш сам и след това дори да не се поинтересуваш какво е станало.

Може и да не съм права, затова и питам вие какво мислите?

# 1
 • Мнения: 772
Според мен не е редно истинския кавалер да оставя пияна мацка, сама в дискотеката. Едно време като бях по-млад и все още ходех по дискотеки, винаги съм предпочитал да си тръгна от дискотеката с най-пияната мацка от компанията - после в квартирата на тавана, ставаха незабравими изпълнения. Еххх спомени, спомени.....Старите хора не случайно са казали "Пияна жена-весел креват".

# 2
 • Варна
 • Мнения: 1 173
Според мен не е редно истинския кавалер да оставя пияна мацка, сама в дискотеката. Едно време като бях по-млад и все още ходех по дискотеки, винаги съм предпочитал да си тръгна от дискотеката с най-пияната мацка от компанията - после в квартирата на тавана, ставаха незабравими изпълнения. Еххх спомени, спомени.....Старите хора не случайно са казали "Пияна жена-весел креват".
Страхувам се, че не разбра смисъла на темата. Изобщо не става дума за секс, а за елементарно човешко уважение.
Към авторката: Не, не е нормално това, което се е случило, когато се излиза в компания, трябва и в заведението да бъдат компания и да не се изоставят, освен ако някой от тях не е изявил изрично такова желание.

# 3
 • Мнения: 592
Момичето да мисли малко с главата си с кого излиза.

# 4
 • Terra incognita
 • Мнения: 2 010
Авторке, а ти какво направи?

# 5
 • Мнения: 179
Нищо не съм направила, защото аз бях въпросното момиче. Не исках да го представям като лично жалване, освен това не се гордея с това, че не прецених колко да пия, за това сама съм си виновна. Но ми стана доста обидно и гадно, че всички се изнизаха така. Наистина по едно време имах чувството, че ще умра, а бях съвсем сама и нямаше кого да помоля за помощ, просто не бях в състояние. Аз не обичам да се оплаквам и затова не бях споделила, че ми е зле, но и да не ми беше, пак не ми се струва ОК да ме оставят сама.
Също ми направи впечатление, че имаше хора в заведението, които забелязаха, че съм сама и не ми е добре, но никой не дойде да пита как съм и има ли нещо, дори сервитьорката, която прелиташе край сепарето. Аз не съм и очаквала де, но това, което ме фрапира е, че като се освестих и се приготвих да си ходя, един мъж от задната маса ми предложи още пиене - тоест когато е за помощ желаещи няма, но такива, които искат да те вкарат още по-дълбоко във филма и да ти гледат сеира - бол.
Естествено, никой не е длъжен да ме пази, аз си научих урока и друг път ще внимавам повече какво и колко пия, но цялата ситуация беше доста гадна и за пореден път се уверявам, че не мога да разчитам на никого.

# 6
 • Terra incognita
 • Мнения: 2 010
Съжалявам за това, което ти се е случило. Все пак, по какъв случай си отишла на дискотека с тези хора? Нямаше ли сред тях твои приятели?
Никой ли не забеляза, че оставаш съвсем сама, при това в недобро състояние?
Не знам какво да кажа, не е нормално това.

# 7
 • Berlin
 • Мнения: 3 028
Надявам се, че нямаш приятели измежду тези хора.

# 8
 • Мнения: 179
Покани ме колежка от университета, с нея бях. Не знам дали са си дали сметка колко точно ми е зле, допреди да тръгнат бях ОК, но със сигурност видяха, че оставам съвсем сама. Най-малкото другото момиче, което беше с нас, се върна да ми даде телефона ми, защото погрешка го била прибрала... Върна се, връчи ми го и замина, по това време аз вече си бях седнала и едва гледах, и бях съвсем сама на цялото сепаре, тъй че е забелязала. Добре поне, че се сети да ми върне телефона, защото без него съвсем не знам какво щях да правя... Те много бързо се изнесоха всички вкупом, аз не очаквах, мислех, че си тръгва само въпросната колежка, а то и останалите я последваха, и докато мигна бях останала сама.

# 9
 • Мнения: 11 701
Много ми е странно това организирано ходене на дискотека в голяма компания. За пръв път чувам, че без повод  (примерно сте се събрали за годишнина и оттам сте решили да продължите купона в дискотека) се прави подобно нещо. А колкото са повече хората в групата, толкова компанията е тълпа.

Иначе, аз не бих отишла и сама, не от страх, че не мога да се контролирам колко ще изпия, а по-скоро от страх да се прибера сама или че някой може да ми досажда, а аз сама да не мога да направя нищо. Сам човек, особено жена, си е лесна плячка за всякакви хора с недобри намерения. А и личното ми усещане е, че не мога да се забавлявам сама в дискотека. Някои хора могат, виждала съм такива, които видимо са сами.

Но не бих отишла и с компания, която не ми е съвсем компания, а просто някакво сборище от хора, и няма дори един по-близък човек, на когото мога да разчитам, ако ми се наложи някаква подкрепа. Станалото - станало, занапред по-добре наблегни на факта с какви хора отиваш на дискотека, гледай да не е голяма компания. 2-6 човека според мен е добре - нито си сам, нито сте прекалено много.

# 10
 • Мнения: 94
Ами тези хора явно не са ти толкова добри приятели. И въпреки, че не обичаш да се оплакваш - започни да го правиш когато ти е лошо. Здравето е най-важното! Хич да не ти пука, че разваляш рахата на някой. Ако ти е много зле по-добре да кажеш, често хората когато някой видно се чувства зле, но мълчи и чака те да се досетят се правят, че не забелязват, типична човешка черта, както много извръщат поглед и се правят, че не забелязват бедни, гладни, болни и т.н. по улицата. От животните имаме такъв инстинкт останал да усещаме че на някой му има нещо и да страним от него. Разбира се, много го преодоляват и искат да помогнат, но много хора в днешно време станаха по-първични, има малко деградация в това отношение. Например кокошките като усетят, че някоя е болна могат да я изкълвят, ние хората не нападаме обикновено по-слабите или тези с проблем, но много от нас ги избягват. Но ти си в пълното си право да поискаш и изискаш помощ ако ти е лошо! Не е хубаво да се оплакваш като черна станция от политика и други такива дребнави неща, но точно ако ти е лошо НЕ е редно да мълчиш.

# 11
 • Terra incognita
 • Мнения: 2 010
Като те е поканила тази колежка, как така, в един момент, става и си заминава, без да те покани с тях или най- малкото да се поинтересува как ще се прибереш?
На твое място аз не бих контактувала повече с тази колежка и не бих ходила на дискотека с група бегло познти хора. Винаги подбирай приятелите си и ги преценявай в подобни ситуации.

# 12
 • Мнения: 94
Според мен не е редно истинския кавалер да оставя пияна мацка, сама в дискотеката. Едно време като бях по-млад и все още ходех по дискотеки, винаги съм предпочитал да си тръгна от дискотеката с най-пияната мацка от компанията - после в квартирата на тавана, ставаха незабравими изпълнения. Еххх спомени, спомени.....Старите хора не случайно са казали "Пияна жена-весел креват".
Страхувам се, че не разбра смисъла на темата. Изобщо не става дума за секс, а за елементарно човешко уважение.
Е той да се похвали човекът как се е възползвал от пияни мацки. Simple Smile Което си бие малко на перверзия, ако не и на изнасилване дори. За такова нещо в американски форум да е баннат. Предпочитал е най-пияната защото явно само тя не е била на себе си явно...

Последна редакция: нд, 20 май 2018, 19:10 от mechas

# 13
 • Мнения: 179
По принцип при нас така се прави - събира се група и тогава се ходи на дискотека. Когато няма достатъчно желаещи да дойдат, обикновено "организаторът", тоест този, който агитира хора да се присъединят към компанията, отменя събитието, защото с толкова малко хора нямало смисъл, нямало да се получи и т.н.... Логиката им е, че с повече хора било по-весело, с двама-трима не било забавно. Затова и звънят на близки и далечни познати да дойдат, за да сме повече.
Аз уж бях с тази моя колежка, ако не познавах никого, нямаше да се навия да отида. Не очаквах от нея да ме зареже така. Както и да е, здраве да е. За щастие нищо лошо не се случи, аз през цялото време си стисках чантата, случайно да не дойде някой да ме обере, докато дремя. Grinning

# 14
 • Terra incognita
 • Мнения: 2 010
На мухльовците само пияни жени им връзват. Те затова на такива налитат. Това си е направо престъпно деяние, да се възползваш от слабостта и липсата на адекватна преценка. Що за мъж ще си легне с жена, която в трезво състояние най- вероятно би го отрязала като кисела краставица?

Общи условия

Активация на акаунт