Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 439
Здравейте.
Синът ми е на 6 г. Днес се оплака на няколко пъти, че внезапно спира да вижда и му се замъгляват очите. Имам спомен, че преди дни също имаше подобен момент. Но днес вече ми се стори, че наистина има проблем. Ще търсим лекар в понеделник, но не знам дали да се насочим към очен или невролог на първо време. Какво може да е това? Имате ли идея?

# 1
  • Мнения: 400
Пуснете му ПКК.Ако му притъмнява на моменти може да е анемия.Боли ли го глава?

# 2
  • Мнения: 7 339
Пълна кръвна картина
Обезателно захар на гладно.
Мерене на кръвно по схема - поне 3 пъти дневно в продължение на седмица.
Очен лекар.
Невролог.
Ако се налага тук следва скенер /рентгенова снимка на глава.

Това кога се случва преди или след храна?

# 3
  • Мнения: 439
Благодаря за съветите, ще пуснем кръвна картина и захар. Не мога да кажа дали е преди или след хранене, по скоро не се влияе от това. Днес не се е оплаквал. За сега първо сме се насочили към очен, ако нищо не кажат там и невролог.

# 4
  • Мнения: 7 339
Имам един малко стрнен въпрос - момчето ви може ли да ходи по ръба на тротоара? Т.е да ходи по тясна малка лента без да залита и пада?

# 5
  • Мнения: 1 278
Настоявайте да измерят очното налягане. Както го обяснявате, не вярвам да е високо, но нищо не се знае.....При мен е трябвало да го хванат още в детските години, а го откриха едва на 30!
Би било добре да се измери точно, когато е налице проблема. Същото се отнася и до кръвното. А може би и кръвната захар......Но поне 4часа след ядене, ако не успеете на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт