Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Пловдив
 • Мнения: 2 596
Според мен, някой друг да прекарва време с голямото дете, да го води на градина/училище и да го взима, не е най-добрата идея.
Със сигурност ще доведе до повече ревност от страна на баткото/каката.
Ясно е, че няма как всичко да се случва по "перфектния" начин, но е добре да се опитаме да постигнем някакъв баланс. А дали ще се случи, само времето ще покаже.
Едва от четвъртък сме вкъщи с бебето, каката не е на градина. На почти три години и половина е. Разбира много, може да се говори с нея и да ѝ се обясни защо точно сега бебето има нужда от мама. Което си е плюс.
Все пак има огромна нужда да прекарва време с мама и се старая да ѝ отделям всяка свободна минута.

# 16
 • Мнения: 470
Толкова са и ергономични. И ако бебето не я хареса, пак си на първото квадратче. А как прецакват кръст и рамене...
То бебето много неща може да не хареса. Понякога така се съдират от рев, че ти се струва, че и майка си не харесва Wink. Доколкото си спомням ти беше с идеите, че бебета се гледат на принципа на най-малкото съпротивление и най-лесния вариант. Варианти много - напасваш се по най-работещия за теб. Имало е случаи и на ръце да съм носила бебето до градината, защото в конкретния случай ми е било най-удобно..нищо че звучи абсурдно.

# 17
 • Макондо
 • Мнения: 9 925
Нищо не разбира едно дете на 3 г. и половина от това, че мама трябва да е с бебето. Моето например постоянно влизаше в стаята като приспивам брат му, бебето се будеше и хайде пак наново. То и без това постоянно не спеше, от което беше нервно и ревеше. Да ида при майка си (да ми е жива и здрава) беше спасително за мен. Да не говорим, че баткото умира да е с баба си и хич не е страдал за внимание. И на врата му да увисна, няма начин да няма ревност, това би следвало да е ясно от началото.

Ерго раницата не знам колко е ергономична, но за бебе, което не иска да спи и брат, който не иска да пази тишина е идеална. Аз си я купих от зор, не от желание да бъда модерна, екологична, да мъкна и т.н. Да не говорим, че 2-3 месеца малкото не искаше да се вози в количката изобщо.

# 18
 • Мнения: 3 393
Оживява се. Бебе две се роди, когато бебе едно беше на 1 г. и 8 м.
Ползвах количка Phil & Teds. Количката оставях в двора на яслата/ДГ, а бебето го взимах в мен.
И сега да го мислите, няма да го измислите. Нека се роди бебето живо и здраво и нещата ще си покажат как ще са. Сега една я мислите, ама може друга да излезе.

# 19
 • Мнения: 1 703
Ами на мен не ми е притеснението толкова, че "няма да имам време да просна прането", колкото ме интересуват някакви хакове за по-добра организация на деня. Например, голямото ми дете има доста активности, по които трябва да се развежда/развозва и в момента мисля как да направя така, че да успявам с това и малко бебе в количка, кърмено на поискване. Специално за това не мога да разчитам на никого, защото ММ по това време е на работа, а пък малката не се разбира с майка ми, така че и на нея не мога да делегирам.
Готвенето хич не ми е проблем, аз обичам и мога да готвя. ММ се старае, но знае 2-3 манджи и скара, а майка ми тотално не може, а и не иска да готви, та оттам дойде идеята за замразените манджи, поне за началото.
В общи линии, замислям темата като място, където можем да обменяме опит, за да си направим живота една идея по-лесен и приятен, не за оплакване или надскачане. Simple Smile

# 20
 • Мнения: 470
А, ето че имало и друго както предположих. Активностите на голямото дете са съвсем друга история. Каква и е програмата, колко често ходи, далече ли са от вас, с кола ли се ходи, трябва ли да стоиш да я чакаш и ако да - има ли подходящо място за теб и бебето?

# 21
 • Мнения: 1 638
Аз пък изобщо не съм го мислила как ще се оправям Simple Smile Баткото скоро ще стане на 11г и ще бъде в 5-ти клас и единствения ми проблем за сега е взимането му от училище на обяд ( малко странно звучи, голям е вече, но не мога да го пусна да се прибира сам в района в който сме )
Оптимист съм, че няма да е голяма драмата Simple Smile все пак баткото е доста голям.

# 22
 • Макондо
 • Мнения: 9 925
Първо не знаеш дали бебето  ще суче на поискване - голямото ми дете ядеше точно на 3 часа като по часовник. Второ, щом имаш опит с кърменето, ще го правиш навън. Аз така правех, докато ида до градината и малкото беше ревнало, че е гладно. Спирах по пътя някъде и му давах да яде. Нямах особен избор, защото сам сама си ги гледам - родителите ни живеят в друг град. Оставях си количката пред градината, после по стълбите с малкото, вземам си детето, хайде през магазина (и там съм кърмила, има масички отпред). Дъжд, сняг, аз с количката до градината. На втората година си освежих шофьорските умения и купихме втора кола, че вече нямах сили да се влача по 2 километра с проходило дете. Изобщо сега лятото ще имаш време малко да си стиковаш програмата, да се опознаете с бебето, голямото дете да посвикне и на есен ще си вече в играта Simple Smile!

# 23
 • София
 • Мнения: 2 317
Уф, аз като се сетя за този период и тръпки ме побиват. Беше ми ужасно трудно, но бях сама с двете деца.
С месеци не бях спала нормално, едното реве да се кърми, другото пищи че е болно. Flushed
Голямата разви ужасна ревност от малкото. И досега "бера" плодовете на тази ревност. Абе ужас. Добре че пораснаха малко, Сега едната на училище, другата на градина , аз на работа, Таткото уж е с нас, ама мъже, все ги мързи, пък и истината е че с тежкия характер на голямато той не може да се справи и не се включваше много, къде поради работа, къде така му е лесно. И , няма баби, абе тежко беше. Цялата домакинска, организационна работа и хамалогия е на мен Той да ни разведе някъде с колата, или някое дете да заведе и вземе и т.н. Включва се , да не е без хич. Но пазарува и поддържа двора поне Grinning Помощник е, ама в същото време е 3тото дете в семейстовото и той Stuck Out Tongue Winking Eye Сложно е, но не се плашете , може да ви се "паднат" кротки бебета с кротки характери... има деца толкова добри,  че 5 ще изгледа човек и то лесно Thinking

# 24
 • Няма такава държава!
 • Мнения: 1 306
Кафе с канела, трикове неизмислени едва ли има. Замразяване на храна - ок, един път седмично скара от таткото, друг път - поръчка отвън. Моите деца са с две години разлика - ходех с бебето до градината да вземам каката и не съм имала чуденка дали бебето спи и дали да му прекъсвам съня - изчаквах да се събуди и тогава отивахме, вземането е от 16,00 до 19,00 часа, нали? Тук вас ще ви препънат активностите - не знам какъв съвет да дам - или бабата да се заеме с това /разбират се, не се разбират, като няма друг начин, ще трябва да се научат да се разбират за 1/2 час/, или да организирате активностите в самата градина, да ги намалите за някакъв период ли - не знам, ще трябва да преценявате в движение и то след като се роди бебето, преди това не въиждам смисъл.

# 25
 • София
 • Мнения: 17 317
За развеждане по активности акъл не мога да дам. Дъщеря ми беше записана на доста неща в градината, след това в училище - по 1-2 спорта, но те са в училището.
Кога точно се очаква бебето?

# 26
 • Мнения: 654
Най-голямата хитринка е, че си имате баба на разположение. Wink Не може да й наложите, ще прави каквото иска. Ако се съгласи да поеме развеждането на голямото на разните му задължителни места, няма да е лошо. Но и тя ще се изморява, все пак е пенсионерка, не е на 20.

Това със замразената храна е много добра идея. Но най-важно ми се струва общуването на мама с голямото дете. А бебето нека да си суче през това време.

# 27
 • Мнения: 1 112
И аз съм на същия хал - бебето ще се роди след месец и малко, а баткото е на 3 г. и половина. Градината е наблизо, но мъжът ми вечно има я конферентна връзка, я някаква спешна работа и ще се налага аз да го взимам от градина. За домакинството не мисля много, все ще се оправя - големият беше ревливо и злоядо бебе, с него на ръце правех всичко и успявах. Готвенето няма да ми е толкова сложно, защото имам мултикукър и дето се вика поне една супа ще има. Мъчи ме това, че големият ще си иска вниманието, много е инатест и съм сигурна, че ще бъде трудно заради него Sad Майка ми и баща ми още са работещи, но каквото могат, ще направят, сигурна съм. Човек като стисне зъби и се приготви, че ще е трудно, може и да не му е чак толкова зор Simple Smile Големият като се роди, не очаквах да е такъв ужас и тотално не бях подготвена... затова ми беше много, ама много трудно - очакванията ми бяха за нещо съвсем приятно.

# 28
 • Макондо
 • Мнения: 9 925
Спокойно, само първите две години са трудни, после почват да дивеят заедно Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 29
 • Мнения: 250
Например, голямото ми дете има доста активности, по които трябва да се развежда/развозва и в момента мисля как да направя така, че да успявам с това и малко бебе в количка, кърмено на поискване.
В общи линии, замислям темата като място, където можем да обменяме опит, за да си направим живота една идея по-лесен и приятен, не за оплакване или надскачане. Simple Smile

Активностите на пешеходно разстояние ли са? Може ли да се чака там с бебе?
Колко активности има дете на 4,5г? 😳
Може ли да се заменят с такива, които се провеждат в детската градина?
Могат ли да варират като час и ден-напр в уикенда?
Ходи ли познато съседско дете, да се редувате с логистиката?
Само нахвърлям въпроси за да помислите..

Колко често мислите че ще е това “на поискване”? Преди да се роди бебето това са изцяло сметки без кръчмар..

Не мисля че някой ползва темата за надскачане.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт