Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 25 661
Disappointed Relieved  Prolactin      950.00   mkIU/mL   рефер. 102.00 - 496.00

Ужас! А спазих почивката и др.изисквания... ще се ходи на лекар, ясно е, но да питам кога мога да пусна пак, като проверка на този резултат ...
Висок е. Консултитай се с Ендокринолог
Пролактинът е добре да се изследва през ЛФ, от О. до 7-ми ден след нея.

ПП.
Прогестеронът потиска синтеза на Пролактин и сега, при този висок прогестерон, да има и толкова висок пролактин - не е много добре.

Ще чакам да пишеш Peace

# 16
  • Мнения: 70
А дали има смисъл да го пусна след два три дни в др лаборатория, че много се накривих и оплаших от този резултат ... и искам да видя и на др място как ще е
или няма да е добре да го пускам след 7мия ден на ову Flowers Hibiscus

# 17
  • София
  • Мнения: 27
Здравейте, вмъквам се в темата. Накратко: от 4-5 месеца опитваме за бебе и за момента без успех, не съм стартирала за момента изследвания на хормони, защото искам да изчакам поне още 2 месеца. По съвсем друг повод, свързан със сърцебиене ми назначиха изследване на хормоните на щитовидната жлеза TTX, FT4 и FT3. Мога ли да помоля за коментар на резултатите, казаха, че са в норма, но ТТХ мисля, че е доста висок при положение, че искам да забременея и май ще ми е нужен ендокринолог.

ТТХ 3.99 mIU/ml при граници 0.49-4.47
FT4 0.88 ng/dl при граници 0.89-1.76
FT3 2.4 pg/ml при граници 1.5-4.1

Благодаря предварително.

# 18
  • София
  • Мнения: 25 661
А дали има смисъл да го пусна след два три дни в др лаборатория, че много се накривих и оплаших от този резултат ... и искам да видя и на др място как ще е
или няма да е добре да го пускам след 7мия ден на ову Flowers Hibiscus
Пусни го след 2 дни - няма проблем.  Peace


Здравейте,
Скрит текст:
вмъквам се в темата. Накратко: от 4-5 месеца опитваме за бебе и за момента без успех, не съм стартирала за момента изследвания на хормони, защото искам да изчакам поне още 2 месеца. По съвсем друг повод, свързан със сърцебиене ми назначиха изследване на хормоните на щитовидната жлеза TTX, FT4 и FT3. Мога ли да помоля за коментар на резултатите, казаха, че са в норма, но ТТХ мисля, че е доста висок при положение, че искам да забременея и май ще ми е нужен ендокринолог.

ТТХ 3.99 mIU/ml при граници 0.49-4.47
FT4 0.88 ng/dl при граници 0.89-1.76
FT3 2.4 pg/ml при граници 1.5-4.1

Благодаря предварително.
Здравей!
ТСХ е висок, имаш Хипофункция на ЩЖ. Трябва терапия с медикамент.
Изследвай ТАТ и МАТ, Пролактин, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Ще чакам да пишеш. Peace

# 19
  • София
  • Мнения: 27
Благодаря ти, Денис.
Ще пиша веднага като успея да ги пусна.

# 20
  • Мнения: 16
Здравейте, това са моите резултати правени в Щерев

# 21
  • София
  • Мнения: 25 661
Здравейте, това са моите резултати правени в Щерев

Здравей!
ЛХ е висок, показва ПКЯ.
Е2 е висок  - може да има ЗФ/киста.

# 22
  • Мнения: 23
Здравейте преди няколко дни ви изпратих една час от изледванията ми днес станаха другите.Може те ли да ми кажете според вас АМХ как е рубеолата и вит Д,от какво моце да е толко нисък.Благодаря

# 23
  • Варна
  • Мнения: 13
Здравей, Денис
Резултатите от днес на 7-ми ден (чист ден) са:
TSH    5.99
T3       5.25
T4       15.79
MAT    9
TAT     5
Инсулин    9,4
Глюкоза 5,24
Утре съм на ендокринолог, а в понеделник на гинеколог.

# 24
  • София
  • Мнения: 25 661
Здравейте преди няколко дни ви изпратих една час от изледванията ми днес станаха другите.Може те ли да ми кажете според вас АМХ как е рубеолата и вит Д,от какво моце да е толко нисък.Благодаря
Здравей!
Нямаш Хашимото.
АМХ може да е и по-висок, но има шанс, не губете време.
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да приемаш добавка, дозата се назначава от лекар.
Нямаш Хепатит В
Имаш имунитетът срещу рубеола, при бременност, ти и бебчо, ще сте защитени.


msgeorg
Дай рефер. граници.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 14:15 от denis.

# 25
  • Мнения: 23
референтните граници на АМХ СА ОТ 0-10,39 ng/ml.Денис значи АМХ ми е ниско така ли,аз мислех че е добре,изледвала съм си хормоните на 10 ден от Ц.

# 26
  • София
  • Мнения: 25 661
референтните граници на АМХ СА ОТ 0-10,39 ng/ml.Денис значи АМХ ми е ниско така ли,аз мислех че е добре,изледвала съм си хормоните на 10 ден от Ц.
Фертилност                      pmol/L       ng/mL
Оптимална фертилност    28.6 – 48.5    4.0 – 6.8
Задоволителна фертилност 15.7 – 28.6   2.2 – 4.0
Ниска фертилност              2.2 – 15.7     0.3 – 2.2
Много ниска / неоткриваема  0.0 – 2.2     0.0 – 0.3
Високо ниво на фертилност    > 48.5     > 6.8

Дадена е и висока горна граница: 10,39 ng/ml

# 27
  • Варна
  • Мнения: 13
  Очаквам утре да е готов андростендиона.

# 28
  • София
  • Мнения: 25 661
  Очаквам утре да е готов андростендиона.
Имаш ИР - медикамент, добавки, режим на хранене и спорт  - помагат.
ТСХ е много висок, имаш Хипофункция на ЩЖ, но нямаш Хашимото, което е супер.
Провери и Пролактина и се консултирай с Ендокринолог - за терапия.

Нищо страшно - всичко се коригира и контролира.  Peace

# 29
  • Мнения: 6
Здравейте.

От няколко месеца правим опити за бебе и тъй като съм на 37г, записах час за преглед при репродуктивен специалист. В тази връзка правих и няколко изследвания. Част от резултатите са готови и докато си чакам часа, ми е любопитно дали всичко е наред. Изследванията са правени на 4-ти ден от цикъла.

Прикачам и резултатите.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт