Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 18
Здравей,Денис. Това са моите резултати,4-ти ден на цикъла


 Не са ли прекалено ниски стойностите на ТСХ?

# 31
  • София
  • Мнения: 25 655
Здравей,Денис. Това са моите резултати,4-ти ден на цикъла


 Не са ли прекалено ниски стойностите на ТСХ?
Супер са, но следващия път ги пускай на чист ден


Здравейте.

От няколко месеца правим опити за бебе и тъй като съм на 37г, записах час за преглед при репродуктивен специалист. В тази връзка правих и няколко изследвания. Част от резултатите са готови и докато си чакам часа, ми е любопитно дали всичко е наред. Изследванията са правени на 4-ти ден от цикъла.

Прикачам и резултатите.

ФСХ е висок, провери ЯР - АМХ и Инхибин В, на 3 ден от МЦ
Другите са добре
Ще чакам да пишеш Peace

# 32
  • Бургас
  • Мнения: 1 713
Здравей Денис, резултатите ми е днес , 4ти ден на МЦ:

Исках и AMH и Инхибин да пускам, но го работели само в четвъртък, т.е. трябва да ида пак в сряда.

# 33
  • София
  • Мнения: 27
Здравейте,
Скрит текст:
вмъквам се в темата. Накратко: от 4-5 месеца опитваме за бебе и за момента без успех, не съм стартирала за момента изследвания на хормони, защото искам да изчакам поне още 2 месеца. По съвсем друг повод, свързан със сърцебиене ми назначиха изследване на хормоните на щитовидната жлеза TTX, FT4 и FT3. Мога ли да помоля за коментар на резултатите, казаха, че са в норма, но ТТХ мисля, че е доста висок при положение, че искам да забременея и май ще ми е нужен ендокринолог.

ТТХ 3.99 mIU/ml при граници 0.49-4.47
FT4 0.88 ng/dl при граници 0.89-1.76
FT3 2.4 pg/ml при граници 1.5-4.1

Благодаря предварително.
Здравей!
ТСХ е висок, имаш Хипофункция на ЩЖ. Трябва терапия с медикамент.
Изследвай ТАТ и МАТ, Пролактин, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Ще чакам да пишеш. Peace
[/quote]

Денис здравей, утре сутрин ще мога да ги пусна, обаче за Пролактина прочетох, че трябва 1-2 дни без секс, а аз днес очаквам положителен тест за овулация и днес и утре ще трябва да действаме. Предполагам се обезсмисля да го пускам утре този пролактин нали?

# 34
  • София
  • Мнения: 25 655
Здравей Денис, резултатите ми е днес , 4ти ден на МЦ:

Исках и AMH и Инхибин да пускам, но го работели само в четвъртък, т.е. трябва да ида пак в сряда.
Изобщо нямаш ФСХ?! - може да е и лабор. грешка. Може да има и някаква киста - желателно е да те видят на УЗ.

АМХ и Инхибин В се изследват на 3 ден от МЦ - тълкуват се заедно.

Пролактинът е добре, но може да го провериш и през ЛФ - от О. до 7-ми ден след нея.

# 35
  • Бургас
  • Мнения: 1 713
Здравей Денис, резултатите ми е днес , 4ти ден на МЦ:

Исках и AMH и Инхибин да пускам, но го работели само в четвъртък, т.е. трябва да ида пак в сряда.
Изобщо нямаш ФСХ?! - може да е и лабор. грешка. Може да има и някаква киста - желателно е да те видят на УЗ.

АМХ и Инхибин В се изследват на 3 ден от МЦ - тълкуват се заедно.

Пролактинът е добре, но може да го провериш и през ЛФ - от О. до 7-ми ден след нея.

Denis, днес повторих изследването в друга лаборатория, резултата е друг. В норми ли е?

Последна редакция: сб, 30 юни 2018, 17:43 от Feline^

# 36
  • София
  • Мнения: 25 655
Скрит текст:
Здравей Денис, резултатите ми е днес , 4ти ден на МЦ:

Исках и AMH и Инхибин да пускам, но го работели само в четвъртък, т.е. трябва да ида пак в сряда.
Изобщо нямаш ФСХ?! - може да е и лабор. грешка. Може да има и някаква киста - желателно е да те видят на УЗ.

АМХ и Инхибин В се изследват на 3 ден от МЦ - тълкуват се заедно.

Пролактинът е добре, но може да го провериш и през ЛФ - от О. до 7-ми ден след нея.

Denis, днес повторих изследването в друга лаборатория, резултата е друг. В норми ли е?


Сега е добре, било е лабор. грешка. Браво на теб Peace

# 37
  • София
  • Мнения: 27
А дали има смисъл да го пусна след два три дни в др лаборатория, че много се накривих и оплаших от този резултат ... и искам да видя и на др място как ще е
или няма да е добре да го пускам след 7мия ден на ову Flowers Hibiscus
Пусни го след 2 дни - няма проблем.  Peace


Здравейте,
Скрит текст:
вмъквам се в темата. Накратко: от 4-5 месеца опитваме за бебе и за момента без успех, не съм стартирала за момента изследвания на хормони, защото искам да изчакам поне още 2 месеца. По съвсем друг повод, свързан със сърцебиене ми назначиха изследване на хормоните на щитовидната жлеза TTX, FT4 и FT3. Мога ли да помоля за коментар на резултатите, казаха, че са в норма, но ТТХ мисля, че е доста висок при положение, че искам да забременея и май ще ми е нужен ендокринолог.

ТТХ 3.99 mIU/ml при граници 0.49-4.47
FT4 0.88 ng/dl при граници 0.89-1.76
FT3 2.4 pg/ml при граници 1.5-4.1

Благодаря предварително.
Здравей!
ТСХ е висок, имаш Хипофункция на ЩЖ. Трябва терапия с медикамент.
Изследвай ТАТ и МАТ, Пролактин, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Ще чакам да пишеш. Peace

Здравей Денис. Пуснах и останалите хормони, това са резултатите от второто изследване: http://www.img-share.eu/f/images/532/Screenshot_20180701-1813062 … ey01530458948.png

# 38
  • София
  • Мнения: 25 655
Скрит текст:
А дали има смисъл да го пусна след два три дни в др лаборатория, че много се накривих и оплаших от този резултат ... и искам да видя и на др място как ще е
или няма да е добре да го пускам след 7мия ден на ову Flowers Hibiscus
Пусни го след 2 дни - няма проблем.  Peace


Здравейте,
Скрит текст:
вмъквам се в темата. Накратко: от 4-5 месеца опитваме за бебе и за момента без успех, не съм стартирала за момента изследвания на хормони, защото искам да изчакам поне още 2 месеца. По съвсем друг повод, свързан със сърцебиене ми назначиха изследване на хормоните на щитовидната жлеза TTX, FT4 и FT3. Мога ли да помоля за коментар на резултатите, казаха, че са в норма, но ТТХ мисля, че е доста висок при положение, че искам да забременея и май ще ми е нужен ендокринолог.

ТТХ 3.99 mIU/ml при граници 0.49-4.47
FT4 0.88 ng/dl при граници 0.89-1.76
FT3 2.4 pg/ml при граници 1.5-4.1

Благодаря предварително.
Здравей!
ТСХ е висок, имаш Хипофункция на ЩЖ. Трябва терапия с медикамент.
Изследвай ТАТ и МАТ, Пролактин, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Ще чакам да пишеш. Peace
Здравей Денис. Пуснах и останалите хормони, това са резултатите от второто изследване: http://www.img-share.eu/f/images/532/Screenshot_20180701-1813062 … ey01530458948.png
Здравей!
Нямаш ИР, но антителата ТАТ и МАТ за завишени - дали е Хашимото, трябва лекар /Ендокринолог/ да прецени, след УЗ преглед / на ЩЖ/.
Ще чакам да пишеш. Peace

# 39
  • Мнения: 112
Скрит текст:
Скрит текст:
А дали има смисъл да го пусна след два три дни в др лаборатория, че много се накривих и оплаших от този резултат ... и искам да видя и на др място как ще е
или няма да е добре да го пускам след 7мия ден на ову Flowers Hibiscus
Пусни го след 2 дни - няма проблем.  Peace


Здравейте,
Скрит текст:
вмъквам се в темата. Накратко: от 4-5 месеца опитваме за бебе и за момента без успех, не съм стартирала за момента изследвания на хормони, защото искам да изчакам поне още 2 месеца. По съвсем друг повод, свързан със сърцебиене ми назначиха изследване на хормоните на щитовидната жлеза TTX, FT4 и FT3. Мога ли да помоля за коментар на резултатите, казаха, че са в норма, но ТТХ мисля, че е доста висок при положение, че искам да забременея и май ще ми е нужен ендокринолог.

ТТХ 3.99 mIU/ml при граници 0.49-4.47
FT4 0.88 ng/dl при граници 0.89-1.76
FT3 2.4 pg/ml при граници 1.5-4.1

Благодаря предварително.
Здравей!
ТСХ е висок, имаш Хипофункция на ЩЖ. Трябва терапия с медикамент.
Изследвай ТАТ и МАТ, Пролактин, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Ще чакам да пишеш. Peace
Здравей Денис. Пуснах и останалите хормони, това са резултатите от второто изследване: http://www.img-share.eu/f/images/532/Screenshot_20180701-1813062 … ey01530458948.png
Здравей!
Нямаш ИР, но антителата ТАТ и МАТ за завишени - дали е Хашимото, трябва лекар /Ендокринолог/ да прецени, след УЗ преглед / на ЩЖ/.
Ще чакам да пишеш. Peace
Здравей, Денис! Възможно ли е да има завишени ТАТ и МАТ и да няма Хашимото?
При мен говорим за нива 5 пъти над нормата. Щитовидните хормони са перфектни. УЗ също изглежда приемлив.

# 40
  • София
  • Мнения: 25 655
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
А дали има смисъл да го пусна след два три дни в др лаборатория, че много се накривих и оплаших от този резултат ... и искам да видя и на др място как ще е
или няма да е добре да го пускам след 7мия ден на ову Flowers Hibiscus
Пусни го след 2 дни - няма проблем.  Peace


Здравейте,
Скрит текст:
вмъквам се в темата. Накратко: от 4-5 месеца опитваме за бебе и за момента без успех, не съм стартирала за момента изследвания на хормони, защото искам да изчакам поне още 2 месеца. По съвсем друг повод, свързан със сърцебиене ми назначиха изследване на хормоните на щитовидната жлеза TTX, FT4 и FT3. Мога ли да помоля за коментар на резултатите, казаха, че са в норма, но ТТХ мисля, че е доста висок при положение, че искам да забременея и май ще ми е нужен ендокринолог.

ТТХ 3.99 mIU/ml при граници 0.49-4.47
FT4 0.88 ng/dl при граници 0.89-1.76
FT3 2.4 pg/ml при граници 1.5-4.1

Благодаря предварително.
Здравей!
ТСХ е висок, имаш Хипофункция на ЩЖ. Трябва терапия с медикамент.
Изследвай ТАТ и МАТ, Пролактин, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Ще чакам да пишеш. Peace
Здравей Денис. Пуснах и останалите хормони, това са резултатите от второто изследване: http://www.img-share.eu/f/images/532/Screenshot_20180701-1813062 … ey01530458948.png
Здравей!
Нямаш ИР, но антителата ТАТ и МАТ за завишени - дали е Хашимото, трябва лекар /Ендокринолог/ да прецени, след УЗ преглед / на ЩЖ/.
Ще чакам да пишеш. Peace
Здравей, Денис! Възможно ли е да има завишени ТАТ и МАТ и да няма Хашимото?
При мен говорим за нива 5 пъти над нормата. Щитовидните хормони са перфектни. УЗ също изглежда приемлив.
Здравей!
Да, възможно е, но това лекар го преценява.

# 41
  • Мнения: 99
Здравей, Денис, и аз ще се включа. Ще прикача изследванията си от днес, ще съм ти благодарна, ако имаш възможност да коментираш. Ще прикача и някои от февруари. Сложно ми е с изследванията, защото не живея в БГ и всеки път съм в различна фаза от месечния цикъл. Изследванията от февруари са по време на цикъл, мисля, че бяха 2-ри ден. Останалите са от днес (без цикъл), менструацията ми беше на 10.06, по принцип варира м/у 30-31 дни, овулацията ми беше на 27 или 28, пиш тестът показа 2 чертички през деня на 27.06. Имам хашимото. Прогестеронът ми е тестван в чужбина, април месец, показа наличие на овулация. Благодаря предварително и извинения, за дългия пост. Бъдете здрави xxx

Не успях да прикача изследванията от февруари, слагам ги тук.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 16:27 от AnMary

# 42
  • Мнения: 498
Здравей Денис , имам въпрос : в събота си пуснах изследване на Тсх и след няколко часа ми дойде МЦ😔. Тсх кога се пускаше - на чист ден ; определени дни от цикъла; или няма значение 🤔?
Питам , защото тсх ми излезе доста висок 3,69 при реф.ст-ти 0,55-4,94 😢 а преди месец беше 0,47 .
Фт4 е 0,97 при реф.ст-ти 0,70-1,48
Мат е 0,38 при реф.ст-ти <35
Утре ще излязат ФТ3 и ТАТ.
Незнам какво става 😢

# 43
  • София
  • Мнения: 25 655
Здравей, Денис, и аз ще се включа. Ще прикача изследванията си от днес, ще съм ти благодарна, ако имаш възможност да коментираш. Ще прикача и някои от февруари. Сложно ми е с изследванията, защото не живея в БГ и всеки път съм в различна фаза от месечния цикъл. Изследванията от февруари са по време на цикъл, мисля, че бяха 2-ри ден. Останалите са от днес (без цикъл), менструацията ми беше на 10.06, по принцип варира м/у 30-31 дни, овулацията ми беше на 27 или 28, пиш тестът показа 2 чертички през деня на 27.06. Имам хашимото. Прогестеронът ми е тестван в чужбина, април месец, показа наличие на овулация. Благодаря предварително и извинения, за дългия пост. Бъдете здрави xxx
ТСХ трябва да е под 2.0, ако се цели зачеване - лято е, и ТСХ физиологично пада, така че може да си с Хипофункция.
ТАТ и МАТ са високи - показват Хашимото. Приемаш ли селен за тях?
Нямаш ИР.


Не успях да прикача изследванията от февруари, слагам ги тук.

ТСХ е висок - категорично показва Хипофункция на ЩЖ
ЛХ и ФСХ са високи, ако не е имало ЗФ/киста, показват проблем с функцията на яйчниците.


Здравей Денис , имам въпрос : в събота си пуснах изследване на Тсх и след няколко часа ми дойде МЦ😔. Тсх кога се пускаше - на чист ден ; определени дни от цикъла; или няма значение 🤔?
Питам , защото тсх ми излезе доста висок 3,69 при реф.ст-ти 0,55-4,94 😢 а преди месец беше 0,47 .
Фт4 е 0,97 при реф.ст-ти 0,70-1,48
Мат е 0,38 при реф.ст-ти <35
Утре ще излязат ФТ3 и ТАТ.
Незнам какво става 😢
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да е под 2.0
МАТ са добре, дано и ТАТ да са ниски.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 17:18 от denis.

# 44
  • Мнения: 498
Денис дали е от значение кога се пуска тсх? Обърках се вече 😢, в първия ден на МЦ дали може да е по-висок и дали е моментно състояние?

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт