Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 юни 2018, 15:09 ч.

Неизказани мисли...споделете

  • 2 669
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 756
Реших да отворя тема, в която да изказваме неща, които сме мислили да кажем на някого, но по различни причини не сме успели, дали от липса на кураж, да запазим отношенията си и т.н. и т.н. Може да се пишат всякакви, отрицателни, гневни, обвинителни послания, също и несподелени красиви чувства и думи към някого. Не е препоръчително да са адресирани (даже никак)просто ей така, без адрес. Напишете каквото сте се сдържали , но сте искали да излеете.
Бързам да кажа, че се вдъхнових за идеята си от другаде, но се надявам тук да се получи нещо по-различно. Разчитам на нашата идентичност и стил тук в BG- mamma!

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 06:39 от midkoo

# 1
  • Мнения: 1 756
.

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 08:21 от mitkoо

# 2
  • Мнения: 4 122
   Първо, поздравления за темата. Темата е много добра, защото някои хора могат да се освободят от ненужните положителни или отрицателни емоции.

    Започнах да се премълчавам доста неща към хората, само да запазя някакви взаимоотношения, защото нищо не се знае в този живот. Но тези неизказани емоции и думи ме потискат.

   Много бих желала да кажа на един мъж следните думи, но знам, че едва ли ще му ги кажа, защото вече приключих мълчаливо от моя страна всякакви отношения с него преди 3 седмици, но той не знае, че съм приключила отношения с него и едва ли му пука. "Ти си пълен егоист, егоцентрик и лицемер. Мислиш си, че светът се върти само около тебе и ти си в центъра на вниманието!  Еее, не си в центъра на вниманието. Мислих, че имаше нещо добро в тебе, но съм сгрешила. Вярвах, че ще промениш отношението си и поведението си спрямо мене. Каква глупачка и наивница съм била да вярвам в небивали и несъществуващи неща! Толкова шансове ти дадох, защото те чувствах близък и привързана към тебе, но ти не проумя и осъзна моето добро отношение към тебе и колко много обиди и грешки ти простих. Дори простих една грешка, която нямаше прошка и ако беше друга жена на мое място, нямаше да ти прости тази грешка и щеше да ти обърне гръб и да те изостави. Никой на моето място няма да те търпи по този начин, по който те търпях. С това поведение към хората, ще останеш сам-самичък. Не можеш да се отнасяш толкова зле с тези, които са ти близки, държат на тебе и те уважават. Не можеш да казваш, че нямаш вяра на никого, а само на майка си и на баба си, като по този начин не разбираше, че ме обиждаше мене и ме нараняваше. Аз наистина те уважавах, държах на тебе и бях готова да направя всичко възможно да ти помогна, когато имаше нужда от мене. Колко неща премълчавах и го обръщах на шега или сменях темата на разговор, за да не се скараме. Не осъзнаваше, че се държеше зле с мене и изобщо не положи усилия да ме разбереш. А аз винаги се стараех да се поставя на твое място и да те разбера. Когато ти казвах, че разбирах, ти избухваше и ми повишаваше тон, че едва ли съм разбирала в какво положение се намираше. Страшно обидно беше за мене. А помниш ли, когато получи инсулт, кой беше до тебе? Помниш ли, че т.н. ти приятели, те изоставиха и не се интересуваха от твоето състояние? Само аз останах до тебе и наистина точно в този момент аз се привързах към теб, въпреки че тогава сърцето ми беше напълно разбито, но аз бях готова да ти помогна с каквото мога, за да си стъпиш на краката и да оздравееш. Притеснявах се за тебе винаги и ми беше много страх да не получиш пак инсулт. 1-2 пъти ти казах, че не бива да пушиш, да пиеш, да стоиш толкова до късно вечерно време и да излизаш до късно вечерно време. Спрях да ти давам съвети за вредните ти навици и да ги спреш, защото избухваше на тази тема и ми казваше, че аз бях никоя, за да ти казвам какво да правиш с живота си. Не проумя и осъзна, че аз се тревожех за тебе наистина." Sad

Последна редакция: вт, 26 юни 2018, 15:51 от Jennifer_w

# 3
  • Мнения: 1 756
Не разбирам защо, но винаги човек най-жестоко наранява тези, които най-силно обича, или най-жестоките рани от тях получава...
Jennifer_w Дано е паднала част о воденичния камък който имам чувството че още виси на врата ти Hug

# 4
  • Мнения: 12 156
Поздравления за темата! Ще се включа по-късно, като си подредя мислите😊

# 5
  • Мнения: 12
Един човек преди 1 година постъпи не както трябва с мен. Да кажем, че по принцип е постъпил правилно, но на мен ми се е искало друго. Еййй Богу, мина толкова време, особено първите месеци редовно се сещах и премислях какво и как да му кажа. Така и не успяхме да се видим и да изясним нещата. Това задържане на неизказани думи щеше да ме убие. И досега нещата си стоят неизяснени.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт