Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 3 374
Не.  Не мога да се лиша от това удоволствие.
Паралелно си правя електронна библиотека и използвам четеца за почивки и пътувания.

# 46
 • Мнения: 44
Не. Даже май повече на хартия си чета.

# 47
 • Мнения: 2 897
Много, много рядко вече купувам книги - ако преди го правех поне два-три пъти месечно, сега ми се случва сигурно един-два пъти годишно - при това само за книги, които много държа да прочета, но ги няма в електронен вариант.

Превърнала съм се в абсолютен минималист по отношение на пространството около себе си и възприемам дори книгите като някакво бреме и едва ли не като излишни вещи. Не че се гордея с това, но е факт Confused
Всъщност дарих на библиотеката 90 % от книгите у дома. Стигнах до парадокса колкото повече чета, толкова по-малко книги да имам около себе си.

# 48
 • Мнения: 117
Да. Само в електронен вариант чета вече.

Потапям се, не намирам разлика. Само че ми е много по-удобно. Книгите са с различен шрифт, някои с по-дребен, аз не съм добре с очите и предпочитам средна големина, нагласила съм си го, както на мен ми е комфортно и всички чета на него.

Приплъзването с тъч не ми е удобно, ползвам бутон, хващам я така, че пръстът ми е там и само леко натискам като свърши страницата.

За модел четец, ето тук.

Това все едно аз съм го писала.

# 49
 • Мнения: 1 522
Не. Даже май повече на хартия си чета.
И аз съм така.Ползвам много рядко ел.четец.

# 50
 • Мнения: 7
Да. Само в електронен вариант чета вече.

Потапям се, не намирам разлика. Само че ми е много по-удобно. Книгите са с различен шрифт, някои с по-дребен, аз не съм добре с очите и предпочитам средна големина, нагласила съм си го, както на мен ми е комфортно и всички чета на него.

Приплъзването с тъч не ми е удобно, ползвам бутон, хващам я така, че пръстът ми е там и само леко натискам като свърши страницата.

За модел четец, ето тук.

Това все едно аз съм го писала.
И моето усещане е абсолютно същото. И удобството, и проблемите с очите, няма да повтарям. А и все още намирам интересни, непрочетени от мен, книги в ел. вариант. Само че преди месец се появи проблем с Киндъла ми и много ме е страх да не се развали пущинката. Дали е удачно тук да потърся съвет в случай на нужда? Технически съвет...

# 51
 • Ямбол
 • Мнения: 24 447
Моят Киндъл навъртя доста годинки и съм в очакване да си замине. Ако се случи, дано да имам възможност да си прехвърля книгите и без да губя и минута, смятам да си взема нов.

# 52
 • Мнения: 2 476
Категорично спрях да купувам книги. Kindle ми позволява да си свалям легално книги от Амазон напълно безплатно или срещу символична сума. Голям фен съм и на Kindle Unlimited, надявам се да доживея да видя такова нещо и в България.

Причините са изброени, но сега например, когато правя списък с книги за морето, не мога да си представя да замъкна 5-8 книги с мен.
Отделно мога да чета нови издания, които ги няма още у нас. Така си упражнявам и езиците.

Наскоро се сдобих с нов четец, качих му всички книги, които бях подготвила за него. Благоверният каза, че си имам цяла книжарница/библиотека на него. Ами прав е Simple Smile

Прочетеното, а и непрочетеното съхранявам на външен хард диск.

# 53
 • София
 • Мнения: 11 336
Спрях, да, просто вече нямам място за хартиени книги у нас, навсякъде е пълно. Мислех си, че няма да успея да свикна с четеца, но сега е единствената ми любима вещ.

# 54
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 012
Не,не съм спряла.Доставя ми удоволствие .

# 55
 • Мнения: 2 903
От четири години не съм купила книга. Киндъла напълно замени хартията, която след 2-3-5 дни четене се чудих къде да прибера и къде да събира прах в близките години.

# 56
 • Мнения: 187
Откакто имам четец, много по-рядко купувам хартиени книги. А чета повече Simple Smile Така ми е много по-удобно - по-лек е от книгата; не преча на никой с четенето си вечер; съхранявам много книги на компютъра си, които не заемат място и не се чудя къде да подредя, след като ги прочета. Преди да си купя електронна книга, бях убедена, че това усройство не може да замести хартията. И аз си казвах, че трябва да усещаш книгата, да я държиш в ръце и да я прелистваш, да я миришеш, но бързо ми мина. Сега ако имам две еднакви книги на хартия и електронно, ще избера втората.

# 57
 • Мнения: 432
Четецът е най-смислената ми покупка от близките 2-3 години.Все още си купувам и книги на хартиен носител, но драстично намаля бройката им.И аз в началото отричах четците, но сега гледам по друг начин на нещата.Особено полезен ми е, когато отивам извън града и имам със себе си 50-60 книги, а на хартиен бих се ограничила до 2-3.

# 58
 • Мнения: 3 754
Книги на хартиен носител купувам основно за подарък, много рядко купувам за себе си и то единствено ако не мога да ги купя/намеря в електронен вариант. Цялото семейство сме с киндъли и имаме общ Амазон акаунт за покупка на книги - по-удобно, по-евтино и по-практично е за нас. Четем преди всичко на английски, изключение правим с български автори или автори от бившия Източен блок, които не са преведени на английски, тези ги купуваме на хартиен носител. Нямам сантимент към книгите на хартия, предмет като предмет, предпочитам да не ми задръстват дома.

# 59
 • Мнения: 1 179
Чета книга на хартиен носител само ако я няма в електронен и много държа да я прочета. Повече на чужд език чета, защото на български език няма голям избор.
Смених два Киндъла вече.

Общи условия

Активация на акаунт