Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 юли 2018, 17:00 ч.

Хормонални изследвания - 8

  • 6 968
  • 64
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 25 611
Хормонални изследвания  


Полови хормони  
LH -  Лутеинизиращ хормон  - 3 ден от МЦ
FSH - Фоликуло-стимулиращ хормон - 3 ден от МЦ
E2 - Естрадиол -3 ден от МЦ

Prolactin /PROL/ - Пролактин - в дните около О. до 7-ми ден след нея.

Testosterone /Ts/  - Тестостерон - няма значение деня от МЦ
4 Androstenedione - Aндростендион - няма значение деня от МЦ

Progesterone /PROG/  - Прогестерон  -  само на 7 ден след доказана Овулация

Хормони на ЩЖ:
TSH ( Тиреотропен Хормон )  - на чист ден от МЦ
FT 3 ( свободен Т3 )  - на чист ден от МЦ
FT 4 ( свободен Т4 )  - на чист ден от МЦ

Антитела на ЩЖ:
ТАТ анти тиреоглобл. антитела / anti-Tg /  - няма значение деня от МЦ
МАТ анти микрозом.антитела / anti TPO /  - няма значение деня от МЦ

Хормони на НбЖ:
DHEA-S  -  Дехидроепиандростерон -сулфат   - няма значение деня от МЦ
17-OH Progesterone  -   17-OH Прогестерон - на 3 ден от МЦ

Хормони на панкреаса
Insulin / Серумен Инсулин / - няма значение деня от МЦ

Показатели за ЯР:
Inhibin-B / Инхибин Б / - 3 ден от МЦ
AMH  / Анти-Мюлеров хормон / - 3 ден от МЦ, заедно с Inhibin-B или самостоятелно - няма значение деня от МЦ
- желателно е да се пускат заедно, защото се тълкуват заедно


Справка за Изследванията - по договор с НЗОК, 2012г

Лабораторни тестове - промо пакети

Старата тема

# 1
  • Мнения: 77
Здравей, Денис, не съм си мислела, че ще дойде този ден, но ей на. Не мога да си разтълкувам изследванията като чета референтните стойности. Моля за малко насока.  Взех да си мисля, че съм в менопауза. Grinning Изследванията са направени на 4ти ден от цикъла. На 32 г съм. Благодаря предварително.
 



Извинете, обърках единия файл.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 00:12 от AnMary

# 2
  • София
  • Мнения: 25 611
Здравей!
Изследванията не показват пременопауза.
ЛХ е висок, но причината може да е ранна О. /  и е изследван на 4-ти, а трябва да е на 3-ти ден от МЦ - друга причина да е по-висок/.
Може да имаш и ПКЯ - трябва да те видят на УЗ

# 3
  • Мнения: 3 417
Както и предположих, скапаният E2 и сега като се оказах права, какво да правя се чудя.......Иначе гледам да спазвам диета, пия добавки, ама......а искам и да забременявам, но и да не ми се скапе организма. Като гледам колко потресаващо нисък е прогестеронът, но то е сигурно заради високият естроген

Майка ми е оперирана към хормоночувствителен рак на гърдата и съвсем настръхвам Sad

Иначе е взета пробата днес, но след обяд, бях пила кафе и яла ябълка и малко белвита, това дали има значение, според мен не?

Между другото се усетих и по графиките. Защото имам изразена двуфазност, но от 2-3 години държа ниска темп. във втората фаза. 36.9 максимум, а преди не беше така , държах 37,1-2. Ехографски винаги имах овулация...........та остават скапаните хормони.

# 4
  • Мнения: 77
Здравей!
Изследванията не показват пременопауза.
ЛХ е висок, но причината може да е ранна О. /  и е изследван на 4-ти, а трябва да е на 3-ти ден от МЦ - друга причина да е по-висок/.
Може да имаш и ПКЯ - трябва да те видят на УЗ


Благодаря, Денис, бях преди 3 месеца на УЗ и нямам ПКЯ. Поне от кисти до сега не съм страдала. Имам миома, но тя едва ли нещо бърка. Овулацията ми е късна около 17 ден при 29 дневен цикъл. Ще го пусна другия месец пак на 3ти ден. Заедно lh fsh

# 5
  • Мнения: 8
Здравей, Денис ,моля те да коментираш изследванията на една приятелка.Правени са на 2-ри ден от МЦ,защото ми казва ,че на 3-ти вече и свършва и почти няма течение.Тя е на 40 години ,няма деца,ходила е само на някакъв пишман гинеколог,който нищо не и е диагностицирал.Тези изследвания са правени в Център за репродуктивна медицина по мое настояване.Но бих искала да коментираш резултатите .И да дадеш съвет на какви доктори да ходи и какво друго да си изследва.
Inhibin - B    18.92    pg/ml       21 - 53
AMH         0.12      ng/ml       0,03 - 5,47
FSH         8.83        mIU/ml     фоликуларна фаза-3.50-12.50,
LH         7.76        mlU/ml     фоликуларна фаза-2.4-12.6,
Estradiol (Е2)     164.4   pg/ml     фоликуларна фаза-12.4-233
Prolactin          21.32   ng/ml       3,34 - 26,72
Testosteronе     0.510   ng/ml       жени 0.1-0.75
DHE-S         225.900     ug/dl    (18-21 год. 51-321, 21-30 год. 18-391, 31-40 год. 23-266, 41-50 год. 19-231, 51-60 год. 8-188, 61-70 год. 12-133, над 71 год. 7-177  )

# 6
  • Мнения: 207
Ето и моите изследвания с ниския страдиол. Бях хи качила в предната тема , след като е направена новата

# 7
  • Мнения: 4
Здравейте, накратко моята история - правим опити от 6 месеца, направихме всички изследвания - проходими тръби, имам ПКЯ, нямам овулация, високо ТСХ, инсулинова резистентност, ММ е с 4% морфология. След 2 месеца стимулация с Клостилбегит, днес излезе кръвният ми тест на един ден закъснение - 165 mU/ml. (на седмото небе съм)

Въпросът ми е, мога ли да продължавам да пия Метфогама 2000 mg на ден, дуфастон 2 по 1, ел тироксин 25mg. ТСХ тествано днес е 3.5, което също ме притеснява, и не знам дали да не увелича дозата на елтирокса. Благодаря ви Simple Smile

# 8
  • София
  • Мнения: 25 611
Здравей, Денис ,
Скрит текст:
моля те да коментираш изследванията на една приятелка.Правени са на 2-ри ден от МЦ,защото ми казва ,че на 3-ти вече и свършва и почти няма течение.Тя е на 40 години ,няма деца,ходила е само на някакъв пишман гинеколог,който нищо не и е диагностицирал.Тези изследвания са правени в Център за репродуктивна медицина по мое настояване.Но бих искала да коментираш резултатите .И да дадеш съвет на какви доктори да ходи и какво друго да си изследва.
Inhibin - B    18.92    pg/ml       21 - 53
AMH         0.12      ng/ml       0,03 - 5,47
FSH         8.83        mIU/ml     фоликуларна фаза-3.50-12.50,
LH         7.76        mlU/ml     фоликуларна фаза-2.4-12.6,
Estradiol (Е2)     164.4   pg/ml     фоликуларна фаза-12.4-233
Prolactin          21.32   ng/ml       3,34 - 26,72
Testosteronе     0.510   ng/ml       жени 0.1-0.75
DHE-S         225.900     ug/dl    (18-21 год. 51-321, 21-30 год. 18-391, 31-40 год. 23-266, 41-50 год. 19-231, 51-60 год. 8-188, 61-70 год. 12-133, над 71 год. 7-177  )
Здравей!
Изследванията показват, доста намален, почти изчерпан ЯР. Да се консултира със специалист по репрод. медицина.
Е2 е висок, може да има и киста - желателно е да се направи УЗ-преглед.
Пролактинът е висок, трябва да се провери през втората половина на МЦ.
Да изследва също Инсулин + Глюкоза, на гладно.

ТСХ, Т4, ТАТ и МАТ - също трябва да се проверят.


Ето и моите изследвания с ниския страдиол. Бях хи качила в предната тема , след като е направена новата
//imagizer.imageshack.us/v2/50x50q90/922/OQdJrl.jpg
Да, Е2 е нисък - може да е лабор. грешка.
КЗ е висока. Не изследва ли и Инсулин?
Другите са добре.


Здравейте, накратко моята история - правим опити от 6 месеца, направихме всички изследвания - проходими тръби, имам ПКЯ, нямам овулация, високо ТСХ, инсулинова резистентност, ММ е с 4% морфология. След 2 месеца стимулация с Клостилбегит, днес излезе кръвният ми тест на един ден закъснение - 165 mU/ml. (на седмото небе съм)

Въпросът ми е, мога ли да продължавам да пия Метфогама 2000 mg на ден, дуфастон 2 по 1, ел тироксин 25mg. ТСХ тествано днес е 3.5, което също ме притеснява, и не знам дали да не увелича дозата на елтирокса. Благодаря ви Simple Smile
Браво и тихичко Честито! Hug
Повтори ЧХГ след 3 дни, заедно с Прогестерон и ТСХ.

За Метфогаммата се консултирай с лекаря / дозата, която приемаш не е малка/
За прогестина - консултация с АГ.
За Л-Тироксина, не го спирай и след като провериш ТСХ се консултирай с лекаря, който ти го е назначил / но той не се спира при бременност - важен е за развитието на бебчо/

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 18:30 от denis.

# 9
  • Мнения: 3 417
Денис, може ли да коментираш и моите резултати, в понеделник съм на преглед, ще ти сложа и графиката, защото и тя е странна?



# 10
  • София
  • Мнения: 25 611
Денис, може ли да коментираш и моите резултати, в понеделник съм на преглед, ще ти сложа и графиката, защото и тя е странна?
//imagizer.imageshack.us/v2/50x50q90/922/BJ1HAO.jpg
Прогестеронът е нисък, Е2 е висок - прилича на ЛУФ.
Отиди утре да те видят на УЗ, поне да разбереш дали е това, защото, ако претърпи обратно развитие, остава незасечен/недоказан ... а това може да се случва или всеки МЦ, или през няколко МЦ , което създава проблем за зачеване. Ако се докаже ЛУФ, могат да се вземат някакви мерки.
Ще чакам да пишеш.

ПП.
ЛУФ се доказва трудно, а сега ти имаш и изследвания, които предполагат ЛУФ.

# 11
  • Мнения: 3 417
Те ме готвят за ин витро мен с МФ, утре няма как лекарят ми го няма чак в понеделник сутрин.

Би ли било проблем за ин витро?Само това съм нямала до сега

# 12
  • София
  • Мнения: 25 611
Те ме готвят за ин витро мен с МФ, утре няма как лекарят ми го няма чак в понеделник сутрин.
Би ли било проблем за ин витро?Само това съм нямала до сега
Не е проблем за инвитро, но покажи изследванията на лекаря си.
НСПВС могат да потиснат О. и те да са причината.

# 13
  • Мнения: 207
Не е грешка ниския естрадиол. Почнахме стимулация и тръгна нагоре. Не знаех, че ще пускам ПКК и съм пила кафе с мед 1 час преди изследването. Инсулин съм изследвала март месец. Беше леко завишен. Спрях тесто и сладко, започнах да играя гимнастика. Доктора каза, че това едостатъчно

# 14
  • София
  • Мнения: 25 611
Не е грешка ниския естрадиол. Почнахме стимулация и тръгна нагоре. Не знаех, че ще пускам ПКК и съм пила кафе с мед 1 час преди изследването. Инсулин съм изследвала март месец. Беше леко завишен. Спрях тесто и сладко, започнах да играя гимнастика. Доктора каза, че това едостатъчно
Ок.
Успех! И ще чакам новини  Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт