Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 юли 2018, 17:00 ч.

Хормонални изследвания - 8

  • 19 531
  • 224
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 26 338
Денис, би ли споделила мнение за тези резултати?
//imagizer.imageshack.us/v2/50x50q90/921/LPIjud.jpg
В12 е висок, ако не си направила почивка, поне 10-на дни от приема на В12 - добавка, най-вероятно е от това.
Вит. Д може да е по-висок, добре е да приемаш добавка вит.Д, но за дозата се консултирай с лекар.
ТСХ е добре, антителата - също, нямаш Хашимото.
КЗ и Инсулина са високи, консултирай се с ендокринолог, най-вероятно трябва да направиш обременяване с глюкоза.
Ще чакам да пишеш какво е мнението на лекаря Peace


Здравей отново Денис!

Скрит текст:
Излязоха ми АМХ и инхибин, другите още не са излезли.

Преди 3 месеца:
Скрит текст:
AMH ( анти Мюлеров хормон )   0.96   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)   83.00   pg/ml   40 - 200


Сега:
Скрит текст:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation   1.276   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)   13.357   pg/ml   40 - 200

Инхибин Б толкова нисък за напълно изчерпан яйчников резерв ли говори? Как е възможно да падне толкова бързо?
Здравей!
След определена възраст / което е много индивидуално/, ЯР доста бързо намалява, респ. АМХ и Инхибин В падат много по-бързо.
Консултирай се със специалист по репр. медицина и не губете време.

# 31
  • М
  • Мнения: 2 033
Денис, би ли споделила мнение за тези резултати?
//imagizer.imageshack.us/v2/50x50q90/921/LPIjud.jpg
В12 е висок, ако не си направила почивка, поне 10-на дни от приема на В12 - добавка, най-вероятно е от това.
Вит. Д може да е по-висок, добре е да приемаш добавка вит.Д, но за дозата се консултирай с лекар.
ТСХ е добре, антителата - също, нямаш Хашимото.
КЗ и Инсулина са високи, консултирай се с ендокринолог, най-вероятно трябва да направиш обременяване с глюкоза.
Ще чакам да пишеш какво е мнението на лекаря Peace

За вит.Б12 и вит.Д направих почивка около 14 дни. Иначе приемам метилиран Б12 и вигантол.

През януари правих обременяване с глюкоза и това бяха резултатите:



Назначиха ми диета и Сиофор 3х500мг.
Днес реших контролно да пусна КЗ и инсулин на гладно, да видя как са нещата. Нормално ли е при прием на лекарства и диета, нивата да са такива? А иначе като резултат съм отслабнала.

# 32
  • София
  • Мнения: 209
Благодаря ти Денис!

Поне мога да си поплача на спокойствие. утре ще посетя репродуктивен ендокринолог-гинеколог.

Пия все още фемостон и всичките добавки. Може би трябва да спра ДХЕА, въпреки, че репродуктивната лекарка каза да продължавам с него. Да попитам и теб - за високия естроген и андрогени дали мога д апия сао палмето и по колко мг? Май ще се откажа от идеята за забременяване, питам по принцип ..?

Само 17 ОХ Прогестерон не е излязъл още.

Скрит текст:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Чернодробна ф-я - разширен   Профил   *   *
***** Биохимия   пакет   *****   ***************
Общ белтък (Total protein)   76.10   g/l   64.00 - 83.00
Албумин (Albumin)   49.00   g/l   35.00 - 52.00
Билирубин - общ ( Total Bilirubin )   10.30   µmol/l   До 21.00
Билирубин - директен ( Direct Bilirubin )   3.67   µmol/l   До 6.00
АсАТ (GOT; AST)   13.00   U/l   До 32.00
АлАТ (GPT; ALT)   16.30   U/l   До 33.00
Гама ГТ ( GGT )   19.00   U/l   До 40.00
Алкална Фосфатаза ( Alkaline Phosphatase )   67.00   U/l   До 105.00
ЛДХ ( LDH )   252.00   U/l   240.00 - 480.00
ХБДХ ( HBDH; LDH1+LDH2 )   121.00   U/l   72.00 - 182.00
ЛДХ 5 ( LDH5 )   12.48   % от тоталното LDH   6.00 - 16.00
***** Кръвосъсирване   пакет   *****   ***************
% активност по калиб.крива   78.00   %   70 - 130
PT секунди   15.5   sec   11 - 15
INR   1.13      0.8 - 1.2; Терапевтични граници: 2 - 3.5
Фибриноген ( Fibrinogen )   3.04   g/l   2.00 - 4.00
Биохимия
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Триглицериди (Triglyceride )   1.18   mmol/l   Препоръчителна стойност до 1.70
Хормонален анализ
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Testosterone ( Тестостерон )   1.66   nmol/l   0.22 - 2.90
DHEA-S ( ДХЕА-С )   11.10   µmol/l   1.65 - 9.15
4 Androstenedione ( 4 Aндростендион )   7.710   nmol/l   1.396 - 11.866
17-OH Progesterone ( 17-OH Прогестерон)   Неготов   nmol/l   фол.0.30-2.42;лут.1.82-6.97;овул.0.91-4.24;менопауза 0.39-1.55
Секс Хормон Свързващ Протеин ( SHBG )   154.20   nmol/l   Ж: 27-128; M:20-49г.18-54; М: ≥50г. 21-77
Cortizol (Кортизол )   178   nmol/l   7:00-10:00ч.-124.2-662.4;15:00-19:00ч.- 49.68-179,4
ACTH ( АКТХ в плазма )   12.070   pg/ml   7.2 - 63.3

Край на справката.

# 33
  • София
  • Мнения: 26 338
Благодаря ти Денис!

Скрит текст:
Поне мога да си поплача на спокойствие. утре ще посетя репродуктивен ендокринолог-гинеколог.

Пия все още фемостон и всичките добавки. Може би трябва да спра ДХЕА, въпреки, че репродуктивната лекарка каза да продължавам с него. Да попитам и теб - за високия естроген и андрогени дали мога д апия сао палмето и по колко мг? Май ще се откажа от идеята за забременяване, питам по принцип ..?

Само 17 ОХ Прогестерон не е излязъл още.

Скрит текст:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Чернодробна ф-я - разширен   Профил   *   *
***** Биохимия   пакет   *****   ***************
Общ белтък (Total protein)   76.10   g/l   64.00 - 83.00
Албумин (Albumin)   49.00   g/l   35.00 - 52.00
Билирубин - общ ( Total Bilirubin )   10.30   µmol/l   До 21.00
Билирубин - директен ( Direct Bilirubin )   3.67   µmol/l   До 6.00
АсАТ (GOT; AST)   13.00   U/l   До 32.00
АлАТ (GPT; ALT)   16.30   U/l   До 33.00
Гама ГТ ( GGT )   19.00   U/l   До 40.00
Алкална Фосфатаза ( Alkaline Phosphatase )   67.00   U/l   До 105.00
ЛДХ ( LDH )   252.00   U/l   240.00 - 480.00
ХБДХ ( HBDH; LDH1+LDH2 )   121.00   U/l   72.00 - 182.00
ЛДХ 5 ( LDH5 )   12.48   % от тоталното LDH   6.00 - 16.00
***** Кръвосъсирване   пакет   *****   ***************
% активност по калиб.крива   78.00   %   70 - 130
PT секунди   15.5   sec   11 - 15
INR   1.13      0.8 - 1.2; Терапевтични граници: 2 - 3.5
Фибриноген ( Fibrinogen )   3.04   g/l   2.00 - 4.00
Биохимия
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Триглицериди (Triglyceride )   1.18   mmol/l   Препоръчителна стойност до 1.70
Хормонален анализ
Забележка:
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Testosterone ( Тестостерон )   1.66   nmol/l   0.22 - 2.90
DHEA-S ( ДХЕА-С )   11.10   µmol/l   1.65 - 9.15
4 Androstenedione ( 4 Aндростендион )   7.710   nmol/l   1.396 - 11.866
17-OH Progesterone ( 17-OH Прогестерон)   Неготов   nmol/l   фол.0.30-2.42;лут.1.82-6.97;овул.0.91-4.24;менопауза 0.39-1.55
Секс Хормон Свързващ Протеин ( SHBG )   154.20   nmol/l   Ж: 27-128; M:20-49г.18-54; М: ≥50г. 21-77
Cortizol (Кортизол )   178   nmol/l   7:00-10:00ч.-124.2-662.4;15:00-19:00ч.- 49.68-179,4
ACTH ( АКТХ в плазма )   12.070   pg/ml   7.2 - 63.3

Край на справката.
Според мен, да - ако не реагираш добре на ДХЕА или дозата е висока, се повишават ДХЕА, Е2 и/или Тестостерона.
Потърси второ мнение за приема на ДХЕА.
По-добре, не приемай нищо повече, за да не се усложни хормоналния дисбаланс, който имаш в момента.

Какъв ДХЕА приемаш?
- само ДХЕА, или
- 7Кето ДХЕА?

# 34
  • София
  • Мнения: 209
пише само   DHEA 50mg.... Не зная какъв е... Да спра всички добавки?

# 35
  • София
  • Мнения: 26 338
пише само   DHEA 50mg.... Не зная какъв е... Да спра всички добавки?
Taзи не е хубава форма и точно тя дава такива странични ефекти, които създават още по-големи проблеми, ако не се следят нивата на хормоните, които ти посочих.
Пусни ми на ЛС, да погледна какво  друго приемаш като добавки Peace

# 36
  • М
  • Мнения: 2 033
Денис, извинявай много, ще погледнеш ли и моя пост? Blush

# 37
  • София
  • Мнения: 26 338
Скрит текст:
Денис, би ли споделила мнение за тези резултати?
//imagizer.imageshack.us/v2/50x50q90/921/LPIjud.jpg
В12 е висок, ако не си направила почивка, поне 10-на дни от приема на В12 - добавка, най-вероятно е от това.
Вит. Д може да е по-висок, добре е да приемаш добавка вит.Д, но за дозата се консултирай с лекар.
ТСХ е добре, антителата - също, нямаш Хашимото.
КЗ и Инсулина са високи, консултирай се с ендокринолог, най-вероятно трябва да направиш обременяване с глюкоза.
Ще чакам да пишеш какво е мнението на лекаря Peace
За вит.Б12 и вит.Д направих почивка около 14 дни. Иначе приемам метилиран Б12 и вигантол.

През януари правих обременяване с глюкоза и това бяха резултатите:



Назначиха ми диета и Сиофор 3х500мг.
Днес реших контролно да пусна КЗ и инсулин на гладно, да видя как са нещата. Нормално ли е при прием на лекарства и диета, нивата да са такива? А иначе като резултат съм отслабнала.
Инсулинът е по-добре, но КЗ е висока - говори с лекаря си.
ИР не се лекува, тя само се контролира / с правилен режим на хранене, спорт, медикамент, добавки и т.н. - това си е просто определен начин на живот/
Може би ти трябва още време. Това, че си отслабнала е добре, но го прави бавно и разумно, за да не стресираш много тялото и да ти е по-лесно и приятно.  Следи и другите хормони - защото трудно ще успяваш, ако там има някакви отклонения.
Браво на теб! - на правилния път си Peace - трябва само воля и постоянство.

# 38
  • М
  • Мнения: 2 033
Благодаря ти много! Flowers Hibiscus
Аз всъщност проблеми с килограмите не съм имала никога. Даже хората около мен винаги са се чудили как си хапвам добре, а не ми личи Blush  И сега като ти казвам, че съм отслабнала, това означава от 56-7кг преди на около 52-3кг сега (167см съм). Просто си мислех, че свалянето на килограми е някакъв показател, че диетата и сиофора действат и очаквах други резултати днес... Confused
Репродуктивен специалист ми назначи изследването за ИР и излязоха тези резултати (от януари).

Кои други хормони да следя? Половите ли?

# 39
  • Мнения: 1 386
Денис, въпрос и от мен.
Възможно ли е ТСХ от 2,44, след два цикъла на противозачатъчни, да падне на 1,22 ? Мислех, че ще се вдигне от противозачатъчните.

# 40
  • София
  • Мнения: 26 338
Скрит текст:
Благодаря ти много! Flowers Hibiscus
Аз всъщност проблеми с килограмите не съм имала никога. Даже хората около мен винаги са се чудили как си хапвам добре, а не ми личи Blush  И сега като ти казвам, че съм отслабнала, това означава от 56-7кг преди на около 52-3кг сега (167см съм). Просто си мислех, че свалянето на килограми е някакъв показател, че диетата и сиофора действат и очаквах други резултати днес... Confused
Репродуктивен специалист ми назначи изследването за ИР и излязоха тези резултати (от януари).
Кои други хормони да следя? Половите ли?
Всички хормони са посочени на 1 стр. и е добре да се следят на 6 месеца, когато се правят опити за бебе и когато има някакъв хормонален дисбаланс, който се лекува, за който се приема медикамент.


Денис, въпрос и от мен.
Възможно ли е ТСХ от 2,44, след два цикъла на противозачатъчни, да падне на 1,22 ? Мислех, че ще се вдигне от противозачатъчните.
На кой ден от МЦ е изследван? /при 2,44 и 1,22/
Приемаш ли нещо за ТСХ /когато е бил 2,44/?

Може по-краткия прием на ОК, особено ако е нискодозиран, да не е успял да му повлияе и да потисне функцията на ЩЖ.

Лято е, ТСХ физиологично се понижава.
Приемаш ли някакви добавки или нещо от рода на ФБърнарите? МВ с йод?

# 41
  • Варна
  • Мнения: 432
Здравейте, гинекологът мо каза да си пусна LH и FSH, поради много нередовен цикъл, миналата година имаше месеци, в които ми идваше през 15 дни или пък закъсняваше доста. Пих 3 месеца Дуфастон и през това време всичко беше наред. И след това отново аномалии-закъснения от по 30, 40, 50 дни. Забелязах и промяна в цвета и т.н. На ехограф като ходих в края на март ми каза, че всичко е наред и не вижда причина да не ми дойде и ме прати да си пусна тези хормони, като съответно, не беше на 3 ден от МЦ по обясними причини. Та, резултатите са следните:
LH 69,20 mlU/ml   
FSH 39,46 mlU/ml
Както се вижда, никак не са добри. Направо ми каза, че показват менопауза и едва ли не, това е положението. На 38 години съм и второто си дете го родих през 2016 г. Та, реално, след раждането започна тази промяна. Моля, за мнение и съвет. Иска ми се, ако е необходимо, да си пусна и други изследвания, но какви не знам. Лекарят нищо друго не каза. В понеделник пак ще ходя да ме види, тъй като последния ми цикъл беше на 16.06 и от тогава никакъв го няма вече 2 месеца. Много съм объркана и притеснена.

# 42
  • София
  • Мнения: 26 338
Здравейте, гинекологът
Скрит текст:
мо каза да си пусна LH и FSH, поради много нередовен цикъл, миналата година имаше месеци, в които ми идваше през 15 дни или пък закъсняваше доста. Пих 3 месеца Дуфастон и през това време всичко беше наред. И след това отново аномалии-закъснения от по 30, 40, 50 дни. Забелязах и промяна в цвета и т.н. На ехограф като ходих в края на март ми каза, че всичко е наред и не вижда причина да не ми дойде и ме прати да си пусна тези хормони, като съответно, не беше на 3 ден от МЦ по обясними причини. Та, резултатите са следните:
LH 69,20 mlU/ml   
FSH 39,46 mlU/ml
Както се вижда, никак не са добри. Направо ми каза, че показват менопауза и едва ли не, това е положението. На 38 години съм и второто си дете го родих през 2016 г. Та, реално, след раждането започна тази промяна. Моля, за мнение и съвет. Иска ми се, ако е необходимо, да си пусна и други изследвания, но какви не знам. Лекарят нищо друго не каза. В понеделник пак ще ходя да ме види, тъй като последния ми цикъл беше на 16.06 и от тогава никакъв го няма вече 2 месеца. Много съм объркана и притеснена.
Здравей!
Високи са - показват проблем с функцията на яйчниците, най-вероятно си към края на пременопаузата.
Може да изследваш всички хормони посочени на 1 стр. за да се види къде още има проблем.
И не се притеснявай, може да приемаш добавки, които малко да удължат тази пременопауза и М да е по-редовна. Peace

# 43
  • Хасково
  • Мнения: 159
Здравейте! В София  в коя лаборатория си пускате хормони? За Бодимед - всички ендокринолози я препоръчват, но вече имам едно наум. Confused

# 44
  • София
  • Мнения: 26 338
Здравейте! В София  в коя лаборатория си пускате хормони? За Бодимед - всички ендокринолози я препоръчват, но вече имам едно наум. Confused
Цибалаб и Кандиларов

Общи условия

Активация на акаунт