Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 4 юли 2018, 17:00 ч.

Хормонални изследвания - 8

  • 13 865
  • 148
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 3 617
аз съм правила и на 2-3 ден и на 4-5 , няма голяма разлика, вкл. ТСХ и пролактин....... няма ли проблем, няма проблем, има ли проблем- има.

тсх-то и на "Чист" и на "мръсен" все си е ниско, а пролактина все си е висок.........другите нямам проблем, не и в тази ччаст на цикъла, естрадиола ми седи висок във 2-та част, за сметка на прогестеронът......

# 76
  • Мнения: 743
Моите излседвания са готови и ще се радвам на мнение.
Повечето неща, освен пролактина, са в норма.
ЛХ/ФСХ съотношението е 0,82. Не знам добре ли е или е ниско?
За пролактина съм майче най-притеснена, зяащото е НАД допустимите нива. Sad



ПС: Може ли по тези изследвания да се установи причината за високия пролактин - ПКЯ, щитовидна жлеза или др.? Или трябва да се правят допълнителни излседвания?
В събота съм при гинеколога ми и предполагам той ще ме изпрти при ендокринолог. Но това чакане ми се струва мноого дълго.

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 12:37 от Rocket

# 77
  • Мнения: 3 617
За пролактина спази ли, да не си яла и пила същият ден, без секс, алкохол и тежки трапези предишният ден и без много движения. сутринта, ппреди теста, аз само мия зъбите и отивам и после мия всичко останало......тества се до 2 часа след събуждане, като условието да си спал добре също?

# 78
  • Мнения: 743
Cherry, всичко спазих. Включително ме сложиха да лежа 10мин спокойно преди да ми вземат кръв.

# 79
  • Мнения: 3 617
Ами завишен е.....не е фатално, ще го коригирате. Аз бях на достинекс 1/2 на седем дни и го държах в норма без проблем, до тест, след това се спира. За зачеване се иска да е около 200, не повече, но при теб не е мноооого завишен, аз съм била с около 1200 единица и пак лесно го вкарахме в норма. Не се тревожи, лекарят ще ти назначи терапия и ще го коригирате.


ТСХ  е лееееко завишено, пусни витамин Д, сигурно си с дефцит и от там скача ТСХ-то.

# 80
  • Мнения: 743
Благодаря за коментара Cherry Simple Smile
Сигурно пролактина е причината за нередовната ми менструация и проблема с фоликулите и овулацията.
За ТСХ, аз мислех, че ми е в норма. Или поне в граници, според реф. стойности.

Последна редакция: вт, 16 окт 2018, 18:41 от Rocket

# 81
  • София
  • Мнения: 222
Доколкото знам/съм чела завишен пролактин в първата фаза на цикъла може да потисне овулация, а във втората част да пречи на синтеза на прогестерон. Също така ТСХ е добре да е под 2, нищо, че е в реф. стойности и завишеният ТСХ  може да е причина за завишен пролактин.

# 82
  • Мнения: 743
Мерси Лейс.
Явно аз бъркам референтните стойности и стойностите нужни за забременяване. До колкото разбирам за Пролактин те са около 200, а за ТСХ- под 2?
Ще взема направо да си запазя утре час и за ендокринолог, за да не губя излишно време.

# 83
  • Мнения: 5
Здравейте,мили момичета!   Миналата седмица бях на гинеколог,назначими изледвания-цитонамазка,микробиология и няколко хормона. Цитонамазката и микробиологията са ми перфектни,проблем имам със последното изследване, според  гинеколожката трябва да пия 6 мес. глюкофаж 3 х 500 мг, и РИХТЕР САЙКЪЛ БАЛАНС САШЕ  х 2 на ден.  Според Вас-как са ми изледванията,дали има нещо притеснително,защото вече доста време бебеправим,но не се получава.Разбира се,че си записах час при ендокринолог,но ще е след 1 седмица и ще се побъркам до тогава.
Глюкоза на гладно 5,2 ммол/л   реф. 2,8-6,1
Гл. на 60 мин- 9,5      реф до 8,9
гл. на 120 мин- 3,5  реф до 7,8
 
Инсулин- 21,27
Инсулин на 60 мин- 289,2
Инсулин на 120 мин 28,15

DHEA-s 17,11 ref. 2.68-9.34
Prolactin 593   ref. 102-493
Testosterone 2,5 ref.  0,22-2,9
  ASAT- 25,4  ref  < 31
ALAT  42,7  ref , 34


Благодаря ! Simple Smile

# 84
  • София
  • Мнения: 26 115
Здравейте,
Скрит текст:
мили момичета!   Миналата седмица бях на гинеколог,назначими изледвания-цитонамазка,микробиология и няколко хормона. Цитонамазката и микробиологията са ми перфектни,проблем имам със последното изследване, според  гинеколожката трябва да пия 6 мес. глюкофаж 3 х 500 мг, и РИХТЕР САЙКЪЛ БАЛАНС САШЕ  х 2 на ден.  Според Вас-как са ми изледванията,дали има нещо притеснително,защото вече доста време бебеправим,но не се получава.Разбира се,че си записах час при ендокринолог,но ще е след 1 седмица и ще се побъркам до тогава.
Глюкоза на гладно 5,2 ммол/л   реф. 2,8-6,1
Гл. на 60 мин- 9,5      реф до 8,9
гл. на 120 мин- 3,5  реф до 7,8
 
Инсулин- 21,27
Инсулин на 60 мин- 289,2
Инсулин на 120 мин 28,15

DHEA-s 17,11 ref. 2.68-9.34
Prolactin 593   ref. 102-493
Testosterone 2,5 ref.  0,22-2,9
  ASAT- 25,4  ref  < 31
ALAT  42,7  ref , 34
Благодаря ! Simple Smile
Здравей!
Имаш ИР и само с пиене на Глюкофаж и Инозитол, няма да си помогнеш много. Трябва и определен режим на хранене, добавки  и спорт.
Пролактинът е висок, както и ДХЕА.
Трябвада провериш ТСХ, Т4, Т3, ТАТ и МАТ, Андростендион и 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ ... за да може ендокринолога да определи къде точно е проблема и да ти постави точна диагноза.
Всичко се контролира, не се притеснявай.
Имаш висок АЛАТ /показва проблем с ЧДроб/  -каква е причината, лекар преценява -алкохол, медикаменти, наднормено тегло, неправилно хранене, заболяване.... както и ИР/
ПП.
Глюкофаж, започва се с ниска доза, по 1/2 табл. след хранене, първо по 1-2 табл./дн. и постепенно увеличаваш, до посочената доза ... и това продължава 5-6 дни.

# 85
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 16
АМХ  0,144
 На втори ден от МЦ са правени.
Естрадиол/Estradiol       102.4       pmol/L     жени- фол.фаза 55-411
LH       9.575       mIU/ml     Жени фол.фаза 1.2-12,50,
FSH       11.26       mIU/ml     Жени фол.фаза 3.2 - 15.0
имам ли шанс 

# 86
  • София
  • Мнения: 26 115
АМХ  0,144
 На втори ден от МЦ са правени.
Естрадиол/Estradiol       102.4       pmol/L     жени- фол.фаза 55-411
LH       9.575       mIU/ml     Жени фол.фаза 1.2-12,50,
FSH       11.26       mIU/ml     Жени фол.фаза 3.2 - 15.0
имам ли шанс 
Шанс - винаги има, колкото и безнадежно да е положението  Peace
АМХ е доста нисък, но той може да варира и затова трябва да се изследва с Инхибин В.
ФСХ и ЛХ са високи, показват НЯР.
Посети клиника по репрод. медицина - не трябва да губите време.
Опитай също с добавки, те, за кратко /6-8 -10 месеца/,  успяват да подобрят състоянието на половата функция, и увеличават шанса, особено ако се съчетаят с АРТ процедура, при доста намален ЯР /влияят много добре на АМХ и Инхибин В/.

# 87
  • София
  • Мнения: 985
Денис, би ли погледнала и моите изследвания.
3 ти ден от МЦ. Няколко антрални фоликула 4 по 9 мм, другите по-малки. Лигавица 4 мм.
Хормони:
Естрадиол 32,85 рс 27-122
ФСХ 8,19 рс 3,85-8,78
Стимулация от 3 до 7 ден фостимон 300
7ми ден
Естрадиол 341,7 pg/ml
Прогестерон 0.25 ng/ml
ЛХ-2.7 mlU/ml рс 2.12-10.89
8 ми ден 3 фоликула по 16-17 мм, 3 по 14-15 мм, лигавица 12 мм
Хормони
Естрадиол 457,1 pg/ml
Прогестерон 0,31 ng/ml рс 0.31-1.52
ЛХ - 2,5 mlU/ml
От 8 ми ден днес минавам на менупур 225, цетротид, утре пак същото в 16 ч., в 22.00 ч. Хориомон, във вторник пункция.
Как ти се струват нещата?

# 88
  • София
  • Мнения: 26 115
Денис, би ли погледнала и моите изследвания.
3 ти ден от МЦ. Няколко антрални фоликула 4 по 9 мм, другите по-малки. Лигавица 4 мм.
Хормони:
Естрадиол 32,85 рс 27-122
ФСХ 8,19 рс 3,85-8,78
Стимулация от 3 до 7 ден фостимон 300
7ми ден
Естрадиол 341,7 pg/ml
Прогестерон 0.25 ng/ml
ЛХ-2.7 mlU/ml рс 2.12-10.89
8 ми ден 3 фоликула по 16-17 мм, 3 по 14-15 мм, лигавица 12 мм
Хормони
Естрадиол 457,1 pg/ml
Прогестерон 0,31 ng/ml рс 0.31-1.52
ЛХ - 2,5 mlU/ml
От 8 ми ден днес минавам на менупур 225, цетротид, утре пак същото в 16 ч., в 22.00 ч. Хориомон, във вторник пункция.
Как ти се струват нещата?
Според мен са добре - стискам палци и ще чакам новини Peace

# 89
  • София
  • Мнения: 985
Благодаря! Дано са добри новините.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт