Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 23 ноем. 2004, 18:50 ч.

Как да съхраня половин тиква?

  • 963
  • 5
  •   1
Отговори
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Имам 1 голяяяма тиква,искам да направя тиквеник,но ще ми е нужна само половината...Как да съхраня за по-дълго време другата,ще я сложа в хладилника,но няма да издържи дълго.Седи в къщи отдавна,но не смея да я срежа Embarassed

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 030
Режеш, белиш (по желание), в торба найлонова - и във фризера.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 948
Цитат на: buubinka
Имам 1 голяяяма тиква,искам да направя тиквеник,но ще ми е нужна само половината...Как да съхраня за по-дълго време другата,ще я сложа в хладилника,но няма да издържи дълго.Седи в къщи отдавна,но не смея да я срежа Embarassed

Зависи после на какво ще я правиш...аз я настъргвам и във фризера....После става чудесен тиквеник.
Другото е- сварявам я на крем (то всъщност само в тези два варианта я хапваме) и също го прибирам във фризера.
Предполагам, че за печене няма да можеш да се съхрани разрязана.
Помня едно време дядо купуваше една голяма бяла тиква и я прибираше в мазето, с ябълка забодена на дръжката. Така на Нова година хапвахме печена тиква Grinning

# 3
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
Ами режеш я, настъргваш я, половината ползваш за тиквеника, а другата - в камерата или фризера за следващия път.

# 4
  • София
  • Мнения: 1 187
Нарязваш на пярченца и в найлонови пликчета.

# 5
  • у дома
  • Мнения: 2 606
Благодаря ви,значи ще я настържа и бам във фризера newsm10

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт