Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 5 юни 2006, 09:56 ч.

как правите пържени кюфтета?

  • 48 841
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
  • в Tara
  • Мнения: 3 291
о, и яйце слагам разбира се. него го забравих...
другия път ще пробвам с кимион.

# 31
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 279
Освен кайма слагам: лук, яйца, сварен морков, черен пипер, изкиснат хляб.

# 32
Здравейте! Аз много си харесах една рецепта от "Кулинарен журнал" за кюфтета-бухтички. Цитирам (така  ги и правя) по памет:
0.500 кг. кайма
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. вода
2 яйца (или 1 по-голяма)
сол, черен пипер, кимион, магданоз, кромид
1ч.л. сода бикарбонат
Всичко това, без содата, го обърквам и го оставям да престои да си поеме подправките. Преди да почна с пърженето, добавям и содата. Със супена лъжица се взима от сместа и се пържат като бухтички. Стават много бързо и лесно и напоследък само така правя пържени кюфтета.

# 33
  • Мнения: 4 546
кайма, чубрица, вегетина, лук, кисело мляко. обърквам, оформям кюфтета и оставям за няколко часа в хладилнкика. след това пържа. обаче, харесват ми повече като не са врели
и накиснат хляб

Последна редакция: ср, 21 юни 2006, 17:06 от herelina

# 34
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 301
сол, настърган лук, хляб, червен пипер, черен пипер, кимион, 1 яйце

ще пробвам да сложа и чесън следващият път  Grinning

# 35
  • Мнения: 383
0.500кг кайма(сол не добавям,защото се оказа,че солят на поразия каймата,добре,че опитвам предварително);
1/2 ч.л. чубрица ,натрошена много ситно
1/2 пакетче кимион ,млян
1/2 ч.л. чер пипер млян
4 суп.л. суха готова универсална смес за панировка със сусам(тъй като я намирам много рядко,и запасите ми свършват,към обикновена суха панировка добавям сусам);
3 суп.л.сухо картофено пюре
нарязан на ситно зелен лук
нарязан на ситно пресен магданоз
1 накисната филия сух хляб
   Омесвам,овалвам в галета и пържа.От сусама имат един много приятен вкус.Обичам ги студени обаче,горещи ги ядат най-често гостите.

# 36
В каймата слагам средата на натопен в прясно мляко и изцеден хляб, яйце, лъжица кисело мляко, щипка сода бикарбонат, смлян черен пипер, лук, чубрица

# 37
  • Мнения: 293
 HugЕто мойте кюфтета ,който правя от както се завърнах .Много ги харесах там и сега хи правя у дома.
                                     ''Булети''
Кайма
2яйца
50гр. настърган кашкавал (2с.л.)
3 филии сухар или 1 ч.ч. галета
2-3 с.л. прясно мляко
чесън на прах
черен пипер
риган

Всичко се омесва .Престоява около 10-15 мин. И оформяме по-големи кюфтета.Пържим ги на по слаб огън защото  са по големи и отвътре остават сурови.Ако ви останат могат да се замразят и при нужда  затопляме в микровълновата.
 Hug

# 38
  • Мнения: 81
Ето и мойта рецепта/стават много сочни/:
500 гр кайма
2 глави лук/нарязан на ситно/
1/2 пак./около 200 гр./ галета
2 яйца/белтъка на едното яйце остава за пърженето/
1 суп.л-ца кис.мляко
чубрица
магданоз
мащерка
вегета
и малко сол/във вегетата има също/
Първо се смесват подпрвките с лука, кис.мляко и яйцата. След това се прибавя каймата и се омесва хубаво. Може да опитате и с миксер.
От готовата смес се правят кюфтета /големината по желание/ . Белтъка с щипка сол се разбива с миксера. Преди да се пържат кюфтенцата се потапят в белтъка. Изпържените кюфтета се изваждат с решетъчна лъжица, за да не им изтече сока.
Добър апетит!
Надявам се, че ще ви харесат!  chef  chef
Моят направо ги обожава!/имам предвид,че не е бг/

# 39
  • Мнения: 127
кайма(500 гр),лук(настърган или накълцан много ситно),яйце,филия хляб(накиснат във вода),чубрица(понякога и босилек),равна чаена лъжичка сол . после овалвам кюфтетата в брашно и така ги пържа
И аз така, обаче като омеся каймата я оставям половин-един час да престои в хладилника и после, както radeto - овалвам в брашно и пържа. Страшно много ги обичам

# 40
  • Мнения: 2 804
Аз слагам :
Кайма
1-2 яйца
сол
Кимион
индийско орехче
черен пипер
1 чушка по възможност 4ервена на цвят
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
магданоз
малко нашкавал настърган на много ситно
галета или хляб намокрен във вода и истискан от нея
Та чесъна,чушката , магданоза и лукът нарязвам възможно най-наситно омесвам с яйцето ,каймата,галетата и подправките и оставям да престои 30 минути преди да почна да пържа кюфтенцата предварително оваляни в брашно.

# 41
Аз слагам и кисело мляко с щипка сода когато замесвам каимата,стават по-пухкави.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт