Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 90
Здравейте,

Пускам я тази тема не за да се жалвам, а да помоля за съвет. Отидох на фризьорка в Лозенец. Там ми е за втори път и предишния път останах много доволна (най-вече от това, че ми говореше в какво състояние ми е косата, какво бих могла да направя и ми я направи розова с шампоан, което ми е мвчта от отдавна).

Сега обаче нещата бяха толкова различни от предишния път, че си ховорих с шефката й за нея. Не ми е чак такъв проблем ще беше намусена през цялото време или че не си направи труда да изчисти от предишната подстрижка или че като й падна на (покритата с косми от предишната клиентка) земята четката, с която ми боядисвале косата тя си я вдигна и продължи да маже.

Проблем ми е следното: не ми сложи никакъв скалп протект. Цвета, който направи няма нищо общо с този, който исках ... не са и в една и съща цветова гама. И като ме сушеше със сешоара буквално цялото ми теме се затопли.

Страхувам се, че тази злобарка, която се оказа и че напускала този салон да се премести в друг на Цветна Градина, нарочно ми съсипа всички фоликули на косата и накрая със сешоара я досъсипа.

Можете ли да ме посъветвате какво да направя при такова изгаряне на скалпа: веднъж от боядисване и втори път от сешоар.

# 1
 • Мнения: 438
Как така изгорила скалпа? Усещаш ли раздразване, опъване или сърбеж? Може би мек шампоан, но най-добре лекар.

# 2
 • Terra incognita
 • Мнения: 1 985
Мисля, че малко преувеличаваш.

# 3
 • Мнения: 90
Усещам парене точно на темето и това е няколко часа след като бях при нея. Сложих си ампула за подхранване на скалпа преди около час. Преди това имах чувството, че ми се е подпалило темето.

# 4
 • Terra incognita
 • Мнения: 1 985
Е добре де, ако това се е получило в процеса на изсушаване, би трябвало още на момента да го усетиш и съответно да й направиш забележка.
От боя ми се струва малко вероятно да ти изгори скалпа, освен ако не е работено с блондор или силен оксидант....

# 5
 • Мнения: 438
Преспи тази нощ, утре може вече да си добре. Грешките при фризьо ри не са чак толкова страшни, коса се реже и расте. Нервите не трябва да се съсипват току-така.
Ако сешоарът ти се стори твърде горещ веднага се дърпаш напред, така фризьорката разбира, че има проблем.

# 6
 • Мнения: 1 695
То така се гори скалп, всички ги гледам ходят плешиви по улицата, един фоликул не им е останал на главата от разни злобарки...

Момиче, пий един валериан и една чаша вино, сложи си една маска на косата и провери дали не си алергична към боята, вместо да се пениш за съсипани фоликули и затоплено теме.

# 7
 • Мнения: 90
Момиче, пий един валериан и една чаша вино, сложи си една маска на косата и провери дали не си алергична към боята, вместо да се пениш за съсипани фоликули и затоплено теме.

Не знам дали проблема е в четенето или в разбирането, но ще заложа на разбирането.

Валериана и виното не по магат за изгорен скалп. Ако смятате, че помагат - слагайте си ги на своята глава.

Ходих два пъти при тази злобарка. Първия път ми сложи скалп протект и нямах проблеми след това. Този път не ми сложи. Питах я защо не сложи и отговорът беше троснато: Така съм преценила. Нали се сещате, че когато моята коса, а не нейната ще пострада след това проблемът е във фризьорката, не в боята. Слабо ме интересува дали й свършва боята от моят цвят или не, дали си "пази" скалп протектът, аз в момента седя пред нея и аз искам конкретен цвят, а не някакъв измислен забъркан от нея, т.к. не успя да ме убеди да си сложа друг цвят, а този, който исках нямаше доблестта да си признае, че го няма.

Прочетете пак темата и ако пак не разберете какъв съвет търся, дори и аз няма да мога да ви помогна с разбирането.

И да - на втория ден от боядисването вече ми пада косата със фоликулите, което не е нормално.

# 8
 • Terra incognita
 • Мнения: 1 985
Всяка  фризьорка забърква по няколко бои, за да получи най- подходящия цвят за твоя случай.
Без да я познавам съм сигурна, че не е злобарка, по- скоро ти си с големи претенции и очаквания. Като не ти е харесала работата й, отиваш при друга.
След боядисване е нормално да ти паднат няколко косъма.
И да, пий си валериана и виното. Може да не ти успокоят изгорения скалп, но нервите ти -със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт