Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 1 659
И родилката е била синя от натиска
и бебето е увредено с пареза на едната ръка и мозъчен оток .
Съвсем скоро имаше същия случай в Плевен
пак почина родилката и бебето увредено

# 16
 • Мнения: 29 154
Случаят е, че и начупват ребрата, пробиват белия дроб и умира.

Съжалявам...
Влязох в темата за да разбера какво наричат "скачане", защото не си представям някой лекар да се е качил върху раждаща жена и да скача по корема ѝ.

# 17
 • град-държава
 • Мнения: 5 115
Моя приятелка и бебето 'и стигнаха до "скачане отгоре им+форсепс", куп проблеми за нея и бебето, и кошмарно раждане изцяло по вина на екипа. Заради лоша преценка, грешни решения, изобщо пълно безхаберие и познатата картинка в държавни родилни отделения. Предизвикано и форсирано раждане, окситоцин, мъки, падат тонове... но поне оцеляха. А със съвременното развитие на пренаталната диагностика и вниманието, с което се проследява една бременност в днешно време, лошите вероятности за развитие при даден случай могат да се предвидят в голяма степен.
Ужасно е, че в 21в млади, прави и здрави момичета си отиват по време на раждане.

# 18
 • Мнения: 9 493
http://bnr.bg/post/101008958/33-godishna-rodilka-pochina-v-oblas … -bolnica-v-sliven

Най-уникалната простащина и мърлявщина е, че разследващите тепърва щели да изземат документацията по случая. Това свидетели, мидетели, няма такива работи. Ще вземат документацията по някое време, достатъчно за да я направят убийците и осакатителите, както им изнася.

# 19
 • Мнения: 16 846
Брутален си е методът, няма какво да се лъжем. Особено когато ти го прилагат на теб, с допълнителния психически натиск и навикване как ще си умориш детето, защото не напъваш достатъчно... Друг е въпросът, че понякога от две злини трябва да се избере по-малката.
На мен ми стана любопитно – има ли нормално раждала, на която да не са ѝ "скачали" по корема? Защото и аз съм в групата на подложените на този метод... При мен се изразяваше с внезапен натиск на лакътя на лекарката върху диафрагмата ми, подсилен от подскока ѝ във въздуха за по-голяма тежест. Затова го наричат и "скачане".
Между другото, ребра се чупят и при оказване на първа помощ чрез изкуствено дишане и масаж на сърцето.

ПП Ох, и окситоцинът, да. Този изтънчен метод за изтезание на родилките.

# 20
 • Мнения: 9 493
Разбира се, че се чупят при масаж на сърцето - който се случва, когато няма друг начин, да се помогне на човека, май?

Спешно секцио се организира за 20 минути - да я смелят е отнело повече, а да се предвиди такова, не е никак трудно със съвременната техника и начини за проследяване на бременност.

# 21
 • Мнения: 16 846
Е, не всяко нормално започнало раждане завършва без проблеми. Понякога се случват разни непредвидени неща. Неслучайно битува изразът, че родилката е с единия крак в гроба. Лекарите не са магьосници.
Друг е въпросът при възникнало усложнение дали реагират адекватно и компетентно.

# 22
 • град-държава
 • Мнения: 5 115
Аз раждах със секцио, но около мен е нямало други разкази за "метода" и в интерес на истината също мислех, че отдавна е отречен и не се практикува.

Последна редакция: сб, 18 авг 2018, 20:21 от Vermilion`

# 23
 • Мнения: 3 658
Да, варварския метод още се прилага. И на мен ми натискаха корема жестоко, родих преди по - малко от 3 години. Дали е било наложително не знам, мисля си, че по - скоро не, тоновете на бебето си бяха добри, но е възможно и да не съм напъвала ефективно според техните критерии...Резултатът е, че ребрата ме боляха повече и от шевовете, бях синя три седмици, не можех да се завъртя в леглото или да си поема въздух без болка и към днешна дата имам увреден нерв в областта на ребрата в ляво, който редовно ме боли и първите пъти докато разбера какво е мислех, че получавам инфаркт.
Поне съм жива де и детето ми е добре. Тази жена обаче не е имала подобен късмет...
Това да потрошиш съвсем буквално родилка в болница в 21 век не знам как се нарича...
След като и бебето е с увреждания очевидно колко докторите са си свършили работата и колко не е в тях вината.
Да почива в мир жената, а на екипа, извършил раждането дано се намери кой да им изпотроши техните ребра и да им пукне белия дроб! Като в България няма съд за подобни престъпления, поне Господ да ги съди!

# 24
 • Мнения: 9 493
Ами не протича, моето първо раждане, уж нормално, завърши със секцио - 20 минути - вижда се, как се закучва ситуацията, на носилката, упойка, влиза хирурга и вади.

# 25
 • Мнения: 16 846
Имала си късмет. Ако знаеш колко случаи знам за починали или увредени бебета, защото лекарите не са направили спешно секцио, ами са се мъчили да извадят бебето с всички останали методи.
Спирам по тази тема, все пак тук четат много бременни жени, няма нужда да ги стресираме допълнително.

# 26
 • Мнения: 457
Брей, значи било нормално викате, да и пробият дробовете със счупени...
Ми да благодари на екипа освен семейството?
Човекът пита дали методът се практикува и хората просто отговарят. Не, не е нормално и само тъпанар може да си помисли, че е съвсем наред да умреш, докато раждаш. Точно в тази тема няма нужда от циркове.. поне според мен. Методът се практикува, смотан е, но това е факт. Къде е забранен??

# 27
 • Мнения: 29 154
И аз съм родена с форцепс, мислех, че отдавна е отречен, но явно не.

# 28
 • Мнения: 4 629
Момичета мисля, че форцепсът е нещо като вакум, с който изсмукват бебето. Това е различно от товаот което е починала жената. Форцепсът е забранен, защото причинява увреждане наречено акушерска ръка и децата не могат да си ползват едната ръка.
Моето първо раждане беше ужасно. Не искам да си спомням. Загубих много кръв и едва не умрях. Радвам се, чевсичко приключи благополучно. дано не се случват повече такива инциденти.

# 29
 • Мнения: 1 659
Уф, намерих го случея в Плевен .
https://www.24chasa.bg/novini/article/6988623
Тук пък е трябвало секцио , но упойката се оказала причина за смъртта .
Не знам докъде са стигнали със разследването , но трябва да има съдени лекари и
да се разбира от обществото къде е грешката. Това са големи трагедии.
Почернят две смейства които чакат най щастливото събитие и накрая
родители губят дъщеря , съпругът губи съпругата си и получават увредено дете
В 21 век сме , и по полето когато са раждали не са умирали така родилки .
Много гнила ми се струва цялата система на здравеопазването тук .

Общи условия

Активация на акаунт