Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 авг. 2018, 17:26 ч.

Cartoon Network 2017/18

 • 4 161
 • 23
 •   1
Отговори
 • 1
 • 2
 • Всички
 • Мнения: 3
Какво мислите за Cartoon Network през последните 2 години?

# 1
 • Мнения: 467
Според мен този канал не е подходящ за малки деца.
Самата аз го гледах във възрастта над 12-13 години.
Бях изумена когато ми казаха, че го пускат във втора яслена група на държавна детска градина.

# 2
 • Мнения: 3
Вижте го сега не е за възрастни вече

# 3
 • Мнения: 214
Не го пускам на децата си.

# 4
 • Мнения: 3
Жалко че не го пускате

# 5
 • Мнения: 48
Нищо общо с това , което беше преди години. Няма да го пусна на дъщеря ми,по-добре да гледа looney tunes или tom&jerry в тубата или да и сваля някой филм (Красавицата и звяра , Палечка и др.)

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 1 495
И аз не го пускам на децата си. Не го намирам за подходящ за деца на каквато и да е възраст.

# 7
 • Мнения: 7 532
У нас също този канал не е на почит. Не го харесват децата ми, не го харесваме и ние като родители.

Жалко че не го пускате

Защо да е жалко? Сподели ни какво изпускаме като не го гледаме?

# 8
 • Мнения: 275
Също не го одобряваме и забранихме на сина ни да го гледа /на 6 години е/.
Защо?
Ами да започнем с чисто визуалната страна на нещата. Повечето от героите не можеш да разбереш какво представляват, други са чисто изродски нарисувани.
Внушават агресия.
Не мисля, че може да се научи нещо полезно от там.
Мога и примери с картинки от анимациите да дам, ако е нужно.
Simple Smile

# 9
 • Мнения: 2
Според мен повечето хора в този сайт нямат никакво понятие от добри анимации и очакват всичко да става за 4-годишни и да е изцяло образователно без никакви конфликти, сюжет и развитие на героите.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 1 495
Какво означава "добри анимации"?
Колкото хора, толкова и вкусове. Втората жена на баща ми пък беше твърдо против всякакви филмчета на Дисни. Аз предпочитам да пусна Дисни вместо  Cartoon-а. Всеки с разбиранията си. На този етап от развитието на децата ми, предпочитам да контролирам какво гледат и това, което гледат не искам да е в разрез с моите разбирания за естетика или възпитание.

# 11
 • Sofia
 • Мнения: 1 495
Далеч не лишавам децата си от анимационни филмчета. Гледат всеки ден, когато и колкото поискат. Не съм от майките, които забраняват телевизия. Също така не гледат само образователни филмчета, гледат всякакви. Също съм на мнение, че от анимациите може да се научи много. Просто отказвам да им пускам този канал (дори не знаят за неговото съществуване). Не мисля, че единствено филмчетата по СN развиват въображението и имат някаква поука. На мен героите в CN ми приличат на изроди и не искам децата ми да намират подобни грозотии за нормални, камо ли за хубави. Държа да развият някакво чувство за естетика, освен всичко останало.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 13:17 от brin de muguet

# 12
 • Мнения: 275

Имам предвид филми като "Време е за приключения" /с кучето Джейк и човека Фин/, "Невероятният свят на Гъмбол" и други подобни.
Не мисля че са подходящи за деца на 6 и по-малко години.
Въображението на детето може да се стимулира по други, по-подходящи начини.
Всеки преценя за себе си.
Нямам намерение да убеждавам хората.
Въпросът беше какво мислим - ами ето, казах го. Не ми харесват! Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 14:53 от Tatti

# 13
 • Мнения: 2
Нормално е да има по-мрачни анимации, неподходящи за деца в предучилищна възраст, все пак основната цел на канала е да е анимационен, не детски. Трябва да има нещо за по-големите, все пак има доста тийнейджъри и възрастни, които също гледат анимации. Въпреки че Disney Channel и Nickelodeon също имат някои хубави анимационни заглавия (извън Junior), бих казал, че Cartoon Network е най-прогресивен като цяло и гледа да предложи по-нестандартни анимации, в което няма нищо лошо, защото анимациите са широка форма на медия и не трябва да се цикли на едно място. (Говоря главно за оригиналните им продукции, не за купените неща.) Сега, разбира се, има някои лоши сериали в момента, (които донякъде идват именно заради мрънкащи родители) без които каналът би бил в по-добро състояние, и бих добавил малко повече истински екшън сериали и класики, но и сега е окей положението, дори да не е в разцвет.

И както Кевин каза, ограничаването на детето от Cartoon Network не е начинът, а просто трябва да го възпитате правилно, за да разбира кое е правилно и кое не.

# 14
 • Мнения: 467
Cartoon Network е един от любимите ми канали още от 12-13 годишна възраст. Споделям голяма част от мнението на Кевин, но!темата е публикувана в раздел деца от 1 до 6 години. По мои скромни наблюдения, децата в тази крехка възраст не разбират какво гледат, трябва някой родител да седи и да обяснява какво и защо става на екрана, без значение дали е великолепната анимация на Дисни или който и да е детски канал, но както знаем телевизията се използва като достъпна бавачка и детето се оставя безконтролно време пред телевизора. В тази възраст децата имат нужда от игри, движение, развитие на фина моторика, но по площадките чувам, че 3-годишните играят на Костенурките нинджи и прочие.... Е, мерси, за такова въображение! Вкарани от малки в рамки, истински роби на рекламната индустрия Sad

# 15
 • Мнения: 131


По темата: мен изобщо не ме бърка как изглеждат героите, … НО ... всяка втора реплика завършваща на „бе“ и “ма“, постоянни обръщения и квалификации от типа на „глупак“, „тъпак“, … „… колко си грозна?!“ и т.н. не са ОК за която и да е възрастова група с прилично възпитание и вкус.

И съвсем не се виня за възпитанието на детето си – CN му бе забранено дълги години, докато стигне до момента, в който може само да преценя кое е стойностно или не… И ето … този момент дойде – само избира какво да гледа и по свое желание прескача канала, защото знае, че това не е нормално общуване, нито пък е достатъчно добро за художествена измислица.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 14:20 от Tatti

# 16
 • Sofia
 • Мнения: 1 495
Нормално е да има по-мрачни анимации, неподходящи за деца в предучилищна възраст, все пак основната цел на канала е да е анимационен, не детски. Трябва да има нещо за по-големите, все пак има доста тийнейджъри и възрастни, които също гледат анимации.
Както написа Бананамама, тук сме в раздел "деца от 1 до 6год." Ако децата ми бяха тийнейджъри и решат да гледат СN, еми свободни са да гледат каквото им харесва (ако им харесва), аз само ще им споделя моето мнение.
Но за деца до 6 г. CN, не благодаря.

Последна редакция: ср, 22 авг 2018, 14:23 от brin de muguet

# 17
 • Пловдив
 • Мнения: 32
 Според мен дори няма смисъл тема за канала CN да се слага в раздела "деца от 1-6 години". Този канал НЕ Е за деца. И никога не е бил.
 Ако говорим за съвремието: Може и да преувеличавам малко, но съвременни анимации по канала като "Време за приключения" и "Стивън Вселенски" може да се каже, че са направо за възрастни Naughty ........ Сюжетите и тематиките им са изключително дълбоки и заплетени и само се задълбочават с всеки нов епизод... децата от 1-6 години далеч няма да ги разберат. Naughty
Да,  сега има анимации като "Малки титани в Готовност!" и "Юникити", които са за по-малките, но и тях не бих пуснала на 6-годишното си дете. Peace
Така че....

# 18
 • Мнения: 1
Не разбирам защо всички майки обвинявате КН за това, че детето ви е чуло „лоша думичка”!!! Нормално е, защото все пак каналът е предназначен както за деца, така и за по-големи хора. Всички в България са ограничени и си мислят, че анимациите само за деца, което не е така. Крайно време е да приемете, че анимациите се правят за всички възрасти!!!

# 19
 • Мнения: 467
Не разбирам защо всички майки обвинявате КН за това, че детето ви е чуло „лоша думичка”!!! Нормално е, защото все пак каналът е предназначен както за деца, така и за по-големи хора. Всички в България са ограничени и си мислят, че анимациите само за деца, което не е така. Крайно време е да приемете, че анимациите се правят за всички възрасти!!!
Ако имаше бутон за отрицание на коментара Ви, щях да се възползвам моментално и с удоволствие.
Има канали за възрастни и канали за деца.
Възрастните се предполага, че могат да осъзнаят кое е гротеска, ирония, скеч...малките деца са буквалисти, те копират и цитират. Нямат изградени концепции за добро и лошо, красиво и грозно. Кой да им ги създаде? Телевизорът и Cartoon Network? Още повече тази тема не е за деца от 1 до 6 години.

# 20
 • Sofia
 • Мнения: 1 495
...анимациите само за деца, което не е така. Крайно време е да приемете, че анимациите се правят за всички възрасти!!!
Тук не говорим/пишем за анимациите като цяло, а за определен канал. CN не е единствената анимация. И да, има анимации за всички възрасти, но тук за пореден път повтаряме, че става въпрос за деца в предучилищна възраст, а не за всички! Смятам, че темата не е публикувана в подходящия подфорум.
Извинете, но едно дете на 3/4г. какво ще разбере от някое анимационно по CN?!

# 21
 • В две мънички очи...
 • Мнения: 1 271
Под всякаква критика е този канал. Детето само него си пуска да гледа - 7годишен е, Принудих се да го паролирам , за се спре този кошмар. Откакто има парола гледа NG и Дискавъри.

# 22
 • Мнения: 1
Скъпи, малички анимациите които дават в момента са стойностни (повечето). Има заглавия който никой не харесва, но има анимации като Време за приключения, Стивън Вселенски и др. който учат децата да одобряват различните и ги учат на много за приятелството. Не веднъж се е случвало герои от еднаква пол да се целунат, ако детето разбере от по-рано за това ще може да приема останалите, а не един ден да мрази всички който са по различни от него. Има анимации който просто развеселяват и това не е лошо (давам пример) Анджело е върха, Невероятния свят на Гъмбол и др.
Признавам имам и анимации който не са хубави и дори моя син пропуска като например Малки Титани в готовност, Бен 10(2017). Канала е хубав, но ако ще го пускате на детето си изчакайте то да навърши поне 7-8години. Въпреки че скоро ще свършат някой стойностни и забавни анимации скоро започват да дават още по-хубави. Според мен CartoonNetwork е много хубав канал.

# 23
 • Пловдив
 • Мнения: 32
Скъпи, малички анимациите които дават в момента са стойностни (повечето). Има заглавия който никой не харесва, но има анимации като Време за приключения, Стивън Вселенски и др. който учат децата да одобряват различните и ги учат на много за приятелството. Не веднъж се е случвало герои от еднаква пол да се целунат, ако детето разбере от по-рано за това ще може да приема останалите, а не един ден да мрази всички който са по различни от него. Има анимации който просто развеселяват и това не е лошо (давам пример) Анджело е върха, Невероятния свят на Гъмбол и др.
Признавам имам и анимации който не са хубави и дори моя син пропуска като например Малки Титани в готовност, Бен 10(2017). Канала е хубав, но ако ще го пускате на детето си изчакайте то да навърши поне 7-8години. Въпреки че скоро ще свършат някой стойностни и забавни анимации скоро започват да дават още по-хубави. Според мен CartoonNetwork е много хубав канал.
Съгласна съм с написаното Peace Cartoon Network все още се държи. Просто трябва да се проумее, че това не е канал за малки дечица, а и никога не е бил. Naughty Peace

Общи условия

Активация на акаунт