Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 180
  • на брега на морето
  • Мнения: 2 752
В 1-ва Градска са направени тези изследвания по повод скрита инфекция. Изследвани са и други кръвни показатели, разбира се, всички са добре или горе-долу добре, утайката е много висока и желязото много ниско. За съжаление данните бяха напечатани върху текста на листа и аз не се ориентирах добре, но докторката ми каза, че желязото е много ниско. И хемоглобин има изследван, но не помня стойностите, хемороиди нямам както и цикъл, но цикълът липсва по естествени причини - възраст.

# 181
  • Мнения: 22 000
Да, ясно
Значи правилно се е насочила, тъй като от няколко дни и аз чета за показателите на желязото, това е едно от първите неща, които се търсят- скрит кръвоизлив стомах-черва. В комбинация с високо СУЕ съвсем правилно търси лекарката ти. Дано бързо имаш яснота и диагноза и да се предприеме нужното лечение
Успех

# 182
  • Мнения: X
Възможно ли е наличието на кръв в урината да е в следствие на неправилно взета проба по време на менструация?

# 183
  • Мнения: 268
Днес бяха готови изследванията за градина на детето, направихме ги сутринта на гладно и жадно... не всичко е в референтни стойности и не мога да си обясня защо. На 3г8м е. Чета неща за анемии и подобни... Докато ги види личната ще го мисля и ще се притеснявам... моля някой, който разбира повече... това са стойностите, които се отклоняват.
Хематокрит(HCT)      0.330   l/l   0.350 - 0.430
Тромбоцити(PLT)      211   10^9/L   229 - 553
MCH (ср. конц. на Hb в RBC)      26.0   pg   26.0 - 38.0
MCHC ( ср.конц. на Hb във всички RBC)      346.0   g/l   260.0 - 340.0
RDW (разпрeд. на RBC по големина)      16.0   %   11.5 - 14.5

# 184
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 233
Това референтните стойности за деца в съответната лаборатория ли са? Защото всяка си има разлики, а при децата дори и от самата възраст стойностите са различни. Направих бърза справка на вашите по различни реф.стойности от различни интернет статии и са си в норма за вашата възраст.

# 185
  • Мнения: 22 000
А някои се влияят дори ако кръвта е поседяла и не е изследвана веднага. Нека лекар да каже, не се филмирай. От опит не се шашкат от стойности близки до границата, и правилно- при следващо изследване са си ок нещата. Но знам добре какво ти е де

# 186
  • Мнения: 268
Нямам идея дали са референтните за деца... надявам се да са. Това RDW ме смущава най-вече.
Благодаря ви момичета за отговорите.

# 187
  • София
  • Мнения: 234
Възможно ли е наличието на кръв в урината да е в следствие на неправилно взета проба по време на менструация?


Мисля, че е възможно. Мен поне винаги ме предупреждават като съм давала урина, да не съм в цикъл.

# 188
  • Бургас
  • Мнения: 556
Здравейте, тази вечер забелязах топче на врата на синът ми - 16 годишен, много се притесних, утре ще го заведа при личната лекарка но до утре ще откача, от какво може да?

# 189
  • Пловдив
  • Мнения: 5 928
Най-вероятно подут лимфен възел. Нека ЛЛ го види. Може да е от банална инфекция. Не се панирай предварително.

# 190
  • Бургас
  • Мнения: 556
благодаря ти  Hug

# 191
  • Мнения: 6
Темата ми много не е за тук но искам да помоля за някой друг съвет.На 25г съм преди 7дни имах много висока температура и главоболие не ми се ядеше и установиха че е шарка варицела .Днес е седмия ден чувствам се добре нямам температура мога да ям вече имам си апетит пъпките са спрели да излизат сега са като корички твърди но са все още по цялото тяло.След една седмица,две ще почвам работа дали ще се оправя до тогава как мислите?

# 192
  • Мнения: 6
Здравейте, тази вечер забелязах топче на врата на синът ми - 16 годишен, много се притесних, утре ще го заведа при личната лекарка но до утре ще откача, от какво може да?
Подут лимфен възел аз също го имам на врата отзад аз също се притесних и отидох да попитам това беше подут лимфен възел

# 193
  • Пловдив
  • Мнения: 5 928
Темата ми много не е за тук но искам да помоля за някой друг съвет.На 25г съм преди 7дни имах много висока температура и главоболие не ми се ядеше и установиха че е шарка варицела .Днес е седмия ден чувствам се добре нямам температура мога да ям вече имам си апетит пъпките са спрели да излизат сега са като корички твърди но са все още по цялото тяло.След една седмица,две ще почвам работа дали ще се оправя до тогава как мислите?
До тогава всичко ще е наред, не се притеснявай. До ден-два ще ти паднат и коричките.

# 194
  • Мнения: 95
Здравейте,
колко време след приема на антибиотика трябва да се пусне контролна микробиология?
Лекуващата ми АГ каза 3 дни, естествено излезе чиста.
Днес обаче личната ми се скара, че съм трябвало да чакам поне 10 дни от приема на антибиотика.

Общи условия

Активация на акаунт