Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 225
  • Мнения: 21 352
то зависи и какво ползваш за закваска.

# 226
  • Мнения: 14 981
И аз така направих. А колко с.л. закваска слагаш на 1 л. мляко?
Аз го правя в бурканчета, специални..по една супена лъжица, но бурканчетата са малки

# 227
  • Мнения: 10 259
Ползвам кисело мляко, Бамба.

# 228
  • Мнения: 21 352
много зависи какво кисело мляко.
от някои става гъсто, от други рядко, от трети се точи като сопол.
експериментирала съм с какви ли не. най-добре е с лб или табу по бдс.
вереите например не стават.

# 229
  • Мнения: 10 259
Тия ЛБ и Табу за сефте ги чувам!

# 230
  • Мнения: 14 981
Аз правя с прясно на Добротица и киселото им за закваска, понякога ползвам Родопчанка кисело, в големите кофи!

# 231
  • Мнения: 21 352
ЛБ/елби/ са си тия дето май стопанисват бактерията.

# 232
  • Мнения: 52
Киселото мляко може да варира доста дори и при равни условия, както е при мен. Аз правя в ИП по студения метод като ползвам една и съща марка мляко, което вадя от хладилника и наливам в пота, слагам една и съща и едно и също количество суха закваска и нагласям пота за същото време всеки път. Като е готово веднага слагам пота в хладилника (без да бъркам) и понякога е воднисто, понякога е зърнено, понякога отгоре е добре, а отдолу е леко по-водно. Та много зависи. Най-лесно е да се сложи в гевгир заслан с кухненска хартия за няколко часа да се отцеди и сгъсти. Става идеално, а от суроватката става идеален хляб без месене. Давам и линка с рецепта, която съм изпробвала. Хлябът ми се получи 1:1 като на картинката. Пекох в обикновена йена с капак.
https://thisoldgal.com/instant-pot-no-knead-bread/

# 233
  • Ст.Загора
  • Мнения: 259
Киселото мляко може да варира доста дори и при равни условия, както е при мен. Аз правя в ИП по студения метод като ползвам една и съща марка мляко, което вадя от хладилника и наливам в пота, слагам една и съща и едно и също количество суха закваска и нагласям пота за същото време всеки път. Като е готово веднага слагам пота в хладилника (без да бъркам) и понякога е воднисто, понякога е зърнено, понякога отгоре е добре, а отдолу е леко по-водно. Та много зависи. Най-лесно е да се сложи в гевгир заслан с кухненска хартия за няколко часа да се отцеди и сгъсти. Става идеално, а от суроватката става идеален хляб без месене. Давам и линка с рецепта, която съм изпробвала. Хлябът ми се получи 1:1 като на картинката. Пекох в обикновена йена с капак.
https://thisoldgal.com/instant-pot-no-knead-bread/
Ако преведете рецептата за хляба съм сигурна че ще добие популярност, страшно апетитен изглежда. Разбира се когато имате време . Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 234
  • Мнения: 10 259
Благодаря за съветите за млякото.
А сега друг въпрос в мен напира Grinning Нали това е т.нар. запичащ капак, записано е, че е за 6-л. кукъри, моят е 5,7 - дали би ми свършил работа? https://www.storeollasgm.com/es/ollas-gm/18-cabezal-de-horno-oll … 435484030021.html

# 235
  • Sofia
  • Мнения: 9 101
Елби е бившата Сердика. Химик в хранителна лаборатория ми е казвал, че само в ЕлБи и Елена има доказано живи бактерии. Пък колко е вярно не знам. Аз заквасвам домашно мляко с розова Елена и ми става страхотно.

# 236
  • Мнения: 1 480
Благодаря за съветите за млякото.
А сега друг въпрос в мен напира Grinning Нали това е т.нар. запичащ капак, записано е, че е за 6-л. кукъри, моят е 5,7 - дали би ми свършил работа? https://www.storeollasgm.com/es/ollas-gm/18-cabezal-de-horno-oll … 435484030021.html
Аз нямам специален капак за кукъра и съм ползвала този от халогенката, който е по - голям. Единствено вадя тенджерката от уреда, слагам на дъска и отгоре с капака запичам. не съм готвила едновременно с капак и кукър, както има програма в Оля за това готвене. Халогенкаа ми е подобна https://www.google.com/search?q=%D1%84%D0%BB%D0%B5%D0%B9%D0%B2%D … rc=aD7NfwXHXmH_5M:

# 237
  • Мнения: 10 259
Аз и халогенка нямам, затова се чудя какво да си купя. И изобщо дали си заслужава. Защото нещата, които искат запичане, си ги представям в тави - площта за запичане да е по-широка и дълга - мусаки, лазаня, пълнени чушки, кексове и сладкиши.

# 238
  • Varna
  • Мнения: 2 229
Когато съм сготвила по-малко количество ползвам халогенката за запичане.
А, ако е повече количество го джасам в по голямата тава, а нея във оджака и
запичам само отгоре....и воала Wink

# 239
  • Мнения: 52
Благодаря за съветите за млякото.
А сега друг въпрос в мен напира Grinning Нали това е т.нар. запичащ капак, записано е, че е за 6-л. кукъри, моят е 5,7 - дали би ми свършил работа? https://www.storeollasgm.com/es/ollas-gm/18-cabezal-de-horno-oll … 435484030021.html

Аз капак нямам, но доколкото виждам на Ола има ринг, които се напасва отгоре на купата. Не мисля, че ще е проблем разлика от 300мл обем. Според мен този капак ще стане за 5л и 6л купи или около този обем. Виж, вече ако искаш да сложиш капака на 8л пот, не мисля, че ще стане защото широчината на купата на 8л пот е по-голяма. Мисля, че има момичета тука с Ола капак, та може да измерят диаметъра на ринга и да си прецените дали ще стане за вашия конкретно. 

Общи условия

Активация на акаунт