Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 септ. 2018, 20:04 ч.

Как да съобщя на дъщеря ми,че съм бременна ?

 • 18 718
 • 716
 •   1
Отговори
# 30
 • някъде в орбита...
 • Мнения: 1 623
Преди година започнала отношения с мъжа и дълго време ги криела от дъщеря си - цели 3 месеца, преди да го довлече у тях. Аз не разбирам какво ще се съобразява и притеснява за дъщерята, след като досега не го е правила. Бързо-бързо го е прибрала у тях, въпреки съпротивата на дъщервта, без изобщо да се съобразява с нейното мнение. Тя все още не е приела новия мъж на майка си, държанието ѝ показва, че не се чувства у дома си, защото той е там. Все гледа да избяга, ама нищо, егоистка е, да свиква. И сега някакви Радини вълнения как щяла да каже на дъщеря си, че е бременна. Пука ли ти изобщо извън факта, че нейните неположителни чувства ще помрачат твоето лично щастие?
Колко бързо се развиват отношенията между двама души, си е тяхна работа. Ние тук нито сме им светили, нито сме ги поводили, че да им държим сметка.
Дъщерята, каквото и да си говорим, е на 17. На тази възраст "децата" вече работят, хвърчат по гаджета, и ги тресе подготовката за университета. Носа й няма работа в леглото на майка й. Да е на 10 щерката, да го мисли жената, ама не е.

Директен разговор, възрастен с възрастен, и да се приключва въпроса.

# 31
 • Мнения: 11 699
Дъщерята е била на 15, когато се е развела майката. За 1 година е успяла да приеме промяната и развода според авторката. Съвсем нормален срок ми се струва, което ми говори, че не е толкова егоистично, чувствително, разглезено и какво ли не, детето, както се изкарва. Съмнявам се, че вашите деца на третия ден са приели разводите ви.

За 3 месеца запознанство/започване на отношения с новия мъж майката не го е опознала, а нали си представяте колко пъти е имала възможност да го види и опознае дъщерята, преди да го довлачи у тях. Не ѝ е дадена никаква възможност да свикне със ситуацията.

Когато пусна тема за мъжа ми или поискам съвет в съществуваща тема за него, тогава ще ме интересува колко ме разбирате. За момента не ме вълнува.

# 32
 • Мнения: 29 147
Като не те вълнува, не си налагай твоите стереотипи на непознати хора.
Както за теб 3 месеца е избързване, така за други твоите Х години са безцелно мотаене.

# 33
 • Мнения: 9 471
Разбира се, че носа и има работа в леглото на майка и, когато това легло е в съседната стая. И пряко я касае, натрисането на непознати мъже в живота и.

И е в правото си, защото създавайки я, майка и е поела ангажимент да я отглежда в нормална среда. А не в любовни гнезда, защото биологичния часовник цъка и заживяваме с любовници срещнати преди 3 месеца. Бездомни, естествено. Чудно.

Само факта, че авторката се притеснява да говори с дъщеря си, означава, че има от какво да се притеснява.

# 34
 • София
 • Мнения: 16 073
Има за какво,я!
Ако дъщеря ѝ има твоето възпитание и мислене, си е направо за страх.
Инфантилизмът наши дни трае до началото на критическата при някои хора.
Ама, така ще е, като било нормално да се замислиш за деца и семейство на 40.

# 35
 • Мнения: 9 471
Е, какво инфантилно има, да ти е некомфортно от непознат мъж в дома ти, когато си момиче на 17? Това е съвсем естествено.

Също и е естествено, да не го харесва, такъв натресен. Пък може и кофти човек да си е. Една жена под влияние на хормоните и други неща не може да види мъжа с очите на дъщеря си.

А, ако дъщеря и е с моето възпитание, ами ... така си я е възпитала. Но за съжаление май не е. Аз бих направила световна война, ако в периода ми 17-18, някой започне да влачи непознати мъже в нас и да се чуват любовни звуци от съседната стая.

# 36
 • Мнения: 29 147
Salsisha, ти скоро беше бременна, не знам дали имаш други деца, но май наизуст говориш. И ти като Кукумицинка.
Как ли пък не е длъжна отчет на дъщеря си да дава с какви мъже ще се среща?! Брей!
И ти как разбра, че е бездомен? Ако беше отишла тя при него, пак щеше да е виновна, че на дъщеря ѝ се нарушава комфорта. Crazy

# 37
 • Мнения: 9 471
Salsisha, ти скоро беше бременна, не знам дали имаш други деца, но май наизуст говориш. И ти като Кукумицинка.
Как ли пък не е длъжна отчет на дъщеря си да дава с какви мъже ще се среща?! Брей!
И ти как разбра, че е бездомен? Ако беше отишла тя при него, пак щеше да е виновна, че на дъщеря ѝ се нарушава комфорта. Crazy

Кое е наизуст точно? Разбира се, че дължа отчет на децата си, защото те са важни за мен. Ако не са - не дължа, да си мислят, каквото искат. А ако някой ден се случи да искам да живея с друг човек, естествено че на първо място ще е мнението на децата. Как ще ги накарам да живеят с някой, когото не харесват, но трябва, защото са деца и нямат избор. Това е отвратително.

Бездомен е, защото е отишъл в дома на авторката. Можеше да я покани в собствения си, ако не е бездомен, а 17 годишното момиче, ако не иска, няма да отиде. Няма съжителство, няма проблем.

Някой от вас живял ли е с непознат мъж в къщи, изобщо да си представи дискомфорта от подобно упражнение? И то в тази чувствителна възраст?

# 38
 • Мнения: 11 699
Нека си се среща. Дискретно, в жилището на мъжа (ако той има такова, а не живее примерно с мама). Защо е нужно да влачи непознат мъж да живее с младо момиче, да делят банята и пр. Именно, че момичето дори не го познава, как ще се чувства добре в негово присъствие? Както и да е, принципно ми е такова мнението, иначе музикатата вече е свирена тука. Очаквам десетокласничката, ако още не е тръгнала на работа и по гадбета, да започне, че да може да се изнесе по-скоростно, или поне по-малко време да се задържа вкъщи, което за нея не е вече "вкъщи".

# 39
 • Мнения: 5 441
Защото не й се живее сама с детето? Или това нямате въображение да си го представите? Ако мъжът е нормален и симпатичен, то той не е никаква реална заплаха за комфорта на детето. Нека не си представяме все най-страшните варианти. Всичките ми почти приятелки са разведени и децата им са израсли с втори баща, пораснаха живи и здрави и успешни, че някои се и изпожениха вече.

# 40
 • Мнения: 9 471
Никой не е казал заплаха, а че не е комфортно за младо момиче, да живее с непознат мъж, който е в ролята си на правещ любов с майка и в съседната стая.
Няма нужда да извъртате и да се правите, че не разбирате.

# 41
 • Мнения: 291
Стига бе! Според вас излиза, че щом имаш дете, нямаш право на личен живот. Ами не, не съм съгласна. Създала съм деца и съм осигурила всичко необходимо. А от там нататък си е моя работа дали ще създавам нови връзки и с кого ще спя. Ако децата ви имат проблем с новия, явно има нещо много сбъркано във възпитанието им. Моите винаги са били наясно, че мама си е мама винаги, но си има и свой живот.

# 42
 • Мнения: 9 471
Личния живот не е толкова личен, когато сте в един дом с голямо дете.

Но ... след всички коментари, как мама има ПРАВО на любовник, а децата ТРЯБВА да си затварят устата и ТРЯБВА да живеят с него ... сигурни ли сте, че децата са егоистите?

Те някакво ПРАВО да не харесват някого имат ли? Или само задължения, да не пречат на любовния живот на мама?

Olia Nik - когато имаш деца, те трябва да са приоритет пред личния живот, не да го няма изобщо. И личния ти живот, трябва да е приемлив за децата ти. И ти, както и други, споменаваш възпитание - що за възпитание трябва да е текло, за да се приема с отворени обятия напълно непознат човек, ей така?

# 43
 • Мнения: 600
Дъщерята няма как да се разбира с новия мъж, защото не му дава шанс. От началото е настроена срещу него, за нея той е натрапникът и този, с когото трябва да дели вниманието на майка си. Не я интересува що за човек е и дали майка ѝ се чувства добре с него. А какво става със семействата, където децата не се разбират с родните си бащи - там, нали, е нормално....
За бременността и аз бих посъветвала първо да се опипа почвата -  да споменеш, че е съвсем в реда, когато двама живеят заедно да искат дете и че е нещо хубаво. Ако сред познатите ви има такъв пример би бил подходящ. Само избери правилния момент. Успех!

Последна редакция: нд, 09 сеп 2018, 07:45 от Leonie

# 44
 • Мнения: X
Нямам време да чета всичките коментари. Но малко си избързала с отношенията с втория. Лично мое мнение е, че ако детето ми не приема новата ми любов, той няма място при нас. Явно самия мъж не си е направил труда да опознае детето и по някакъв начин да го  направи близко до себе си.
Но тъй като вече си прибрала новата си изгора, че и чакате бебе си длъжна да бъдеш искрена с дъщеря си. Постави нещата открито на масата. Това е в твой плюс

Общи условия

Активация на акаунт