Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 септ. 2018, 17:21 ч.

Забранената ябълка - Yasak Elma ТЕМА 6

 • 32 086
 • 755
 •   1
Отговори

Анкета

Защо Алихан не дойде на срещата със Зейнеп?

Опции:

 • Под звездите
 • Мнения: 729

      Забранената ябълка -  Yasak Elma  
        Всеки понеделник от 20 часа по FOX TV  


  жанр: Драма

  Производство: Medya Yapim

  Продуцент: Фатих Аксой

  Режисьор: Неслихан Йешилиюрт

  Сценарист: Мелис Чивелек и Зейнеп Сойата

    Музика: Джем Тунджер, Ерджумент Оркут и Ефеджан ТунджерСюжет  

   Зейнеп / Севда Ергинджи/ и Йълдъз/Еда Едже/ са две обичащи се сестри, които имат различни мечти. Животът на Йълдъз се променя след запознанството й с Ендер Аргун /Шевал Сам/, една от светските лъвици на обществото. Ендер е решена на всяка цена да използва Йълдъз, за да се избави от съпруга си Халит Аргун /Талат Булут/ и прави на Йълдъз удивително предложение, на което тя не може да устои. В същото време компанията, в която работи сестра й Зейнеп е закупена от Алихан Ташдемир /Онур Туна/. Алихан е изключително надменен, груб и богат бизнесмен. Въпреки, че е много млад, той отдавна си е извоювал име на преуспяващ бизнесмен с множество успехи. В живота си е имал много жени, но за съжаление не вярва в любовта. Той е пресметлив, умен и животът му върви по неговите сурови правила. Момичето/Зейнеп/, с което се среща при закупуването на една от поредните фирми, е негова пълна противоположност, като дъгата и черният цвят. Ще се случи невъзможното. Два магнитни полюса с противоположни потенциали, ще започнат да се привличат един към друг. Сърцето на Алихан постепенно ще започне да се размеква. Обаче влюбените съвсем скоро ще разберат, че да се живее с такава любов изобщо не е просто.     

Актьорски състав:  


Биография

Скрит текст:
   Севда Ергинджи.    

      Родена е в Турция през 1993 година. Родителите й се развеждат, когато Севда е на 4 години. Оттогава тя живее с баща си, който подкрепя решението й да стане актриса. Помага й във всичко. Още  в началното училище тя участва в театрални постановки, а навършвайки 14 години, става член на театралната трупа ” Semaver Kumpanya”. Точно на едно от участията й с тази трупа я забелязва актьорът Озан Гювен. Благодарение на неговата поддръжка, Севда Ергинджи получава роля в сериала „Тъмночервен”. За нея това е първата сериозна роля в актьорската й кариера. Получава възможност да играе с талантливи актьори, като: Озан Гювен, Йозгу Намал, Ипек Билгин, Зейнеп Йоздер. Ролята й в този сериал се оказва нелека. В него Севда играе болно момиче, заради което прекарва по-голяма част от времето си в истинска болница, където се снима сериала. Но тя се справя много добре и си спечелва име на талантлива турска актриса.
 

  Филмография

Сериали:

Забранената ябълка / Yasak Elma 2018

Подай ръка, любов / Ver Elini Ask 2017


Понякога животът е прекрасен / Hayat Bazen Tatlıdır ...

Kara Sevda 2016

Черна роза / Karagül ... Ayşe 2013


Сбогом / Veda ... Lamia 2012

Тъмночервен / Koyu Kırmızı ... Ayşe 2012

Филми


Uzaklarda Arama 2015
Биография
Скрит текст:
Онур Туна

Роден е на 2 юли 1985 година в Чанъккале.
Учил е в Егейския университет в Измир, който завършва с отличие. Четири години е работил е като модел в Измир. Уроци по актьорско майсторство е вземал в „ Art Center”
Играл е професионално баскетбол и волейбол. Вземал е уроци по пеене.
За личния му живот не се знае много. Имал е  тримесечна връзка с актрисата
Гьозде Чикаджи, както и кратък роман с актрисата Беррак Тюзюнатач.
Започнал е да се снима съвсем от скоро. Има малка роля в игралния филм „Bi Küçük Eylül Meselesi", която му носи известност, а особена популярност му носи ролята на Великия османски полицай Мустафа Филинта, в сериала „Филинта”.

Сериали:

2016г.- Храбро сърце - ролята на Омер

2014г.- Великият Филинта - ролята на Мустафа Филинта


2014г-   Bi Küçük Eylül Meselesi -...Атил

2011г.-   Hayat Devam Ediyor
Биография

Скрит текст:
]Еда Едже Узуналиоолу  / Eda Ece Uzunalioğlu/

     Еда Едже е родена на 20 юни 1990 година в Истанбул. Бащата на Едже е инженер, а майка й е домакиня. Еда има три по-големи сестри. Момичетата са възпитавани с любов и разбирателство, а родителите им винаги са ги поддържали във всяко тяхно начинание.
След завършване на Висшето училише "Şişli Terakki", Еда постъпва във факултета по психология в Истанбулския университет „ Билги”. Актрисата владее английски и немски език.
Актьорската й кариера започва с малки роли. От 2003 до 2011 тя има няколко второстепенни роли, в това число и малка роля в известния турски сериал „ Нарекоха я Фериха” През 2011 година, мениджърът на актрисата Тюмай Йозокур /Tümay Özokur/Предлага на Еда роля в сериала „ Pis Yedili ” След участието й в този сериал, започват да й предлагат по-значими роли.
Известно време актрисата има връзка с певеца Ферман Акгюл.


Сериали с нейно участие:
1/ 2015 г. Статус на връзката: Объркан /İlişki Durumu: Karışık - ролята на Елиф
   

 
2/ 2013г. Обичай ме такъв /Beni Böyle Sev/ - ролята на Зейно

3/ 2011г.  /Pis Yedili /  -    Ролята на Гюнчичек Сеймен

4/ 2011г.  Нарекоха я Фериха /Adını Feriha Koydum /

5/ 2007г.  / Bez Bebek/

6/ 2004г. /Aşkın Mucizeleri/

7/2003г. / Hayat Bilgisi/ - ролята на Суде

Филми с участието на Еда Едже:

1/ 2016г.  Kocan Kadar Konuş: Diriliş - ролята на Ceren

2/ 2015г.  Kocan Kadar Konuş -  Ceren 

3/2013г.   Kızım İçin - Tuba

4/2010г.   Mahpeyker Kösem Sultan
     
Биография 

 
Скрит текст:
Тала̀т Булу̀т - Тalat Bulut,

Истинскското му име е Талат Думанлъ, /Talat Dumanlı/ Роден е на 23 март 1956 г. в Саръкамъш, Турция. Наричат го "турският Робърт де Ниро", „бунтаря" и „човекът с 1001 лица".  Той е Талат Булут - театрален, филмов и телевизионен актьор. Започва актьорската си кариера на 23-годишна възраст с участие във филма „Hazal“ през 1979 г. До края на 2009 г. се е снимал общо в 32 филми и сериали. В България е познат с ролята на Ахмет Алоглу от филма „Къщата на ангелите“ и с ролята на Муса Байри от сериала „Да върнеш времето назад“. Макар, че е известен с това, че често отхвърля предложения за участие във филми, ако не отговарят на критериите му, Талат е готов да направи всичко за ролите си и често е неузнаваем. За ролята си във „Въпреки всичко" - филм, получил награда на фестивала в Кан, той напълнява, като прочутия си американски колега Робърт ди Ниро със 17 килограма, а за да участва в „Абузер Кадайъф" подстрига драстично косата си. Талат Булут  не се поколеба за роля да облече и пола и защитава появата си в този вид с думите: „Облякох пола за работата ми. В пиесите на Шекспир през 17-18 век, женските роли се изпълнявали само от мъже. Така е било по това време и в театралните спектакли в Турция. Трябва да се прави разлика между играта и живота. Изиграх Тарзан от Маниса, това не значи, че в собствения си живот живея като него."
Точно „Тарзан от Маниса" носи на Талат награда за най-добър актьор през 1995 г. от Анкарския филмов фестивал. Седем години по-рано той получава същата награда за участието си във „Въпреки всичко". Има и две награди от международния филмов фестивал в Анталия - през 1983 година за поддържаща мъжка роля и през 2000 г.  - за най-добър актьор в „Дома на ангелите". Кариерата му не започнала безоблачно.
Той бил едно от десетте деца в семейството на служител в железопътния транспорт. Родил се през 1956 г. в Саръкамъш, в източната турска провинция Карс. Когато завършил лицей в Анкара, кандидатствал две години безуспешно, преди да бъде приет да учи електронно инженерство. За голямо разочарование на по-големия си брат, който се грижел за него, във втори курс напуснал университета Хаджеттепе и започнал да играе в театъра.
Първата постановка, в която участвал през 1975 г., се казвала „Димитров". Брат му много се разстроил и три години не отишъл на нито един спектакъл, в който участвал Талат. Става въпрос за пиеса на германската актриса, писателка и журналистка Хедда Зиннер, родена през 1905 г., член на Германската комунистическа партия от 1929 г. След войната живее в Източен Берлин, умира през 1994 г. „Дяволският кръг" е оригиналното наименование на творбата, написана през 1956 г. Темата е пожарът на Райхстага и Лайпцигския процес.
Едва когато получил роля в пиеса на Угур Мумджу, в която повечето герои имали свои прототипи в действителността - политически личности, брат му се видял принуден да посети едно от представленията,
заедно с Дениз Байкал, тогава министър на енергетиката. Братът на Талат бил по това време заместник директор на Дирекцията по водите. Байкал много похвалил младия актьор, прегърнал го, поздравил го и едва тогава брат му оценил театралната му кариера, която включва участие в пиеси на значими турски автори, както и на Бертолт Брехт и Максим Горки.
За киното го открила голямата турска актриса Тюркан Шорай. Тя го видяла в едно театрално представление и веднага го поканила да участва във филм. От театъра не му разрешили отпуск и в края на сезона той напуснал. Първият му филм е през 1979 г.


Музикални теми:

Yasak Elma Dizi Müzikleri - Aşk Müziği 

6 епизод -  Любовта ме държи - Ayla Çelik 


  6 епизод - Ако е толкова лесно -  Mabel Matiz


  Онлайн може да гледате:
 
Преведените епизоди с бг. субтитри ще се качват тук: 
Бг. субките идват до нас, благодарение на работните пчелички от " Любими сериали с превод - Еванджелин, Gostenka, Eidin и Виолета Манолева, за което им Благодарим.  С руски субтитри сериала може да гледате: Онлайн превод на руски, всеки понеделник:


Старите теми

Тема 3 http://www.bg-mamma.com/?topic=1038985;topicrefid=20
Тема 4 http://old.bg-mamma.com/?topic=1041716

Добре дошли на всички Ябълки       

Добре дошли на всички в темата!
Да си пожелаем много приятни минути в нея през втори сезон с любимите ни герои!

# 1
 • Варна
 • Мнения: 2 401
HeartHeartHeart Ейдин, благодарности за новата тема HeartHeartHeart bouquet


На сърцето не може да заповядаш, на мозъка не може да докажеш!
(прозрения при рускините)
******
Лили бъди сигурна , че успявате да донесете радост и щастие Flowers Cherry Blossom Kissing Heart

Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 17:52 от BVAR

# 2
 • Мнения: 1 053
 Hug Здравейте,момичета!
eidin,Благодаря както за чудесната нова  тема ,така и за превода на сериите,заедно с останалите момичета! bouquet
Поради назависещи от мен обстоятелства пропуснах много,не съм гледала и новите серии,днес обаче успях да ви попрочета и придобих представа кое как е...Доволни сте от сериите,почти винаги мненията ни съвпадат,значи и аз ще съм доволна.. Grinning
    Злати,на теб се извинявам един милион пъти,защото не успях да спазя обещанието си.. Hug
 Хубава вечер!


# 3
 • Мнения: 23 994
Еидин Hug,благодаря за красивата нова тема!

Да се насладим на ЗейАл и играта на Севда и Онур! Heart Eyes Two Hearts

Боби Hug newsm10

Вили Hug Heart Eyes wavey
Скрит текст:
Пиши ми на лични(ако желаеш) какво стана,четох и в др.тема!Мислех дори да те питам!

                         нова от Онур....
           
https://vk.com/dizimaniaat?z=video-158229374_456240277%2F31132c6 … l_wall_-158229374

двете сестри от началото на сериала...до сега...
                        

Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 18:46 от Zlatina3

# 4
 • Мнения: 3 362
Здравейте отново, Ябълки! doh

Благодарности на Ейдин  Hugза новата тема!
Дано наистина да си я изпишем спокойно и с кеф само за сериала и героите.


Новия актьор разучава сценария на снимачната площадка.Видео с Онур.

https://vk.com/video-158229374_456240277

Гюн релаксира край морето.Ние пък продължаваме да си чакаме фрага, който още го няма.
Втория  си го поръчваме само с Алихан и Зейнеп, по възможност романтичен. Laughing

Предполагам, че Синеочко пръв ще се опомни след нахлуването на Йълдъзка и Халит и ще излезе достойно от ситуацията. Най-вероятно няма да се обяснява много... Ама, ха... Laughing

                             
# 5
 • Плевен
 • Мнения: 10 985

Втория  си го поръчваме само с Алихан и Зейнеп, по възможност романтичен. Laughing

Предполагам, че Синеочко пръв ще се опомни след нахлуването на Йълдъзка и Халит и ще излезе достойно от ситуацията. Най-вероятно няма да се обяснява много... Ама, ха... Laughing

                             

Peace
Благодаря за прекрасната тема  bouquet дано я изпишем в спокойствие и с много любов.... Praynig тук са като ученици хванати от класния ръководител да пушат в тоалетната...

# 6
 • Мнения: 23 994
    

    

Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 20:35 от Zlatina3

# 7
 • Мнения: 2 684
Благодаря за стилната нова тема със зелени акценти!  bouquet
Ето го по поръчка и хубавият втори фрагман. Heart Eyes

Yasak Elma 15. Bölüm 2. Fragmanı

https://www.instagram.com/p/Bn9YqMHjyP6/?taken-by=yasakelmafox
https://www.fox.com.tr/Yasak-Elma/izle


Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 22:30 от Tania M.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 401
ОООО Танчеее !!! Hands ClapHands ClapHands Clap
Благодаря - топъл, топъл : ))))
Сега и превода да излезе ,че нищо не вдянах Joy

# 9
 • Мнения: 23 994
Таня Hug,благодаря за фрагмана! bouquet bouquet

Отново ЗейАл,страхотни....! newsm10

ето и репликите.....Боби Hug Wink

💥 2 ФРАГ 💥
- Я не знал , как я выйду из этой ситуации , если очень полюблю тебя , и наши отношения испортятся.
- Почему ты не сказала этого мне тогда ?
- Я думал, если ты уйдёшь из моей жизни, все наладится.
- Наладилось?
- По-твоему ? Мы заслуживаем ещё одного шанса. Если, твоим ответом будет "да", я хочу , чтобы завтра, в 5 , ты встретилась со мной в одном месте.
#ЗапретныйПлод || #YasakElma


Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 22:30 от Zlatina3

# 10
 • Мнения: 3 362
Танче  Hug, днес ти си добрия вестоносец!
Точно по поръчка е фрага.
Благодаря!

Злати Hug
Благодаря за превода.

Боби  Hug

И какво сега, това ще го броим ли за извинение на Синеочко?
Тези сълзи в очите и мен е разтопиха, нищо че съм му набрала. Laughing

Новое от режиссера .
А не намекает ли она на кое что
?

                

# 11
 • Мнения: 23 994


да си припомним песента......и от 6-ти еп.====================================

Фрагманът със субтитри......

Второй фраг к 15-ой серии «Запретный плод» с русскими субтитрами

https://vk.com/dizimedya?z=video-132999259_456241138%2Fa3e8c4903 … l_wall_-132999259

Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 22:55 от Zlatina3

# 12
 • Мнения: 2 684
Злати, благодаря за превода със субтитрите.  bouquet

Има малки различия в различните преводи. Този на първата реплика на Алихан ми се струва по-гладък:
"Я не знал, как я справлюсь со своим состоянием, когда очень сильно полюблю тебя, а наши отношения испортятся."
Изплю камъчето, т.е. страховете си.

Подругите веднага спретнаха песимистичния сценарий по аналогия с друг филм, че или Зейнеб няма да дойде на срещата, защото е катастрофирала, или с Алихан ще се се случи нещо.

Новое от режиссера .
А не намекает ли она на кое что
?

                
Май намекает.  Grinning

# 13
 • Варна
 • Мнения: 2 401
Злати Hug Дъгичке Hug

JoyJoyJoy
Цитат
И какво сега, това ще го броим ли за извинение на Синеочко?
Тези сълзи в очите и мен е разтопиха, нищо че съм му набрала. Laughing

Нееее , Дъгичке - тярбва да го помъчим още; Макарче както каза Зейно ... тези очииии . . . този поглед . . . разкаял се котан;


Танче - аз също си помислих дали ще дойде Алихан - мисля , че Зейнеб накрая като я дават е отишла. Въпроса е нашето магаре, т.е. Черния ни принц дали ще се появи; Ако не дойде ще е, защото някой му е попречил или е изпадна в криза и ще се вкараме в драмите.

****

А това с фалшивите нови Hands Plus1 е добро  : )))) Сега остава чуденката - за кого се отнася? Joy За Еда и Онур? Flushed

# 14
 • Мнения: 3 479
Добра вечер къзлар   Hug
Добре съм ви заварила в новата къщичка , да я изпишем с удоволствие ! Да е жива и здрава нашата домакиня  Heart Eyes
Лили  , и аз се присъединявам с благодарности за труда ви  Heart Eyes ,с който ни правите щастливи !
Танче  Heart Eyes , мерси за фрага , тъкмо навреме влязох , чок романтик , и да се повторя -предпочитам фраговете да са смесени , нали е един сериал , все едно нарочно ни показват  двете линии Халит харем и ЗейАл , но много ми допадна ,че започнаха да ги ''преплитат ,, заедно по роднинско-сватовска линия  Joy Joy Joy
И друго - взимам си думите назад ,че подругите приемат спокойно новината за роман м/у Онур и Еда .Независимо дали е вярно или не , е много грозно да нападат Еда и да я отъждествяват с образа и на кифла от сериала .И не мога да разбера защо е толкова важно да е тайна , ако има нещо вярно ? Защо да е зле за сериала ? Сега се сещам Туба и Мурат каква любов изиграха в Аси , а всъщност той точно тогава се ожени , ами точно по същото време и с Берен какъв филм направиха ! Да не говорим за Неслихан и Бурак Озчивит каква любов показаха в Кара севда  въпреки големите си любови в живота .Явно режисьорката иска да ни каже ,че новините не са верни с тази снимка , но истината си остава ,, някъде там '' hahaha
На мен и Ебру ми харесва за Синеочко  Mr. Green.....май трябва да спра да чета мамашите ,че заприличах на тях   Laughing Laughing
Приятна вечер дружки , радвам се ,че си правим компания  Hug

Много добре се сещам за кой филм говорят -не си спомням стария , но имаше римейк с Анет Бенинг ...дано не е вярно .Мисля ,че тя ще му прости и ще бъдат безоблачно щастливи за малко .После ще започне ,,заоблачаването ''-онази чавка Зерин и нейният антураж -Лила ,Лал и т.н. , може би някоя изцепка на Йълдъз , омразата на Ендер към всичко свързано с Й. и , в това число и Зейнеб , пристъпите на Алихан , взаимната  ревност в офиса свързана с Джем и може би Хира , чепатите характери и на двамата и още куп неща .СЦ ще имат широко поле на действие , хем да ни държат в напрежение , хем да ни забавляват с комични ситуации , хем да ни натъжават с малко драма за разнообразие .

Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 23:28 от Phillipine

Общи условия

Активация на акаунт