Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 14
Здравейте мами , много съм притеснена моля ако някой знае нещо по въпроса да сподели.
Бременна съм в 38-ма ГС, вчера ме прегледаха на ехограф , док каза че водите ми са доста намалели и се видяло нещо на ехографа каза че са признаци за пред раждане , уж трябвало да родя всеки момент , но аз изобщо нямам никакви признаци нямам контракции , нямам болки и тн .
Възможно ли е това че водите са намалели да забави раждането или да навреди на бебчо ? Вече не знам какво да си мисля , моля кажете ми ако някой е имал подобен случай, ще съм много благодарна.

# 1
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
  • Мнения: 2 715
Съвсем нормално е в тези седмица водите да започнат да намаляват.
"Доста" е разтегливо понятие, което всеки човек разбира различно и ако имаш доверие на гинеколога си, не виждам от място за притеснение.
Признаците за започнало раждане също варират от жена до жена. Може да усещаш подготвителни контракции със седмици, а може и усетиш спазмите буквално часове преди раждането.
Винаги можеш и да потърсиш второ мнение от друг гинеколог.

# 2
  • Мнения: 100
Напълно съм съгласна с предния пост. Не се притеснявай , ако започне раждане със сигурност ще разбереш.  За водите пий повече течности.

# 3
  • Мнения: 2 911
Щом лекарят ти не е намерил нищо притеснително, не виждам за какво се тревожиш. Сега трябва да си спокойна и да се подготвяш за раждането, вместо да се напрягаш. А признаците за започнало раждане се появяват или в деня на раждането или предния ден(зависи колко ще продължи раждането.) Те са или болезнени контракции на определен интервал, или спукване на околоплодния мехур. Други, като падане на тапата, могат да се случат, както 1-2 седмици преди раждането, така и в деня на раждането. Някои жени дори имат малко разкритие известно време без да е започнало раждането. Мисълта ми е, че няма как да знаеш точно кога ще започнеш да раждаш, дори и да имаш някои признаци за наближаващо раждане. А може и да нямаш никакви признаци за наближаващо раждане и след час да започне раждане.

Общи условия

Активация на акаунт