Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Моля, ви помощ!? Дъщеря ми  е на 12, висока е 160, а тежи 80 кг.. Какво да направя за да 'и помогна?

# 1
  • Мнения: 1 700
Да спреш да се тъпчеш с боклуци като чипсове, шоколади, пастички и т.н,  и да кажеш на майка си да те заведе на лекар да ти проверят първо щитовидната жлеза, а след това да те запише на някакъв спорт/фитнес. Това е, разбира се, ако искаш да направиш  нещо по въпроса, а не просто да се надяваш да пиеш чайчета и да станеш фиданка.

# 2
  • Мнения: 1 247
Не само чипсовете, трябва да се намали храната като цяло. Невероятно е какви количества храна се изплюскват,  после хората се чудят защо приличат на свине.
Оптимизира се менюто с помощта на лекар. Не се ограничават или спират групи, а се балансират
Увеличава се движението и трябва да е ежедневно. Аз например втори месец ходя всеки ден по 4 км и правя 100 клека и 100 коремни, свалих 5 см от ханша, а не съм била на никаква диета.
 Захарта се намалява, но не се спира напълно. Учениците са с голямо умствено натоварване и им трябват въглехидрати.
Никакво ударно гладуване. Освен, че уврежда организма, няма никакъв траен ефект - в момента, в който се захрани, момичето ще почне да наддава и пак ще стане прасе.
Внимателно преценете каква е фигурата и структурата й. Ако е с едър кокал и структура ябълка, няма да стане никога клечка - трбва да се работи към оптимизиране на работата на организма и спиране на натрупването на кила, а не към някакво имагинерно отслабване.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 697
Ендокринолог (щитовидна и ИР) и диетолог.

# 4
  • Мнения: 1 778
Махате газирани, сокове, сладки, тесто, хляб, баници, пици, спагети, чипсове, полу-готови, замразени, пакетирани боклуци всякакви.
Започвате да готвите истинска, хубава храна - с повече зеленчуци, месо, яйца. Захарта да идва от плодове, не от пакетирани боклуци и десертчета с хиляди незнайни съставки.
Детето да започне да ходи, да се движи ежедневно.

# 5
  • Мнения: 561
1. Редовно движение - спорт по нейно желание плюс ежедневно тичане, каране на колело и т.н.
2. Здравословно хранене - без пакетирани храни, сладко само когато поиска и то плодове и домашни сладкиши.
3. Съвет от диетолог няма да навреди.

# 6
  • Мнения: 448
Гледайте да не разбере за вълшебните чайчета, че тогава може да имате реален повод да пишете "помощ".

Общи условия

Активация на акаунт