Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 25 септ. 2018, 10:49 ч.

Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 12 000
  • 229
  •   3
Отговори
  • Мнения: 3
Фирма „Градус“ е основана през 1992 г. от братята Лука и Иван Ангелови и от над 25 години е любима и предпочитана марка на домакинствата в България.

Ние от „Градус“ имаме отговорност към своите клиенти и се стремим винаги да им предлагаме качествена продукция. Това е възможно благодарение на нашия затворен цикъл за производство. Какво означава това? Фирмата притежава собствен фуражен завод, люпилня, ферми за родителски стада, ферми за угояване на бройлери и предприятие за преработка на птиче месо. Само по този начин можем да сме сигурни, че на всеки един етап високите стандарти на „Градус“ се спазват безкомпромисно, а до нашите клиенти стигат качествени и свежи продукти.



През 2015 г. марката „Градус“ бе избрана за „Супербранд“ в категорията „Месни храни“ в резултат на независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар, осъществено от международната организация Superbrands с партньорството на водещия институт за маркетингови проучвания GfK Bulgaria.
През 2017 г. получихме отличието Best Buy от швейцарския институт ICERITAS. Фирма „Градус“ е посочена на първо място в категорията „Прясно опаковано месо“.



През 2017 г., по случай 25-годишнината на марката, създадохме 25 рецепти, обвързани със значими събития от съответните години. На официалната ни страница може да откриете апетитни предложения в няколко категории: „Street Food“, „Класически рецепти в нов прочит“, „Лесни рецепти с 5 продукта“, „Световни рецепти по български“.

Развихрете кулинарното си въображение с „Градус“ и BG-Mamma!
Запретнете ръкави и ни покажете своите любими и изпитани рецепти с пилешко месо. Супи, предястия или екзотични специалитети? Вие решавате! За да се включите в предизвикателството, е необходимо да публикувате в темата рецепта и/или снимка на приготвено от Вас ястие с пилешко месо. Всеки потребител може да участва с неограничен брой рецепти или снимки.

На 28 септември, 5 октомври и 16 октомври ще изтеглим по двама късметлии, които ще спечелят кулинарен комплект - престилка за готвене "Градус", ножица за пиле и книгата на Бон апети.  

Моля, запознайте се с общите условия на нашата активация ТУК.


Открийте още вкусни рецепти и на нашата Facebook страница: www.facebook.com/GradusChicken/


Последна редакция: вт, 25 сеп 2018, 10:50 от Редактор**

# 1
  • Sofia
  • Мнения: 185
ПРОДУКТИ:

1 кг пилешко месо
4 глави лук
4 скилидки чесън
4 с.л. соев сос
2 с.л. горчица

 
РЕЦЕПТА:
Пилето се нарязва на ивици, а лукът на полукръгове.

Първо се запържва лукът докато поомекне. След това се добавя пилешкото месо и счуканият чесън. Щом месото побелее се добавя соевият сос и горчицата. Овкусява се с черен пипер и сол. Разбърква се добре и се задушава за 5-10 минути докато месото е готово, но не е станало прекалено твърдо.

# 2
  • София
  • Мнения: 10 313
Любимата ни рецепта, която готвим доста рядко за съжаление....

Пиле с гъби и маслини


Необходими продукти:
 
1 бр. пиле 
1/4 ч.ч. олио
30 г масло 
4-5 бр.  домати 
200 гр. гъби печурки 
15-20 бр. маслини 
1 ч.ч. (200 мл) бяло вино 
1 ч.л. червен пипер 
черен пипер 
сол 
магданоз

Начин на приготвяне:

Пилето се нарязва на порции и се задушава в мазнината до зачервяване, а след това се изважда, посолява се и се поръсва с черен пипер. В същата мазнина се задушават последователно доматите, нарязани на ситно, и гъбите, нарязани на кръгчета. Когато омекнат гъбите, се прибавят червеният пипер, виното, маслините и месото. Ястието се посолява и се доварява на тих огън. Преди свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.

# 3
  • София
  • Мнения: 1 077
Ммм, пилешка супичка!

500 гр. пил. гърди
1 глава лук
1 морков
1 стрък магданоз
2 яйца
кисело мляко
сол
черен пипер
олио

# 4
  • София
  • Мнения: 461
Продукти:
8 бр. Пилешки бутчета
Соев сос
Горчица
Червен пипер
Бира

Смесват се горчицата, соевия сос и червения пипер. Бутчета се обмазват със сместа и се подреждат в тава. Добавя се бира и вода и се слагат във фурната.

# 5
  • Мнения: 4 542
Любимото ни пиле, приготвено по следния начин :
Продукти:
За 3 порции:
500 г пилешко филе
300-400 мл течна сметана за готвене
300 г пресни гъби по ваш избор
200 г топено сирене
сол, черен пипер
50 мл олио
Приготвяне:
Нарязваме пилешкото филе на кубчета, слагаме олио в тава и пържим до зачервяване заедно с гъбите.
След това слагаме заквасена сметана и едно топено сирене нарязано на кръгчета. Оставяме да поври докато се разтопи. При нужда се долива малко вода.

 

# 6
  • Мнения: 4 430
Класика в кухнята ми. Бързо и вкусно.
1. Пилешки бутчета с картофи на фурна.
2. Пилешки пържоли на скара и зеленчуци обезателно

# 7
  • В царството на мечтите
  • Мнения: 209
Пиле с ориз
пиле - 1 бр. около 1.5 кг
лук - 2 глави
моркови - 1 бр.
чушки - 1 бр.
ориз - 400 гр
олио - 40 мл за пържене
масло - 40 г
черен пипер - 10 зърна
черен пипер - на вкус
сол - на вкус

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 736
Пилешки руладини, любимите на цялото ни семейство.

# 9
  • Мнения: 1 775
Пилешки филенца на фурна с корнфлейкс.
Пилешките филенца се потапят в разтопено масло с чесън и подправки на вкус,  след което се овалват в галета,  яйце последно в начупен корнфлейкс.
Първо се задушават 30 мин с фолио и след това още толкова дойато придобият златист цвят.
Сервират се с сос барбекю и чеснов сос, салата от спанак и кълнове с балсамико.

# 10
  • Мнения: 1 664
Вкъщи се яде доста пилешко месо,с картофки на фурна,с ориз,супа. Аз обичам много пилешко бон филе със сусам. Режа месото на ивици,топя в яйце,брашно,яйце и панировка. Пека и поднасям с чеснов сос. Обичам и сладко-кисело пиле,но рядко правя,че е доста занимавка.

# 11
  • Мнения: 122
Пиле с 4 вида сирена и гъби
500 г филе от пиле Градус
3 суп.лъжици биpа
няколко пеpца ситно наpязан зелен чесън
100 г гъби
2 сл заквасена сметана
200г смес от бяло сирене, кашкавал, топено сирене, пушено сирене
2сл брашно
Пилешкото филе се овалва в брашно и се запържва леко. Подреждат се в тава. Добават се останалите продукти. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.

# 12
  • Мнения: 349
Много рецепти приготвям с пиле,но фаворит ми е: Пилешки филенца с ананас
Филенцата лекичко се начукват и се мариноват със соив сос,лимонов сок и зехтин.Запичат се леко във фурната с малко бяло вино,до полуготовност.
Отделно шайби ананас се гриловат в тиган с масълце.Върху всяко филе се поставя шайба ананас и парче кашкавал.Запичат се до разстопяването на кашкавала.🍴🍷

# 13
  • Мнения: 259
Вкъщи обожаваме пиле с броколи и сос бешамел. Не знам дали има (вероятно има) рецепта, но аз лично го правя по своя, авторска.

В намазнена тавичка редя пилешки гърди (500-700 гр), разрязани на две и овкусени с черен пипер, сол и розмарин. Върху тях редя броколи на "розички" и заливам с една идея по-рядък сос бешамел, приготвен от 70гр. масло, 70 гр. брашно и 1л. прясно мляко, щипка черен пипер и хималайска сол. Пека до златисто на 180-200 градуса.

# 14
  • Мнения: 2 457
Пилешки филенца с майонеза и кашкавал
Пилешко месо от гърди се нарязва на лентички (може и бонфиле да се ползва )и се разбърква в тавичка с майонеза, горчица,сол и черен пипер на вкус.Пече се в загрята фурна на 200 °до зачервяване,изважда се и се поръсва обидно с настърган кашкавал.Допича се още 5 минутки.


Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт