Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 18 359
  • 229
  •   1
Отговори
# 30
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
  • Мнения: 12 670
Днешния обяд е "Пиле със зеленчуци" Grinning

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 глава лук
2-3 бр. картофи
200 г мариновани гъби
350 г пилешко филе
100 г грах
4-5 с.л. доматено пюре
подправки по избор
копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Лука и месото се запържва, след това се прибавят картофите, гъбите и граха и се дозапържва. Прибавя се размитото доматено пюре, прибавят се подправките, налива се вода и къкри до готовност, накрая се поръсва с копър.

# 31
  • Мнения: 4 181
Пилешки гърди
Сол
Черен пипер
Пр. Мляко
Масло
Олио
Топено сирене/може и пушено/
Брашно
Задушава се пилето нарязано на малки хапки с олио, масло и малко сол
В друг тиган се прави сос бешамел от млякото, брашното, олито и маслото. Прибавя се и топеното сирене и се залива пилешкото със соса. Черен пипер по желание.

# 32
  • Мнения: 2 682
Продукти:
Пилешки гърди - 2 - 3 бр. обезкостени
олио - масло за пържене
сметана - 1 кофичка, 400 г
печурки - 1 буркан или пресни (500 г)
бяло вино - 1 ч.ч.
черен пипер
босилек
топено сирене - 150 г пушено

Пилешките гърди се нарязват на кубчета в тенджера с мазнина и се запържват за кратко.

Налива се бялото вино и се оставят да се задушат, докато омекнат и алкохолът изври. Добавят се гъбите, ако са от буркан.

Ако са пресни, се задушават предварително в мазнина и после се добавят към пилешкото. След това се добавя и сметаната, докато се затопли добре.

После се добавя на малки парчета и топено-пушеното сирене, докато се разтопи напълно. Подправя се с черен пипер и босилек. Сол се добавя при необходимост.

# 33
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 700
Мариновам пилешки филенца от гърди в зехтин, лимон, мед, горчица и чесън и след това пека н грил тиган. Стават бързо  и са леки и вкусни

# 34
  • Мнения: 49
Правя пилешки крилца на фурна с марината от мед, лимон, горчица, подправки - червен пипер, черен пипер, кимион, сол. Стават много вкусни.

# 35
  • Мнения: 1 622
Пиле на сол
пиле - 1 бр.
зехтин - 4 супени лъжици
червен пипер - 1 ч.л. пушен
черен пипер
чесън -няколко скилидки
лимони - 1/2 бр.
масло - 1 с.л.
сол - 1 кг морска

Солта покрива основата на тавата, размесвам зехтина с подправиките, заливам пилето, бучвам скилдките чесън, изстисквам лимона, слагам пилето върху солта на 170 гр. Пека час, последните 5 мин на инфра вентилатор отгоре, но може и без. След като стане готово пилето, веднага изсипвам солта от тавата, защото иначе се маха трудно.

# 36
  • на последния етаж
  • Мнения: 8 743
Дъщеря ми много обича пиле с картофи на фурна. Ето и рецептата:

Измиваме картофите, обелваме ги и ги нарязвате на едри парчета. Изсипваме картофите в голяма тава и ги посоляваме с около ½ чаена лъжица сол, поръсваме с мащерка, нарязваме 1-2 скилидки чесън  и ги разбъркваме добре с ръка, така че всички картофчета да се овкусят. Върху тях разпределяме 1 супена лъжица краве масло, като го нарязваме на дребни парченца.
Измиваме пилето добре, след което го намазваме с масло. Сипваме в ръката си сол и мащерка и ги разтриваме по цялото пиле. В самото пиле пускаме парченце масло и 1-2 нарязани на парченца скилидки чесън (в случай, че обичате аромата на чесън).
Поставяме овкусеното пиле върху картофите, изсипваме ½ чаена чаша бира и една чаена чаша вода. Покриваме цялата тава с алуминиево фолио и печем пилето с картофи в предварително загрята на 180 градуса фурна за един час. След като мине един час махаме фолиото и оставяме ястието да се запече без фолио за около 10 минути.

Да Ви е сладко! Simple Smile

# 37
  • Мнения: 2 942
Пилешки крилца на фурна: Правя марината от соев сос, мед , черен пипер, червен  пипер и около 100 мл Кока-Кола, в коята  слагам пилешките крилца за 2-3 часа. След това ги поливам отгоре с олио и пека във фурната до зачервяване. Стават изключително вкусни!

# 38
  • Пловдив
  • Мнения: 9 703
Нещо лесно и бързо, което се готви само във фурната.
Пилешко месо, разфасовано на порции. Може само бутчета, може само филе, на когото, както му харесва.
На дъното на йенска тенджера слагаме кисело мляко и натрошено сирене. Отгоре подреждаме пилешкото. Покриваме с кисело мляко и натрошено сирене. Ако съдът е по-дълбок и може да се направи втори ред, пак редим парчета пилешко и отново покриваме с кисело мляко и натрошено сирене. Отгоре поставяме няколко лентички масло. Количества - според вида и големината на съда.
Слягаме във фурната и първо включваме на 220 градуса. След като заври, намаляме до 180 градуса и го оставяме да си поври около 45 мин до 1 час или докато се зачерви отгоре. Гарнитура по желание.

# 39
  • Мнения: 394
Пиле с 4 вида сирена и гъби
500 г филе от пиле Градус
3 суп.лъжици биpа
няколко пеpца ситно наpязан зелен чесън
100 г гъби
2 сл заквасена сметана
200г смес от бяло сирене, кашкавал, топено сирене, пушено сирене
2сл брашно
Пилешкото филе се овалва в брашно и се запържва леко. Подреждат се в тава. Добават се останалите продукти. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 мин.

# 40
  • Мнения: 4 859
Пилешки крилца с Пепси

Рецептата е от форума.Пилешки крилца се слагат в тенджера и се заливат с Пепси,да ги покрива (да е със захар,не диетично) и тъмен соев сос (около 1/3 бутилка).На умерен огън и се разбъркват,докато изври течността.Около половин час отнема.Нищо друго не се слага,стават уникално вкусни и лепкави  Heart Eyes

# 41
  • Мнения: 3 114
Любимите на дъщеря ми

Рошави пилешки хапки

Продукти:
250 г пилешко филе Градус
1 чаша корнфлейкс - 70 г
120 г брашно
1 ч. л. босилек
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. сушен чесън
2 яйца
4 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сол
 
За соса:
2 с. л. майонеза
2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. соев сос
2 щипки чесън на прах

Рецепта: Пилешкото се нарязва на ивици и посолява. 4 с. л. кис. мляко се разбиват с 1 лъжица вода. Към тези продукти се добавя пилешкото и се оставя да престои за 10 минути. Мели се на дребно корнфлейкс. В тавичка се смесва брашно, босилек, риган, червен пипер, чесън на прах и една чаена лъжица сол.Маринованото пилешко се изважда и овалва в брашното с подправки. Разбиват се яйца и пилешкото се потапя в тях, след
това се панира с натрошения корнфлейкс. Хубаво се притиска панировката в месото. Загряват се 2 чаши олио или фритюрник на 170 градуса. Панираното пилешко се пържи по 4-5 минути, като се обръща няколко пъти. Изважда се и се поднася със сос. За соса се размесват добре майонеза, кисело мляко, соев сос, чесън на прах и сол на вкус.

# 42
  • Мнения: 2 002
Аз нямам време за завъртяни ястия.
Измивам пилето, овкусявам със сол,червен пипер и зехтин, и оставям за няколко часа да поеме. Заливам с бира и печа във фурна, понякога слагам и картофки.

# 43
  • Мнения: 818

Печено пиле в плик в микровълнова
Необходими продукт1 кг пилешко месо -цяло пиле,соев сос
черен пипер, червен пипер, чесън на прах или други подправки по избор
Начин на приготвяне
Пилето се нарязва на порции, овалва се в подправките и се поставя в плик за печене. Поръсва се със соевия сос (поради това може да не се соли). Пликът се завързва без да се стяга, за да може да излиза парата през малък отвор. Поставя се в чиния и се слага във фурната. Пече се като печката се включва за 6 минути на пълна мощност, след това 6 минути на половината мощност и така още един път (общо 24 минути). След изключването се оставя да престои във фурната около 15 минути. При по-малък грамаж на пилешкото месо времето се намалява пропорционално на грамажа

# 44
  • Мнения: 591
Пилешки хапки - любими на децата ми
Всичко правя на око:

Пилешко филе
1-2 яйца
корнфлейкс
царевично брашно
соев сос

Филето се реже на хапки и се маринова със соев сос около 1 час. Корнфлейксът се натрошава и смесва с царевично брашно. Хапките се овалват добре. Яйцата се разбиват на пяна и всяка хапка се топва в пяната преди да се сложи в нагорещеното олио за пържене.

Общи условия

Активация на акаунт