За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 719
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 3 841
Като правите солени мъфини в харт.капсули...нали не ги мажете предварително newsm78 После лесно ли се отлепят?
Аз лично ги мажа,  ьзащото не всички хартии са подходящи и се лепят. Някои са само за сервиране.

# 706
  • софия
  • Мнения: 2 463
яйца аз отдавна не варя - слагам ги сурови /с черупката/ върху хартия за печене за 10-15 мн на 180гр - белят се по-лесно дори

# 707
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336

mad_bunny, дупчиш ли ги преди печене?

# 708
  • София
  • Мнения: 11 698
Като правите солени мъфини в харт.капсули...нали не ги мажете предварително newsm78 После лесно ли се отлепят?
Зависи от капсулите, ако са добри и качествени се отлепят съвсем нормално.

# 709
  • софия
  • Мнения: 2 463
няма нужда от дупчене, никога не са гърмели, стават много вкусни

# 710
  • Мнения: 12 677

asyalein, благодаря ти, аз има всичко...но дъщеря ми е студентка в Щатите и са и се прияли варени яйца. А в кампуса разполагат само с фурна и МВ. Тези, който се предлагат в кафетерията, каза че и миришели на болница (кой знае с какво ги хранят).

Яйцата в микровълновата стават, но не ги слагайте с черупката. Понякога там ги правя, като искам само 1-2, които ще накълцам в салата и не ми пука в каква форма излизат.
Счупвам си ги в чаша, задължително спуквам жълтъците, покривам с чинийка и на ниска мощност, даже размразяване направо. За времето е много спорно, трябва да се пробва, понеже и печките са различни, а и чашата каква е пак дава разлика. Става си варено яйце, само формата му е на калъп от чашата.
Другият вариант който също работи и е по-бърз е т.нар. поширани яйца в микровълновата, има и доста клипчета из тубата. Да търси poached egg in microwave или нещо от сорта и ще й излязат. Общо взето се пълни чаена чаша с вода до половината, счупва се яйцето в нея и се слага в микровълновата, покрито с чинийка. Жълтъкът не се пробива тук, не се ръчка и бърка. 1 минута някъде на максимална мощност, това също с проби ще е за на всеки печката и чашата и в зависимост колко сварено го иска.

# 711
  • Мнения: 1 210
Как да съхраня белтъци по-дълго време и мога ли да ги използвам след това за целувки?

# 712
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
Как да съхраня белтъци по-дълго време и мога ли да ги използвам след това за целувки?
можеш да ги замразиш. Но не знам дали ще стават за целувки.

# 713
  • София
  • Мнения: 11 698
Как да съхраня белтъци по-дълго време и мога ли да ги използвам след това за целувки?
Сложи ги в купичка, покрий със свежо фолио и ги остави във фризера. Снощи така разбих едни вече размразени белтъци  от преди четири месеца, за Грозните италиански ореховки - разкошни бяха, белтъците. Нищо им няма, напротив ставах по-хубави и то най-вече за френски макарони.

# 714
  • Мнения: 1 050
Сложи ги в купичка, покрий със свежо фолио и ги остави във фризера. Снощи така разбих едни вече размразени белтъци  от преди четири месеца, за Грозните италиански ореховки - разкошни бяха, белтъците. Нищо им няма, напротив ставах по-хубави и то най-вече за френски макарони.
И такаааааа какви са тези грозни ореховки Blush

# 715
  • София
  • Мнения: 11 698
.....................И такаааааа какви са тези грозни ореховки Blush
Грозни, грозни, но убийствено вкусни, не можеш да спреш.  Simple Smile Ще ги метна и за Коледа, няма начин, но ще ги направя по-малки, точно за хапка.

https://recepti.gotvach.bg/r-105286-Грозните_италиански_ореховки_(Brutti_ma_buoni)

# 716
  • На ръба..
  • Мнения: 2 115
Зачетох се сега в горната рецепта и се замислих всъщност има ли някаква таблица или нещо подобно, където да пише бялата захар на колко тръстикова такава отговаря, или Кленов сироп или агаве и т.н.

# 717
  • Мнения: 1 316
Бял сос за зелеви постни сарми да ми препоръчате?

# 718
  • Мнения: 896
Зачетох се сега в горната рецепта и се замислих всъщност има ли някаква таблица или нещо подобно, където да пише бялата захар на колко тръстикова такава отговаря, или Кленов сироп или агаве и т.н.

За кленовия сироп е: 3/4 чаши кленов сироп се равняват на 1 захар.

# 719
  • Мнения: 3 727
Здравейте! Един бърз въпрос. Нарязах доста зеленчуци за гювеч,но не успях да ги събера всичките в гювеча, Чудя се как да замразя останалата част-директно или да ги бланширам?

Общи условия

Активация на акаунт