Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 176
Здравейте, искам да ви попитам записали ли сте децата си на някакви активности във или най - вече извън градината и от каква възраст започнахте?

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 16:37 от Не се сърди, човече

# 1
 • София
 • Мнения: 786
Дъщеря ми е на 6 г. От тази есен ходи на балет по нейно желание.
В градината миналата година искаше и ходеше на йога и приложни изкуства, тази ще са същите , като гледам , плюс художествена гимнастика.
Не знам коя е подходящата възраст, може би тази, в която детето да прояви осъзнато желание. ( Изключвам дейностите в градините, там  често всички ходят на всичко ).

# 2
 • Мнения: 176
Дъщеря ми е на 6 г. От тази есен ходи на балет по нейно желание.
В градината миналата година искаше и ходеше на йога и приложни изкуства, тази ще са същите , като гледам , плюс художествена гимнастика.
Не знам коя е подходящата възраст, може би тази, в която детето да прояви осъзнато желание. ( Изключвам дейностите в градините, там  често всички ходят на всичко ).

Именно, аз също си мисля, че желанието трябва да е осъзнато. Виждам, че майките бързат да ги запишат без да са готови децата им. На мен ми се иска да е проявено желанието от детето, за да не загуби бързо интерес.

# 3
 • Мнения: 164
Моите са на 3г и на 5,5г.Големият е записан в детската градина на английски, йога и вокално пеене, защото иска. Малкият е на същите неща, но винаги може да не отиде или да се откаже. Големият също. Но извън градината не съм ги записала. Доста се замислям на какво. Иска ми се да могат и зимата да си изразходват някъде енергията. Но не искам да ходят на сила или защото трябва. През другите сезони е по-лесно- играят с други деца, тичат и карат велосипеди. Аз самата съм била записвана на различни дейности + уроци в по-късна възраст не по мое желание и беше ужасно. Не бих им го причинила. Иначе заедно караме колела, когато е хубаво времето ( виждам, че много им харесва). А да от градината зимата имат ски училище и големият ходи, но то е за една седмица.

# 4
 • Мнения: 2 256
Ако чакам детето да прояви някакъв интерес, доста ще почакам - не му се занимава много и ако може, винаги кара по допирателната. Вече е първокласник и само го гледам как претупва домашните - важното е да има нещо в тетрадката, ама това, че няма нищо общо с изискваното, не го вълнува особено. Нито се ядосвам, нито се карам, ами вземам мерки. От 3 до 6 години ходеше на тенис. През лятото каза, че не желае да ходи повече на тенис, а на футбол. Записах го на футбол въпреки че не исках. Важното е да ходи на спорт. От 4-годишен ходи на плуване, защото има проблеми с гърба. От бебе ходи на музикални занимания, а от тази есен си избра да ходи на китара. Не съм го питала дали иска или не - попитах го на какво иска да ходи: китара, пиано или цигулка. Детето избра китара въпреки моето желание за пиано. В общи линии давам някаква свобода и право на избор, но ограничени.

# 5
 • софия
 • Мнения: 232
Дъщеря ми от 4 годишна се занимава интензивно със спорт. От четири годишна съм я записала на балет и все още ходи. Трябва да се започне от рано за да изградят навици и да имат дневен план, но все пак да имат и свободно време.

# 6
 • Мнения: 109
Моята е на четири години и четири месеца - отскоро я записах на балет, а от три годишна ходи на уроци по гръцки, заради баща ѝ. Споделям вижданията на marineta777 и Nedinka - ако я чакам сама да реши да се потруди, никога няма да се случи. Отглеждам я сама и се надявам до училищна възраст да придобие някакви трудови навици и дисциплина, иначе не виждам как ще се справя. Мисля от следващата година да въведа и музикален инструмент.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 283
Според мен ако не се запишат да пробват различни неща няма да имат представа какво искат да правят. Моята от 3 годишна почнах да я записвам (плуване, спортна гимнастика, футбол, тенис, пияно, ски и др). Сама си избра фигурно пързаляне и въпреки,че и други спортове и харесаха накрая се фокусира само в това. Сега на 8г има цел която преследва, а за да разтоварва ходи на рисуване. Лятото плува за да се научи, а зимата за удоволствие ходим на ски.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 520
За повечето спортове и активности извън детскоградинските дейности се иска децата да са на поне 4-5 години, за да са в състояние да разбират и изпълняват указанията на треньорите. Иначе в градината може всичко да се пробва, ако детето иска. Моята дъщеря в градината (3 години) поиска на всичко да ходи - футбол, приложни изкуства, латино танци, народни танци. Не се е претоварила особено, те са по 20тина минутки на ден, не е кой знае какво.

Отделно от това на 4-годишна възраст я записах на плуване, ходеше до миналия юни. Тогава поиска да се откаже и да се запише на художествена гимнастика. Та в момента, на 7-годишна възраст, ходи на художествена гимнастика и на пеене - записана от миналия януари пак по нейно желание. В училище ходи и на шах - пак по нейно желание. Междувременно опита и синхронно плуване, спортна гимнастика и класически танци, но не ѝ харесаха и се отказа. Аз съм на мнение, че ако не се уцели от първия път подходящият спорт, трябва да се пробва. За мен е важно да се спортува и да се прояви и някакво постоянство, но за да го има постоянството, трябва да има вътрешна мотивация. Иначе не става.

# 9
 • София
 • Мнения: 32 938
Дъщеря ми ходеше на плуване и латино танци от 2ра група на детската градина.
В у-ще продължи с плуването, но само 1-2 год.

Синът ми ходи на таекуон-до от 1ви клас, а от началото на 3ти започна да посещава и занимания по шах.

# 10
 • Мнения: 2 256
За повечето спортове и активности извън детскоградинските дейности се иска децата да са на поне 4-5 години, за да са в състояние да разбират и изпълняват указанията на треньорите.

Според мен зависи от методиката. Както бях написала преди, синът ми започна да играе тенис на 3 години, все още беше с памперс. Дори на тази възраст успяваше поне отчасти да изпълни каквото се иска от него. В момента играе много добре за възрастта си и треньорите бяха казали, че с това темпо на 8 години ще може да ходи на състезания. Той обаче иска да ходи и на футбол, а аз не мога да си позволя да го разкарвам всеки ден след училище на някакъв спорт. Така че сега е на футбол.

# 11
 • Мнения: 87
Привет, нашият младеж от 4,5 ходи на спортна гимнастика и много му харесва , за известно време посещаваше и плуване.
В залата срещу спортната гимнастика има и акробатика, където ги взимат за тренировки и от 3г. Нашият треньор обясни, че спортната гимнастика става за много малки дечица и създава обща спортна култура на детето, което като реши да тренира друг спорт има много добра основа.

Общи условия

Активация на акаунт