Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 окт. 2018, 10:00 ч.

Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 11 609
  • 168
  •   2
Отговори
# 30
  • Мнения: 226
Благодаря ви за препоръките за силиконовите прибори. Ще проуча и ще споделя на кои съм се спряла!

# 31
  • Мнения: 532
За недерящи прибори - защо трябва да използвате пластмаси или силикони, като има достатъчно дървени?
И един въпрос - могат ли да се пекат на чугунен грил тиган чушки и патладжани? Че на керамиката не е добре, във фурната омекват и се разлигавят, а чушкопек да се включва за няколко чушки или един падладжан е направо налудничаво.
Имам грил тиган от неръждавейка, но не се пекат добре на него, дори и на най-високата температура - не е достатъчна.

# 32
  • Мнения: 3 528
Дървен черпак дали има? Аз досега не съм виждала.

# 33
  • Мнения: 12 513
За недерящи прибори - защо трябва да използвате пластмаси или силикони, като има достатъчно дървени?
И един въпрос - могат ли да се пекат на чугунен грил тиган чушки и патладжани? Че на керамиката не е добре, във фурната омекват и се разлигавят, а чушкопек да се включва за няколко чушки или един падладжан е направо налудничаво.
Имам грил тиган от неръждавейка, но не се пекат добре на него, дори и на най-високата температура - не е достатъчна.
И мен това ме интересува. Пека пипера на голям метален сач, но го вземам от комшийката назаем. Ще ми се на чигунения тиган.

# 34
  • София
  • Мнения: 5 688
Виждали ли сте керамична плоча? И само за пица ли може да се прилага?

# 35
  • Мнения: 920
Starrydream ,

имала съм такава плоча. Огромна играчка е поддръжката, изисква много място за съхранение, висока употреба на енергия, а ползата - вкусът на пиците, направени на нея, не особено голяма.
Въпросната плоча с удоволствие оставих на бившия ми съпруг.

Недоволна,
чушки и патладжан могат да се пекат и стават много вкусни. Хубаво е да се притискат отгоре с нещо проветриво, метална решетка например, за да имат по добър контакт с повърхността и да се обръщат, а да се изпекат навсякъде.
Много неща притискам по време на печенето с едма метална шпатула с дупки.
https://www.ikea.bg/cooking/Kitchen-utensils/koncis-32484/60225959/
Така се изпичат нещата по-бързо и приемат плоска форма, което при вурстове или чушки е доста полезно.
В другата тема коментирахме тежести за притискане. Това ще е следващата ми придобивка.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 18:44 от Mirella Nova

# 36
  • Мнения: 4 589
Аз благодаря за съветите за силния дим, които намерих в темата.
Вчера успешно се справих с едни месца на грил тигана. Само със сол и черен пипер, на ниска степен на котлона. Много съм доволна, след това лесно се изми.
Ще тествам и други неща.
В темата имате ли някъде готварски рецепти, които успешно сте приготвяли?

Хубав ден

# 37
  • Мнения: 18
Момичета такива тенджери (WMF) пускате ли в съдомиялна машина? Ето как ги изми нашата машина или по точно не ги изми. Появиха се странни петна , които само с яко търкане се премахват. Съдомиялнята е Сименс и сме тествали поне три различни таблетки . По отношение на измиването на останалите прибори нямаме проблеми.
Според вас в тенджерите ли е проблема или в съдомиялнята ?

# 38
  • Мнения: 920
Stavkata,

в тенджерите е проблема. Не е в машината или таблетките. Сплавите ги правят специално да стават и за индукцион, затова външният слой е такъв -хваща лесно ръжда. Той има 0 никел, заради магнетичните свойства. а вътрешната страна става така мърлява заради грапавината и отлагането на варовик или т.нар. странична ръжда по нея. Това е ръжда, която е на малки частички във водата, попаднала там от други съдове, които не са неръждавейки. А може и от примесите на самата вода да са.
При мен съдове от стомана на ВМФ и на Крюзе , правят същите мизерии. В Амазон има доста снимки като твоята. Моите съдове са светвали отново, когато ги пусна вътре при почистване на съдомиялната с лимонена киселина.

Ако искаш сложи половин литър вода с една суп. л. лимонтозу да заври и остави да изстине. Обикновено така вътрешността светва като нова.

# 39
  • Мнения: 18
Благодаря за инфото Wink

# 40
  • Мнения: 1
Някой има ли мнение за тези тенджери? Пише неръждаема стомана, но не е изрично споменато, че е 18/10.
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=85597& … se%5D=40367020034

# 41
  • София
  • Мнения: 5 688
 Тези покрития дали са читави - едното е за бъркалките? В краен случай - може само за месене да се ползва.
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=16259

# 42
  • Мнения: 824
Здравейте,
Имам въпрос за съдове, които се използват след като сме сготвили. Имам сервизи от аркопал на Luminarc и съм доволна, но видях, че се предлагат и от опал. Знаете ли дали има разлика между аркопал и опал?

# 43
  • Мнения: 301
Някой има ли мнение за тези тенджери? Пише неръждаема стомана, но не е изрично споменато, че е 18/10.
https://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=85597& … se%5D=40367020034

Аз имам тенджера на Elo от Айко съм я купувала преди години. Мисля че са качествени, поне аз съм доволна.

# 44
  • Мнения: 2 674
За тези пари и щом не пише, ще е 18/8 най-вероятно. Може и дъната да са тънки. Подобен комплект на WMF тежи около 10 кг, този е 6.4 кг. Най-добре си го вижте наживо. За тези пари е ясно, че няма да е като ВМФ или Фислър.

Общи условия

Активация на акаунт