Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 2
Здравейте, момичета. Искам да споделя с вас кошмарът, който преживях от поредния некадърен гинеколог, който посетих предишния месец. Първо хигиенните му навици бяха далеч, под минималната норма. Прегледът започна, той си сложи ръкавици, които не ми изглеждаха чисти. Не ги извади от кутия или стерилен плик, а изпод стола за преглед и не беше ясно колко пъти ги е ползвал преди мен. Но това беше нищо в сравнение с шока, който изживях след това. Извади спекулум ( инструментът, с който се провежда гинекологичният преглед), който също се намираше на етажерка до стола за преглед, който бе оставен на открито място седял там незнайно от кога.(Все пак има доста болести, които се хващат по въздушно капков път.) За всичко си замълчах. Прегледът премина. Беше профилактичен, нямах никакъв проблем преди да отида на него. Но след около една седмица ми се появи ужасно парене, сърбеж и вагинално течение . Отидох при друг гинеколог за консултация. Отново част от нещата се повториха. Не използваше отново еднократен спекулум. Отново проблемите ми и след този преглед се задълбочиха още повече. Той ми каза, че ми няма нищо и съм напълно здрава. Дните минаваха, а аз се чувствах все по-зле и по-зле. Паренето беше нетърпимо, сърбеше ме ужасно и болеше, бях сякаш подута отдолу, чувството беше ужасяващо. Първоначално си мислех, че си внушавам, но след като се появи жълто-зеленото течение, осъзнах, че няма какво повече да търпя и отидох при следващ гинеколог. Разказах му за предните ми прегледи...Той поне извади стерилни ръкавици и всички, консумативи, които изполва бяха стерилни и опаковани индивидуално. Това, което видя от прегледа му каза, че му е до болка познато. Каза, че имам вагинално възпаление, в комбинация с гъбична инфекция.Той ми направи нужните изследвания и след като резултатите излязоха, се оказа, че е бил напълно прав за заключението си по диагнозата ми. Оказа се, че имам  кандида и хламидия като "бонус". Назначи ми лечение, но то доста бавно ми подейства. Направихме разследване и тъй, като не бях правила безразборен секс, а и съпругът ми не беше съгрешил, се оказа, че всичко се е случило заради нестерилните материали за преглед, които е използвал първият лекар.  Ако бях казала нещо след като видях какви материали използва можеше да не изпадна в тази ужасна ситуация. За това споделям моята драматична история с вас, за да ви напомня да бъдете по-внимателни, когато сте на преглед при гинеколога. Пазете се, защото на лекарите не им пука за вас. Винаги искайте да използват индивидуални, стерилни консумативи за еднократна употреба. Защото след споделеното от мен осъзнавате какво се случва с тези за многократна, които трябваше да са били "стерилни".

# 1
 • Мнения: 37 549
Масово?
Доколкото разбирам сте попаднала само на един такъв лекар, масово означава нещо съвсем различно.
На мен не ми се е случвало, ако ми се случи не бих позволила да ме прегледа.

# 2
 • София
 • Мнения: 2
Не е само един, а са двама. Третият се оказа читав.

# 3
 • Мнения: 37 549
Не е трябвало да си мълчите, щом нещо ви е притеснило, при това два пъти.
Иначе по темата - има и такива за многократна употреба, които се стерилизират и са безопасни. Преди всеки пациент се приготвя следващия комплект, подобно на зъболекарските инструменти.

# 4
 • София
 • Мнения: 1 417
А защо си замълча и позволи да бъдеш прегледана?

# 5
 • Мнения: 24 880
Хладимията е много неусточива на външна среда. За да се заразиш от спекулум, значи от една вагина да се сложи директно в друга.

# 6
 • On the sea
 • Мнения: 1 571
Жалко, че сте попаднали на два поредни Не читави АГ. В никакъв случай обаче това не е масово. Като човек, който е обиколил около 15 различни гинеколога (но никога не съм имала подобен случай) ви съветвам много внимателно да подбирате при кого да отидете на преглед, предвид деликатната зона, гледайте да е с изграден имидж на професионалист в всяко отношение, така няма да ви се налага да преживявате същият ужас друг път.

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 9 101
Много неприятна случка. Но заради двама не можете да слагате всички гинеколози под общ знаменател. Визирам заглавието на темата. Все едно при гинеколога да отиде немита пациентка с въшки и после той да каже, че всички пациентки са мръсни и въшлясали. Не е коректно, нали?
А иначе - щом сте сигурна, че той Ви е заразил, подайте жалба.

# 8
 • София
 • Мнения: 157
Хламидия от спекулум не се хваща и изобщо хламидия се лекува трудно. Пуска се нарочен тест за хламидия, от цитонамазка не се изолира. Описаните симптоми са очевидни гъбички и за 10 дни можете да си залепите гъби от сто места.
Въздушно-капковите зарази предпочитат дихателните пътища, не половите.
Изобщо, чудя се как смятате, че един лекар ще рискува и няма да спазва строгите правила за стерилност. Вероятно не знаете колко често и обстойно се проверява абсолютно всичко в един кабинет, в това число и хигиената на лекаря.

# 9
 • Мнения: 4 574
Това с хламидия и спекулум ги разказвай на мъжа ти Simple Smile
Този вариант не съществува. Това е полово предавана болест. Ако се хващаще потози начин всеки седнал на тоалетната след тебе щеше да я има.

Колкото до стерилността....хич не ми се вярва да има толково немърливи генеколози. Но ми е интересно защо не попитахте дали са стерилни ако имате някакви притеснения.

# 10
 • Добрич
 • Мнения: 374
Хламидия от спекулум?Ай,стига бе!Като една мацка,която дойде в лабораторията за Васерман(изследване за Сифилис).Беше и с мъжа дете.Причината:пила вода от едно шише с нейн колега,който в последствие и казал,че се лекува.Съпругът май се върза,ама ние-не.
Относно хигиената,мнението ми съвпада с на останалите.

# 11
 • Мнения: 8 815
Като се има предвид, че лично съм виждала лекар, който използва за преглед на гърлото нестерилен инструмент - беше много отдавна и бяха не еднократните, които се използват сега, а едни метални, що не и спекулум. Не е за вярване, но знам ли. Че и ръкавиците...
Авторке, не знам дали неприятностите ви се дължат на немарливостта на лекарите, на които сте попаднали, но вероятно бихте могли да им пратите проверка. Това няма да им навреди, ако си правят всичко както трябва.

# 12
 • Мнения: 5 437
Ходя при един и същи лекар над 10 години и нямам проблеми. Обаче явно не съм и подозрителна, защото никога не гледам откъде вади инструментите и т.н. Сега се замислих, че никога не ми е и хрумвало даже... Сестрата му ги подава и идея си нямам какви са и що са.

# 13
 • Мнения: 4 149
   Като легне жената на гинекологичния стол, може ли да види и следи какви инструменти използва и откъде ги взима?

# 14
 • Мнения: 2 879
   Като легне жената на гинекологичния стол, може ли да види и следи какви инструменти използва и откъде ги взима?

Вярно. И аз това се замислих. Дори не знам с какъв инструмент ме бърка и че имало такива джаджи за еднократна употреба. А снимката над темата... От някой хорър филм сигурно...

Само знам, че мъж с толкова добре поддържани нокти и кожа на ръцете не съм виждала друг, за това май му имам някакво доверие. Иначе, най-много циганки минават през него за преглед, понеже кабинетът му се намира точно срещу единствената поликлиника в града и разполага с добра апаратура. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт