Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 ноем. 2004, 09:43 ч.

Пълнени чушки с ориз?

  • 13 613
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 10
Момичета, моля помогнете ми! Как да направя пълнени чушки с ориз (за предпочитане постнички)... Обещах на любимия, а не съм сигурна в рецептата... ooooh!

# 1
  • Мнения: 3 474
о, любима моя тема за експериментиране, виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4057&highlight=%EF%F … 8+%F7%F3%F8%EA%E8


а аз скоро открих, че камбите стават идеално за пълнене по рецепта на звездев:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=9134&highlight=%EA%E0%EC%E1%E8

# 2
  • Мнения: 10
Много благодаря! Прочетох ги всички и със сигурност ще изпробвам накои от тях, но..... на мен май-голям проблем ми представлява класическата рецепта за постни пълнени чушки с ориз на фурна , така че молбата ми си остава.. Praynig  Simple Smile

# 3
  • Варна
  • Мнения: 642
Ще ти дам рецептата, която аз правя:
1 кг или 1,5 кг (или на око) чушки - изчистени от семенника
1 1/2 ч.ч. ориз  
2 моркова
1-2 гл. лук или праз
1 кубче бульон

сол, черен пипер, чубрица,чесън

Нарязваш лука на кубчета, морковите, а също може да нережеш на ситно пиперка и 1 люта чушка. Всичко това  го задушаваш в олиото, докато стане почти готово.
Измиваш ориза, така, че водата, с която го миеш стане прозрачна и го прибавяш към лука, за да се задуши и той. Прибавяш сол, черен пипер, соев сос и чубрица. Докато е на котлона го разбъркваш от време на време, защото залепва. Когато ориза стане леко прозрачен го махаш от котлона. Слагаш счукания чесън.
Започваш да пълниш чушките със сместа, като не ги пълниш плътно до горе, а малко над 2/3 от вътрешността. (Това е така, защото след като ги залееш с вода оризът ще увеличи обема си и ще запълни пространството). Всяка  чушка отгоре я топваш в подсолено брашно.
Нареждаш ги в намаслена тава, като гледаш да се застъпват една с друга. Заливаш ги с около 3-4 чаши вода, добавяш сол и едно бульонче (количеството го определяш съобразно твоя вкус - бульонът също има сол!). Слагаш тавата най-отдолу в загрята фурна. Печеш, докато се свари ориза. Накрая можеш да запържиш малко червен пипер с олио и да ги залееш с него.

# 4
  • Мнения: 10
Много благодаря!! Точно това ми трябваше  Grinning  Сега остава само да се справя!
 #Milti

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт