Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • Мнения: 87
Затова пита жената как да разрежда  млякото. Пък то детето ще си покаже дали е гладно. Наддаването на теглото също ще е измерител. Нищо не е толкоз фатално.

# 46
 • Мнения: 1 211
Като се дава разредени кисело мляко дали ще нахрани това бебе?Като изпиеш един айрян и си се нахранил така ли излиза?

# 47
 • София
 • Мнения: 12 946
И да го разрежда, и да не го разрежда, киселото мляко няма необходимия състав за 3-месечно бебе.
Предложиха се по-евтини и подходящи варианти.

# 48
 • Мнения: 37 544
...и са били доста по-здрави от нашите сега, които гледаме като в инкубатор...
Това не е вярно. Много от последствията си ги влачат хората и до днес. Това, че някой е минал м/у капките, не означава, че в днешни дни, когато има толкова много информация, е нужно да подлагаме на риск децата си.

# 49
 • Мнения: 522
Жената чисто и просто попита в какво съотношение да разреди кисело мляко за бебе. Получи хиляди порицания и наставления за АМ. Не знаем по какви причини се налага. Каза се многократно, че педиатрите препоръчват АМ. Нахвърлихте се на киселото мляко като на някаква отрова едва ли не. До 2-3 г. само АМ. То на година и половина детето яде всичко, не можело кисело мляко. Цели поколения са израсли с кисело мляко (поради липса на друга алтернатива) и са били доста по-здрави от нашите сега, които гледаме като в инкубатор. Моля не ме разбирайте погрешно. И аз съм гледала децата си с АМ ( е не до 2 г.). Но покрай мен даваха кисело мляко от 2-рия месец (на възрастта  моето дете ). Ами порасна си детето. Да не кажа, че е и по-здраво от моето. Те децата като поотраснат какви боклуци почват да ядат и пият  не е истина. И тогава не всичко можете да контролирате. Ако има непоносимост някаква - ясно, но ако приема киселото мляко добре какъв е проблемът? От сегашната си гледна точка съжалявам,  че съм се старала толкова с храната като цяло. Моите деца са пораснали, но ако мога да се върна назад, бих си спестила доста усилия.
Е все едно някой чисто и просто да попита как да си стегне примката и ние, абстрахирайки се от последствията , да му отговорим практично. Дали пък не е по-добре да получи по-полезни и щадящи за детето мнения, каквито и получи в крайна сметка. Аз например, отгледах големият ми син с това мляко http://www.celia-bg.com/index.php?mPath=8 , виждам, че и сега цената му е приемлива - със сигурност няма да коства 80 лв на месец. Малкият го кърмих и въпреки, че началото беше трудно, струваше си всяко усилие.  Примерът ти с поколенията, израснали с кисело мляко също не е удачен, ако визираш време, в което детската смъртност (и не само) е била в пъти по-висока и то именно заради неблагоприятните условия на средата (недохранване или хранене с неподходяща храна). Това, че някой просто не умира, не означава, че не търпи негативи в дългосрочен план. Би ли дала попара с вино на бебето си, защото така е правила прапрабаба ти? Същевременно, несравними са качествата на киселото мляко тогава и сега, това просто са различни продукти!   

# 50
 • Мнения: X
Киселото мляко днес, не е киселото мляко преди години. Така е с всички храни. Животните са наблъскани с антибиотици и храната, която ядат не е чистата тревичка/сеното от планинската поляна. Дори и да квасиш мляко, каква е гаранцията, че кравата се храни правилно - освен ако нямаш крава Simple Smile Та идеята е, че мляко от неясен произход не е добра идея за новородено. АМ е алтернатива на кърмаъа - поне минава през тестове. Не казвам, че е полезно, защото има доста долнопробни АМ, виждала съм съдържание, което аз не бих приела. Та идеята е : стискаш зъби, пестиш и купуваш най-доброто на детето!

# 51
 • Мнения: 37 544
Проблемът не е в чистотата на киселото мляко, а в това, че като състав не отговаря на човешките нужди.
Иначе бебе и с боза може да оцелее, както и с други течности, но въпросът не е само в оцеляването.

# 52
 • Мнения: 2 018
Кое е това адаптирано мляко което струва 80 лв на седмица?
Най-много съм давала около 160 лв за месец когато бебето беше изцяло на АМ (Аптамил) тогава беше на 4 месеца.

# 53
 • Мнения: 1 794
И аз това попитах в началото, ама отговор не получих, затова си мисля, че темата е пързалка.

# 54
 • Мнения: 2 018
По скъпо от Аптамил мисля че няма по нашите магазини.
Или има близнаци или някой ни пързаля.

# 55
 • София
 • Мнения: 12 946
Авторката беше написала, че дава Фризовом, но постът или е изтрит, или е редактиран.

# 56
 • Мнения: 1 794
В тая ситуация, киселото мляко е още по-кофти идея.

# 57
 • Мнения: 69
В ДМ има адаптирани млека тяхна марка на много по-ниска цена, немски са и не са лоши. По-добре преминете на такова, явно проблемът е от финансово естество, но кисело мляко - не. Аз лично не следвам новите съвети за късно захранване, но не приемам храненето с кисело мляко. Бебето е малко още.
Моето е вече захранена с всичко и все още пие адаптирана мляко вечер, а е на 11 месеца, нямам намерение да го сменям до поне 2 години или детето не се откаже.

# 58
 • Мнения: 1 103
Познавам не едно бебета, захранени с разредено кисело мляко от втория месец. Видимо нищо им няма. Но не го смятам за правилно.
И е абсолютно вярно, че не е евтино - то се купува домашно краве, пък се заквасва, че после се разрежда, в каква пропорция - ми 1:1 или още, за да минава през биберона.
Това не е преди 20 години. Сега, тази година, миналата. Не са майки, дето не са чували за интернет. Обикновено баби дават тези напътствия или други майки. Никоя не смята, че вреди на детето си. За жалост е така.

# 59
 • Мнения: 1 794
Аз изпитвам ужас от домашното прясно мляко. Не е ясно нито при каква хигиена е доено, нито как е съхранявано (съмнява ме да е пастьоризирано). Редовно виждам наредени по сергиите буркани/стъклени бутилки посред лято. (На ММ дядото веднъж ме убеждаваше да съм пиела сурово козе мляко - няма такава гнус). Съжалявам, ама колкото и да съм върла кърмачка, АМ е 100 пъти по-добър вариант от домашно кисело с неясен произход.

Общи условия

Активация на акаунт