Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 133
Днес бях на геникологичен плеглед.Имам удебеляване на едиметриума и гениколожката ( запозната е със заболяването ми и хода на лечението)ми пледложи да предизвика цикъл ( спряхме го със Золадекс преди 1г6м).Имало вероятност да се изчисти, ако не тогава ще реши какво да е.Аз преди да говоря с онколога си нищо няма да предприема. Някоя от вас минала ли е през това? Не знам какво  да правя.Страх ме е от цикъл/ хормони ама ако ми спести геникологични интервенции...Не знам.
Пак страх.

# 16
 • Мнения: 1 195
Прави се кюретаж в такива случаи.

# 17
 • София
 • Мнения: 935
Запис в новата тема Sad .
Минаха 2 седмици и 2 дни от операцията. Още ме боли ръката особено до лакътя, около гърдата , заради ваденето на лимфни възли. Не знам какво раздвижване да правя, като масажирам много ме боли. Ще гледам на първа стр. дали не сте писали нещо. От 3 дни и самата гърда ме боли , трябва да м и идва цикъла, може да ми е за последно, и гърдите си ме болят по принцип преди цикъл и стават чувствителни та....

Лейди как си?
Мери не се страхувай, ти с какво онкологично заболяване си?
 

# 18
 • Варна
 • Мнения: 2 681
Lagertha, гимнастика за ръката прави ли ?
На първа страница я има .
Ако не си я почнала я почвай веднага !
Аз още същия ден след операцията я почнах. И нямах проблеми с раздвижването.  Но е много важно да не я спираш поне 1-2 месеца. Аз я спрях , защото се бях раздвижила на 100% и после се наложи на ново да се раздвижвам Sad
А ръката ще те боли още ...
А чувствителноста там ще се върне идея нямам кога Sad при мен минаха 8м и още нямам чувствителност там където са дърпали лимфните възли.

# 19
 • Варна
 • Мнения: 1 157
Днес бях на геникологичен плеглед.Имам удебеляване на едиметриума и гениколожката ( запозната е със заболяването ми и хода на лечението)ми пледложи да предизвика цикъл ( спряхме го със Золадекс преди 1г6м).Имало вероятност да се изчисти, ако не тогава ще реши какво да е.Аз преди да говоря с онколога си нищо няма да предприема. Някоя от вас минала ли е през това?Не знам какво  да правя.Страх ме е от цикъл/ хормони ама ако ми спести геникологични интервенции...Не знам.
Пак страх.

Знаеш, знаеш. Wink Точно така постъпи, както си си запланувала. Посъветвай се с онколожката, отиди при нея с всичко, което имаш от гинеколожката на хартийка ако е описвала жената писмено какво установила, с колко милиметра е удебелението, препоръки ако е писала от рода "да се яви след 3 месеца за... приоритетно консултация с..." и т.н. Моят гинеколог поне така работи, хем ми обяснява положението подробно и на човешки езих, хем вписва на документ, където подписа и печата си слага, какво е положението най-подробно с всичките му термини, латински наименования, заключения, препоръки... Другата позванайки твоя рак и вземайки предвид на гинеколожката мнението вече като онколог със съвет или преценка на рисковете и ползите как би реагирал рачо ако спреш Золадекса ще изгради стратегия и ще си по-наясно и по-уверена в избора си ако се налага еднолично ти да избираш измежду повече от два еднакво ефективни начина за решаване на конкретния проблем открит от женския доктор.

Само не се плаши от интервенции, от болка и такива някакви породени от женската ни суета сконфузни пози, срам, измамно набедена слабост и чувствителност щот сме представлявали уж слабия пол и т.н. Не яки долни кучки ами подли кръвожадни хиени трябва да сме всичките. Нищо да не ни плаши и да се водим при вземане на решения единствено от жаждата за победа и жаждата за живот.


Lagertha, ориентира се предполагам къде са описани упражненията. Най-най първия много дълъг коментар, с който се отваря поредната нова тема има страшно много полезна информация събирана тук от момичета с години. Има и за упражненията, но за да не става описанието на темата визуално като чаршаф по-подробното инфо е свито в скрит текст.
Търси в началния пост за "УПРАЖНЕНИЯТА СЪС СПЕЦИАЛНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА АНГЕЛАРИ:" и под него като отвориш скрития текст ще намериш описани най-подробно упражнения всякакви.
И аз като DZ те съветвам ако не си ги почнала още да ги почнеш възможно бързо и да не ги спираш преждевременно ако съвсем ти дотегнат и са ти адски посадни. След време ако ти писне и съвсем скучни ти станат адаптирай просто някви ежедневни навици като сресване на коса, закачане на календари, обиране на паяжини по ъгълчетата с телескопична дръжка
Скрит текст:
(първоначално разпъната на макс понеже не мога да се разпъна, поетапно свивам, свивам дължината на дръжката за сметка на моя размах във височината, но не силово, целта е ъгълчето, ръбчето ей там високо да погаля и пайжинката да обера, не силово и грубо да разкъртя чак мазилката)
и разни други рутинни действия, които наподобяват по някакъв начин самите упражнения. Гадното усещане, опъването, болката, липса на чувствителност в цялата предмишница ги игнорирай, то може липсата на чувствителност и изтръпване дори до пръстите ти на ръката да стигне. Нищо страшно не е. Аз болка вече нямам, минаха година и половина близо откакто ми махаха и квадрант от гърдата и лимфни възли, ръката е използваема на 100%, трябва само да не я претоварвам с пренасяне на тежки куфари, че веднага се обажда. Изтръпналост още усещам до лакътя, но поне двигателно ако не се изсилвам е много по-продуктивна, издрържлива и послушна.

Последна редакция: пн, 29 окт 2018, 12:22 от Spirit Crusher

# 20
 • Мнения: 6
Здравейте момичета. Извинявам се, че малко невъзпитано постъпих като нахлух в темата и изписах само един пост пък и с обещание, че често ще съм тук. Вече датата за операция е известна, болницата и специалиста също. Предстои ми операция Вертхайм със скъсяване на влагалището и отивам в темата за хистеректомията да задавам глупави въпроси. Благодаря на всички, много сте отзивчиви.

# 21
 • Варна
 • Мнения: 2 681
Роси , всичко ще е наред . Стискам палци Simple Smile

Днес ми е първия ден дето не съм болничен. Първи ден отпуска Wink
Минах през личната за направление за ТЕЛК. После отидох  и си подадох документите.
И сега великото чакане - от 1 до 3 месеца.... Копирах им всичките епикризи и решения на комисии - да си имат Wink

# 22
 • Мнения: 376
Здравейте момичета. Извинявам се, че малко невъзпитано постъпих като нахлух в темата и изписах само един пост пък и с обещание, че често ще съм тук. Вече датата за операция е известна, болницата и специалиста също. Предстои ми операция Вертхайм със скъсяване на влагалището и отивам в темата за хистеректомията да задавам глупави въпроси. Благодаря на всички, много сте отзивчиви.
При всяка хистеректомия, когато се отстранява и шийката на матка, се скъсява влагалището и в епикризата се пише, че влагалището е оперативно скъсено...., но колко ще е скъсено - е въпрос с повишена трудност!

# 23
 • Мнения: 133
Днес ми беше срещата с онколога.Той е съгласен с решението на гениколожката.Ама мене си ме е страх.Мисля да ида при друг гениколог без да казвам за заболяването да чуя и още едно мнение.

# 24
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 149

Здравейте! Нова темичка, браво   Simple Smile
Мен ме зашиха за 7-ми пореден път, сега се надявам вее да не се отвори. Ако пак се случи, с хирурга решихме, че ще се крепи така докато не мине лъчетерапията и тогава ще има малка операция с незнам каква си подложка, а сега не може, после.
Много лошо понасям Летрозол-а аз. То не стига, че от лъчето ме боли главата, сега стана хептен зле. Артрита се изостри много, болките се разнесоха навсякъде вече, освен в гръбнака и в ръцете, краката, колената, китки и лакти. На моменти непоносимо боли. Главата ми ще се пръсне също и такава умора, повече отколкото при химията. Ако ще е така, другата седмица ще се записвам за онколожката да искам нещо друго да ми назначи. Ако не може, Летрозола заминава в кофата и така.
Мери, аз съм с хистеректомия, кюртаж се прави в такива случаи. Ако желаеш да ти препоръчам добър специалист гинеколог - жена, пиши ми на лични.

Последна редакция: вт, 30 окт 2018, 14:09 от Unknown_lady

# 25
 • Мнения: 133
Лейди ,благодаря. Още пет лъчета имам ще изчакам те да минат.Уморих се - за две год.2 операции, 50 лъчета, 8 химии.Жителство ще взема в тая София. Ако пробвам с билки дали ще променя нещо?

# 26
 • Варна
 • Мнения: 2 681
Лейди , 7-мия шев ще ти е на късмет.
Любимото ми число е 😘

# 27
 • Мнения: 1 195
Мери, смени си онколога. Кюретажът се прави с пълна упойка за 5 мини нищо не усещаш. Ако ти спрат сега Золадекса, може да минат 6м.преди да ти дойде мензис. Шансът да се сдобиеш с нов тумор за това време е доста голям. При мен точно това се случи.

# 28
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 149
Лейди ,благодаря. Още пет лъчета имам ще изчакам те да минат.Уморих се - за две год.2 операции, 50 лъчета, 8 химии.Жителство ще взема в тая София. Ако пробвам с билки дали ще променя нещо?
Не, няма. Само ще загубиш време. Минах през всичко това и съм опитала какво ли не. Даже и Золадекс не ми помогна. Хиперплазмия не можеш да я излекуваш така. Само оперативно. За начало кюртаж, после хистологията ще покаже какво е било. Дано да няма нищо тревожно.

# 29
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 6 149
Здравейте! Започнах Летрозол и сега съм напълно скована. Не мога да се обличам сама, почти не мога да ходя. Лежа под домашен арест в къщи. Вече трета нощ не спя от болки по всичките стави и кости. Непоносимо боли, повече от всеки изострен артрит. И не стига това, но имам и треска , цялата треперя и умирам от студ, каквото и да съм навлякла отгоре.  Главоболието ми пръска главата, даже е с невралгия,  гади ми се от болки. Не мога да го издържам това. Даже химията е майчина целувка пред този ад. То е ясно, че Летрозола ще замине в кофата, но искам да попитам, някой  получавал ли е тези странични ефекти и как се е справил?
Това е то уникалният ми късмет - от всичките най-гадни странични симптоми, аз си ги получих всичките накуп.
Спирам го и като мога да ходя и да вися по опашки, ще се записвам за онколожката. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт